r
Nosalty Logó

Cukkinis lecsó Csiri konyhájából

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Cukkinis lecsó Csiri konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 401 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1603 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 89 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    36.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    485.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    228 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    324.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    159 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    84 micro
  • β-karotin
    1006 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    4045 micro
Összesen 401 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.2 g

Zsír

  • Összesen
    145 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1941.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    338 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    209 mg
  • Foszfor
    467 mg
  • Nátrium
    910 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.3 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1297.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    352 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    327 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    636 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    375 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    337 micro
  • β-karotin
    4023 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    16179 micro
Összesen 1603 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    108.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    224 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    430 micro
  • Lut-zea
    901 micro
Összesen 89 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Szalonnát apróra kozkázzuk, és a kolbásszal egy külön serpenyőben pirosra sütjük. Félretesszük.
  2. A többi hozzávalókból lecsót készítünk, hagyma, paprika, cukikini és végül a paradicsom, csak előbb a cukkinit meghámozzuk, és azzal készítjük úgy, mintha teljesen paprikából lenne.
  3. A cukkini átveszi a paprika és a lecsó ízt, végül megszórjuk borssal, pirospaprikával.
  4. Tálaláskor a férjemnek megszórom a piritott szalonnával, és a kolbászt adom mellé. Na meg egy icipici sült zsírral is megbolondítom neki. Én csak üresen eszem, esetleg egy virslivel, de anélkül is finom és diétás.
  5. Esetleg tojást is üthetünk rá, mi anélkül szeretjük. (2 tojás 1 személyre)
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4792
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 06.

Ajánló

Kitünő reggeli, de bármikor fogyasztható, szalonnával jó gyomrúaknak este.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A  férjemnek, aki  szereti a hasát, szalonásan kolbásszal tálalom. Cukrosoknak is ajánlom, persze csak üresen!!!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...