Cukkinis carbonara
- 7% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 5% Zsír
A tésztához
-
50g penne186 kcal
-
180g cukkini29 kcal
-
25g angolszalonna44 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A mártáshoz
-
10g tojássárgája32 kcal
-
19g főzőtejszín25 kcal
-
25 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A tálaláshoz
-
25 kcal
- 7% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 5% Zsír
A tésztához
-
200g penne742 kcal
-
720g cukkini116 kcal
-
100g angolszalonna176 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A mártáshoz
-
40g tojássárgája129 kcal
-
75g főzőtejszín98 kcal
-
25g parmezán sajt98 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A tálaláshoz
-
25g parmezán sajt98 kcal
- 7% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 5% Zsír
A tésztához
-
16.8g penne62 kcal
-
60.4g cukkini10 kcal
-
8.4g angolszalonna15 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0.7g olívaolaj6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A mártáshoz
-
3.4g tojássárgája11 kcal
-
6.3g főzőtejszín8 kcal
-
2.1g parmezán sajt8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A tálaláshoz
-
2.1g parmezán sajt8 kcal
- 7% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.5 g
Zsír
-
Összesen 13.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 124 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1263.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 219 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 65 mg
-
Foszfor 303 mg
-
Nátrium 630 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.5 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 191.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 99 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 176 micro
-
Kolin: 111 mg
-
Retinol - A vitamin: 80 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 226 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3752 micro
- 7% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 77.9 g
Zsír
-
Összesen 54.9 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 494 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5053.7 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 164 mg
-
Kálcium 875 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 261 mg
-
Foszfor 1212 mg
-
Nátrium 2519 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 177.9 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 764.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 397 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 123 mg
-
D vitamin: 98 micro
-
K vitamin: 37 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 702 micro
-
Kolin: 445 mg
-
Retinol - A vitamin: 320 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 906 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 15009 micro
- 7% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 4.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 423.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 73 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 102 mg
-
Nátrium 211 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 64.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 33 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 59 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 76 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1258 micro
Hozzávalók
A tésztához
-
20 dkg penne
-
6 kis db cukkini
-
10 dkg angolszalonna
-
1 csokor kakukkfű
-
1 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
A mártáshoz
-
2 db tojássárgája
-
0.8 dl főzőtejszín
-
2.5 dkg parmezán sajt
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
A tálaláshoz
-
2.5 dkg parmezán sajt
Elkészítés
A tésztához
- A szalonnát csíkokra vágjuk.
- A kakukkfű levélkéit leszedjük.
- A cukkiniket félbe, majd ferde szeletekre aprítjuk.
- A tésztát forró vízben feltesszük főni.
- Kevés olívaolajon megpirítjuk a szalonnát. Hozzáadjuk a cukkinit, sózzuk, borsozzuk.
- Most elkészítjük a mártást: a tojássárgáját a tejszínnel, a parmezán felével, sóval, borssal elkeverjük.
- Közben a cukkini szépen megsül (nem szottyosra!). Rádobhatjuk a kakukkfüvet, jól átforgatjuk.
- Ha kész, hozzáöntjük a közben fogkeményre megfőtt tésztát, átkeverjük, majd levesszük a tűzről.
- Lassan, kevergetve hozzácsorgatjuk a mártást, ha kell adunk hozzá a tészta főzőlevéből. Nem sütjük tovább!
- A maradék parmezánnal megszórva azonnal tálaljuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 537
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 30195
- Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 02.
Ajánló
Érdemes szépen előkészíteni a dolgokat, mert pörgős munka. :-)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Már feltöltöttem a receptet, amikor látam, megjelent mástól. Először természetesen arra gondoltam, megkérem a szerkesztőket, ne tegyék fel ezt. De végigolvastam és hagyom. Mert kicsit azért más az, mint ahogy a szakács mondja-írja receptjében. Ebben az esetben most fontosnak tartom az eredetiséget. :-) Ugyanis hangsúlyozta, hogy mindig ott "rontják el" a carbonara mártást, hogy agyontejszínezik (persze finom lehet úgy is, csak akkor annak nem az a neve.. Szóval fontos: 2 tojássárgájához 1/2 cup tejszín az arány. És a tészta főzővízével higít, ha kell. Eredetileg csak ennyit írtam kommentnek: Jamie Oliver valamelyik műsorában láttuk 1-2 hete. Azonnal bekerült a kipróbálandók listájára. Több helyen is megtaláltam a net-en, de muszáj feltenni, el ne felejtsem és hátha valaki még nem ismeri, pedig érdemes! Csudafinom. Tegnap a piacon nagyon helyes cukkini babákat kaptam. A feléből elkészítettük. A másik feléből is ez lesz jövő héten. :-)