r
Nosalty Logó

Cukkinis carbonara

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
tenger
Cukkinis carbonara
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A mártáshoz

A tálaláshoz

Összesen 384 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A mártáshoz

A tálaláshoz

Összesen 1528 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A mártáshoz

A tálaláshoz

Összesen 128 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1263.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    219 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    303 mg
  • Nátrium
    630 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    191.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    226 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3752 micro
Összesen 384 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.9 g

Zsír

  • Összesen
    54.9 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    494 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5053.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    875 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    261 mg
  • Foszfor
    1212 mg
  • Nátrium
    2519 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    177.9 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    764.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    397 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    123 mg
  • D vitamin:
    98 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    702 micro
  • Kolin:
    445 mg
  • Retinol - A vitamin:
    320 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    906 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15009 micro
Összesen 1528 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    423.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    211 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1258 micro
Összesen 128 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mártáshoz

A tálaláshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A szalonnát csíkokra vágjuk.
  2. A kakukkfű levélkéit leszedjük.
  3. A cukkiniket félbe, majd ferde szeletekre aprítjuk.
  4. A tésztát forró vízben feltesszük főni.
  5. Kevés olívaolajon megpirítjuk a szalonnát. Hozzáadjuk a cukkinit, sózzuk, borsozzuk.
  6. Most elkészítjük a mártást: a tojássárgáját a tejszínnel, a parmezán felével, sóval, borssal elkeverjük.
  7. Közben a cukkini szépen megsül (nem szottyosra!). Rádobhatjuk a kakukkfüvet, jól átforgatjuk.
  8. Ha kész, hozzáöntjük a közben fogkeményre megfőtt tésztát, átkeverjük, majd levesszük a tűzről.
  9. Lassan, kevergetve hozzácsorgatjuk a mártást, ha kell adunk hozzá a tészta főzőlevéből. Nem sütjük tovább!
  10. A maradék parmezánnal megszórva azonnal tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 537
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 30195
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 02.

Ajánló

Érdemes szépen előkészíteni a dolgokat, mert pörgős munka. :-)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Már feltöltöttem a receptet, amikor látam, megjelent mástól. Először természetesen arra gondoltam, megkérem a szerkesztőket, ne tegyék fel ezt. De végigolvastam és hagyom. Mert kicsit azért más az, mint ahogy a szakács mondja-írja receptjében. Ebben az esetben most fontosnak tartom az eredetiséget. :-) Ugyanis hangsúlyozta, hogy mindig ott "rontják el" a carbonara mártást, hogy agyontejszínezik (persze finom lehet úgy is, csak akkor annak nem az a neve.. Szóval fontos: 2 tojássárgájához 1/2 cup tejszín az arány. És a tészta főzővízével higít, ha kell. Eredetileg csak ennyit írtam kommentnek: Jamie Oliver valamelyik műsorában láttuk 1-2 hete. Azonnal bekerült a kipróbálandók listájára. Több helyen is megtaláltam a net-en, de muszáj feltenni, el ne felejtsem és hátha valaki még nem ismeri, pedig érdemes! Csudafinom. Tegnap a piacon nagyon helyes cukkini babákat kaptam. A feléből elkészítettük. A másik feléből is ez lesz jövő héten. :-)

Hozzávalók

A tésztához

A mártáshoz

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...