r
Nosalty Logó

Cukkinis-kakukkfüves csirkemell linguinivel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Éva-Anyóca
Cukkinis-kakukkfüves csirkemell linguinivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1114 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 5565 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 194 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    47.9 g

Zsír

  • Összesen
    48.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1490.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    558 mg
  • Nátrium
    528 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    229 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    288 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    314 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    398 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1382 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2442 micro
Összesen 1114 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    239.6 g

Zsír

  • Összesen
    243.6 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    686 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7450.3 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    561 mg
  • Kálcium
    696 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    697 mg
  • Foszfor
    2790 mg
  • Nátrium
    2640 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    584.4 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    1144.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1441 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    346 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    1568 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    102 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1990 micro
  • Kolin:
    615 mg
  • Retinol - A vitamin:
    864 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    6910 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12209 micro
Összesen 5565 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    241 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    425 micro
Összesen 194 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet mossuk, leszárítjuk, kicsi kockákra vágjuk fel. A pórét alaposan mossuk meg, és vékonyan szeleteljük fel. A fokhagymát áttörjük. A zöldpaprikát kicsire felkockázzuk a kicsumázás után. A kakukkfüvet leveleire szedjük, petrezselymet finomra vágjuk. A sárga cukkini két végét levágjuk, majd a cukkiniket apró kis kockákra vágjuk fel.
  2. Extra szűz olívaolajon a felkarikázott pórét és a fokhagymát, a zöldpaprikát felkockázva a sóval fedő alatt kis lángon megpároljuk.
  3. Beletesszük a felkockázott csirkemellet, és keverés mellett fehéredésig pirítjuk, majd sózzuk és borsozzuk, ráöntjük az alaplevet, és fedő alatt kis lángon, kb. 150 fokon 30-35 percig főzzük, kóstoljuk, szükség szerint ízesítjük.
  4. Ekkor tesszük bele a cukkinit, a petrezselymet, kakukkfüvet, ezzel már csak 3-4 percet fő, majd beletesszük a sajtkrémet, elkeverjük, ráöntjük a habtejszínt, ezzel is elkeverjük, és összeforraljuk, kóstoljuk közben, ha kell még, ízesíthetjük, belekeverjük a vajat, elkeverjük, és már csak a tésztát várjuk bele.
  5. Lobogó sós vízben előírás szerint a linguini tésztát kifőzzük, lecsepegtetjük, és a kész csirkemelles-cukkinis szószba forgatjuk bele.
  6. Tálaljuk azonnal és forrón, díszítve a petrezselyemmel, kakukkfűvel és zöldpaprikával, póréhagymával. Kínálhatunk hozzá: reszelt trappista sajtot, parmezánt, füstölt sajtot is.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 75
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6039
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 06.

Ajánló

A szószos fogás után finom bort kínálhatunk, esetleg finom házi szörpöt, rengeteg a választék, vagy sima ásványvizet.:-) Kínáljunk hozzá reszelt sajtot: füstöltet, trappistát, parmezánt, de magában is kiváló fogás.:-)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Cukkinis-kakukkfüves csirkemell linguinivel
Éva-Anyóca 350 recept

Végre van a kertben csodás és zsenge sárga cukkini, zöldpaprika, friss fűszerként citromos kakukkfű, petrezselyem, na és póré, de mivel nekem még nem olyan nagy, mint a piaci vagy bolti, ezért 4-5 darabot használtam fel. Nagyon jó, hogy megtaláltam az egyik sajt család új termékét, a hidegen és melegen is felhasználható krémsajtját, dobozos, könnyen adagolható, és nagyon finom.:-)) Ehhez a színes kavalkádhoz a sajtos krém, valamint a tejszín nagyon jól passzolt, és a tészta csak a linguini lehetett, amivel tálaltam. Könnyed nyári újburgonyás-zöldségleves után nagyon finom ebéd lett. :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...