r
Nosalty Logó

Cukkinis-póréhagymás pite

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
esztike20
Cukkinis-póréhagymás pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 411 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2460 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 222 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    25.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    575.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    220 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    243 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    231 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    147 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1000 micro
Összesen 411 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    84.4 g

Zsír

  • Összesen
    155.1 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1088 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3451.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    885 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    231 mg
  • Foszfor
    1321 mg
  • Nátrium
    854 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    188.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    454.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1460 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    180 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    259 micro
  • Kolin:
    643 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1388 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    881 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6001 micro
Összesen 2460 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    311.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    541 micro
Összesen 222 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A vajat megolvasztjuk, és hozzáadjuk a tojáshoz, majd mehet bele a só, joghurt és végül a liszt. Ezt jól összedolgozzuk. Miután jól összeállt, folpack-ba csomagoljuk, és betesszük a hűtőbe.
  2. Egy közepes salátacukkinit lereszelünk, és a levét kifacsarjuk. A póréhagymát karikákra vágjuk, és a sajtot pedig kockákra.
  3. Egy nagyobb pohárban a tojásokat összekeverjük, és hozzáadjuk a joghurtot. Ezt megsózzuk és megborsozzuk.
  4. A sütőt előmelegítjük. A tésztát kivesszük a hűtőből, ha kicsit kemény, várunk vele, és utána kinyújtjuk akkorára, hogy pereme legyen. Az nem baj, ha kicsit nagyobb a pereme. Ezt a kivajazott formába tesszük, és 7 percig sütjük.
  5. Utána kivesszük, és rátesszük a cukkinit, póréhagymát, sajtot, majd végül ráöntjük a tojásos-sajtos öntetet. Így megy vissza a sütőbe kb. 40 percre.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2907
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 29.

Ajánló

Tejföllel is el lehet készíteni. Nagyon finom zöldséges pite. Egy kis felüdülés a sok gyümölcsös pite után.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
esztike20 7 recept

Zöldséges pitét kerestem, és Colors in the Kitchen blogon rá is találtam arra, mi nekem kellett. Annyit változtattam rajta, hogy a kecskesajtot lecseréltem, mert az nem volt itthon, helyette trappista lett, de így is nagyon finom volt.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...