r
Nosalty Logó

Dán vajas sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Dán vajas sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 712 kcal
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 4257 kcal
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 363 kcal
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    40.7 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    465.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    207 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    270 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    265 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 712 kcal
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    85.5 g

Zsír

  • Összesen
    244.2 g
  • Telített zsírsav
    118 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    820 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2794.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    664 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    382 mg
  • Foszfor
    1240 mg
  • Nátrium
    309 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    438.2 g
  • Cukor
    115 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    177.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1619 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    401 micro
  • Kolin:
    426 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1591 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    342 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    560 micro
Összesen 4257 kcal
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    238 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 363 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta: szitáljuk a lisztet egy nagy keverő tálba, nyomjunk mélyedést a közepébe.
  2. Langyosítsunk fel 100 ml tejet, keverjük el benne a 2 ek cukrot, majd morzsoljuk bele az élesztőt, és olvasszuk fel benne. Az élesztős tejet öntsük a liszt közepébe, keverjük el egy kis liszttel. Letakarva meleg helyen hagyjuk kb. 15 percig kelni.
  3. A maradék tejet fellangyosítjuk, a kockára vágott vajjal, a tojással és a sóval együtt az előtésztához adjuk, sima tésztává dagasztjuk. Letakarva meleg helyen kb. 45 percig kelesztjük, míg duplájára nem nő.
  4. A töltelékhez a vajat felolvasztjuk, elkeverjük a cukorral és mandulával.
  5. Egy 26 cm átmérőjű tortaformát vajjal kikenünk.
  6. A tészta 1/3-át kerekre kinyújtjuk (26 cm az átmérő), az előkészített tortaformába tesszük, egy villával többször megszurkáljuk. Megkenjük 25 g vajjal.
  7. A maradék tésztát lisztezett munkalapon kinyújtjuk (25x40 cm négyszög). Rákenjük a mandula masszát. Hosszabbik oldalától feltekerjük.
  8. A tekercset 10 egyforma darabra vágjuk. 8 tészta csigát körbe a formába, 2-öt a forma közepébe rakunk. Letakarva 15 percig kelesztjük.
  9. A tojást egy villával felverjük. A csigákat megkenjük a felvert tojással.
  10. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 30 percig sütjük (20 perc után takarjuk le sütőpapírral). A formába hagyjuk hűlni.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 508
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 34823
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Még finomabb lesz a töltelék, ha a mandulát, mielőtt a vajjal elkevernénk, egy serpenyőben zsiradék hozzáadása nélkül megpirítjuk. Tálaljuk vanília cukros tejszínhabbal.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...