r
Nosalty Logó

Cukormentes epres-marcipános kocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Emőke
Cukormentes epres-marcipános kocka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 14% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A marcipánhoz

Az eperzseléhez

A csokoládé ganache-hoz

Összesen 401 kcal
  • 14% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A marcipánhoz

Az eperzseléhez

A csokoládé ganache-hoz

Összesen 1603 kcal
  • 14% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A marcipánhoz

Az eperzseléhez

A csokoládé ganache-hoz

Összesen 187 kcal
  • 14% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    182.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    98.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 401 kcal
  • 14% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    101.1 g

Zsír

  • Összesen
    71.6 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    729.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    198 mg
  • Foszfor
    322 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    140.2 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    73 mg

VÍZ

  • Összesen
    395.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    222 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 1603 kcal
  • 14% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    84.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    46 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 187 kcal

Hozzávalók

A marcipánhoz

Az eperzseléhez

A csokoládé ganache-hoz

Elkészítés

A marcipánhoz

  1. A xukorból/xilitből és a vízből szirupot főzünk. Épp csak felforraljuk. Ráöntjük a mandulalisztre (kávédarálón finomra darált mandulára). Hozzáadjuk a mandulaaromát, és kézzel jól összegyúrjuk.
  2. A marcipánt két sütőpapír között kinyújtjuk, és a sütőkeretbe (vagy hasonló méretű sütőpapírral kibélelt tálkába) helyezzük.
  3. Az epret megtisztítjuk, turmixoljuk (át is szűrhetjük). A zselatinnal felfőzzük, majd hagyjuk kicsit hűlni, és ráöntjük a marcipánrétegre. A zselé dermedéséig hűtőbe tesszük, kb. 2 órára.
  4. A habtejszínt épp csak felforraljuk, levesszük a tűzről, és hozzáadjuk az apróra tördelt csokoládét és a vajat. Jól elkeverjük, hogy felolvadjon a csokoládé, majd ráöntjük az eperzselére. A csokoládé ganache dermedéséig hűtőbe tesszük, kb. 2 órára.
  5. Kivágjuk a sütőkeretből, és forró késsel kockákra vágjuk.
  6. Tipp: csokoládéba is márthatjuk, és díszíthetjük.
  • Tepsi mérete: 14x14
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 311
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 20529
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 02.

Ajánló

Cukorbetegnek, diétázóknak ajánlom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretem a marcipánt, epret, csokoládét. Hát összehoztam őket. :)

Hozzávalók

A marcipánhoz

Az eperzseléhez

A csokoládé ganache-hoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...