r
Nosalty Logó

Csúsztatott palacsinta Ízek Blogjától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csúsztatott palacsinta Ízek Blogjától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 412 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 2469 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 223 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    371.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    214 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    205 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 412 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.1 g

Zsír

  • Összesen
    133.8 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2230.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    645 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    742 mg
  • Nátrium
    618 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    243.2 g
  • Cukor
    127 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    255.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1284 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    95 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    881 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1233 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    610 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1488 micro
Összesen 2469 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    201.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 223 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először is készítsük elő a tölteléket, mert nagyon gyorsan meg fognak sülni a palacsintáink.
  2. Ezután a tojásokat válasszuk szét, és a fehérjét verjük kemény habbá, majd tegyük félre.
  3. A tojások sárgáját a margarinnal robotgép segítségével verjük fel, majd keverjük hozzá a csipet sót, lisztet, cukrokat.
  4. A tejet fokozatosan adagoljuk hozzá, lehet, hogy 4 dl-nél kevesebb mennyiség is elég; lényeg, hogy ne túl sűrű, de ne is folyékony masszát kapjunk.
  5. Ha ezzel készen vagyunk, akkor forgassuk bele óvatosan a tojások habját, vigyázva, ne törjük meg.
  6. Előmelegített, pár csepp olajjal kizsírozott serpenyőben csak az egyik felét süssük meg.
  7. Mindig a „megsült” rész kerül alulra, erre halmozzuk még melegen a tölteléket, majd jöhet a következő rész (alul a megsült oldallal).
  8. A legfelső rétegnél fordítva tesszük rá a palacsintát, itt a sült oldal lesz a tetején.
  9. Mint a tortát, úgy szeleteljük, és fogyasztásig hűtőben tároljuk.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 13 alkalommal
  • Receptkönyvben: 185
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 68210
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A csúsztatott palacsinta a találékony magyar konyha remeke; a hagyományos palacsintától eltérően itt a palacsinták egyik oldalát sütjük csak meg, és a kisült tésztát egymásra halmozva megtöltjük minden földi jóval. Kerülhet bele dió-baracklekvár felváltva, nutella és banán váltakozva, csoki és vanília variálva, de az igazán ínyencek kísérletezhetnek kézműves meggylekvár-étcsoki puding variációval is…

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...