Csupacsoki torta Grétitől
- 5% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 26% Zsír
A tésztához
-
38g finomliszt137 kcal
-
1g só0 kcal
-
4g porcukor14 kcal
-
19g vaj134 kcal
-
7g tojás9 kcal
A krémhez
-
13g étcsokoládé68 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
4g porcukor14 kcal
-
5g vaj36 kcal
A savanyú gyümölcsréteghez
-
8g áfonyadzsem21 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
A torta összeállítása
- 5% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 26% Zsír
A tésztához
-
300g finomliszt1092 kcal
-
4g só0 kcal
-
28g porcukor108 kcal
-
150g vaj1076 kcal
-
55g tojás69 kcal
A krémhez
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
28g porcukor108 kcal
-
40g vaj287 kcal
A savanyú gyümölcsréteghez
-
60g áfonyadzsem167 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
A torta összeállítása
- 5% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 26% Zsír
A tésztához
-
30.4g finomliszt111 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
2.8g porcukor11 kcal
-
15.2g vaj109 kcal
-
5.6g tojás7 kcal
A krémhez
-
10.1g étcsokoládé55 kcal
-
20.2g habtejszín59 kcal
-
2.8g porcukor11 kcal
-
4g vaj29 kcal
A savanyú gyümölcsréteghez
-
6.1g áfonyadzsem17 kcal
-
2g citromlé0 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
A torta összeállítása
- 5% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 31.9 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 102 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 410.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 101 mg
-
Nátrium 220 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.5 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 33.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 242 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 238 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 56 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 41 micro
- 5% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 48.2 g
Zsír
-
Összesen 254.9 g
-
Telített zsírsav 155 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 74 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 819 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3282.5 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 124 mg
-
Kálcium 330 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 240 mg
-
Foszfor 807 mg
-
Nátrium 1758 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 395.6 g
-
Cukor 141 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 270.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1937 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 86 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 125 micro
-
Kolin: 250 mg
-
Retinol - A vitamin: 1900 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 447 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 332 micro
- 5% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 25.8 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 83 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 332.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 82 mg
-
Nátrium 178 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 27.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 196 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 192 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 45 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 34 micro
Hozzávalók
A tésztához
-
30 dkg finomliszt
-
1 kávéskanál só
-
4 ek porcukor
-
15 dkg vaj
-
1 db tojás
A krémhez
-
2 dl habtejszín
-
4 ek porcukor
-
4 dkg vaj
A savanyú gyümölcsréteghez
A torta összeállítása
Elkészítés
A tésztához
- A vajat habverő segítségével keverjük simára porcukorral, adjuk hozzá a felvert, sózott tojást, szitáljuk rá a lisztet, majd dolgozzuk, gyúrjuk össze jól az alapanyagokat. Két nagy tömbbe formázva, folpackba csomagolva tegyük hűtőbe a tésztát minimum 1 órára, de akár egy éjszakára.
- Nyújtás előtt legalább 10 perccel vegyük ki a tésztát a hűtőből. Lisztezett gyúródeszkán nyújtsuk minél kerekebb formára az egyik darabot (ha a másikat később sütjük, akkor azt hagyjuk a hűtőben), majd a másikat.
- Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, majd vajazzunk ki egy mélyebb, legalább 4-5 cm magas, kerek sütőformát, és helyezzük bele a tésztát. Ujjaink segítségével nyomkodjuk a tésztát a formához úgy, hogy a forma alját és oldalát is fedje. Szurkáljuk meg a tészta alját pár helyen, majd fedjük le sütőpapírral, és szórjunk rá fejtett babot vagy sütőgyöngyöket nehezéknek, hogy ne emelkedjen fel a tészta sütés közben (tartsa a formáját).
- Tegyük a sütőbe a formát, 15 perc alatt szinte meg is sül a tésztánk. Ekkor vegyük ki belőle sütőpapírral együtt a nehezéket, és toljuk vissza, hogy az alja is teljesen átsüljön, ez maximum 5 percet vesz igénybe. Ha elkészült, vegyük ki és tegyük félre, hogy kihűljön.
A krémhez
- Eközben elkészíthetjük a tölteléket. Egy közepes méretű edényben melegítsük fel a tejszínt, de ne forraljuk be.
- Miután lehúztuk a tűzről, tördeljük vagy reszeljük bele a csokoládét, szórjuk rá a porcukrot, és folyamatos keverés mellett olvasszuk fel benne. Adjuk hozzá a vajat, és keverjük simára vele, majd hagyjuk kissé hűlni.
A savanyú gyümölcsréteghez
- A kihűlt tortaalapot kenjük meg összeturmixolt vagy apró darabokra vágott friss gyümölcsökből, cukorból, citromléből és citromhéjból készült, összeforralt, majd kihűtött öntettel. Ha nincs otthon friss gyümölcsünk, akkor használjunk valamilyen savanykásabb ízű lekvárt.
A torta összeállítása
- Öntsük a gyümölcsrétegre a csokikrémet, és tegyük hűtőbe néhány órára, hogy jól megdermedjen. Ha jól dolgoztunk, akkor könnyen vágható lesz. Tálaláskor kínálhatunk mellé házi tejszínhabot, de magában is nagyszerű. Jó étvágyat hozzá!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 537
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 79041
- Feltöltés dátuma: 2014. június 01.
Ajánló
Ha van otthon eper vagy bármilyen más bogyós gyümölcs, akkor vágjuk kisebb darabokba, főzzük össze egy kis cukorral, adjuk hozzá a fél citrom levét és héját, hűtsük ki, és azzal kenjük meg a tortalapot. De használhatunk, narancs vagy citromlekvárt is. Arra figyeljünk, hogy a krémhez és a gyümölcsréteghez megadott mennyiségek csak egy tortához elegendőek! A tésztából azért kell ennyit csinálni, mert egy tojásnak nehéz lenne a felét venni, hogy kisebb sütit készíthessünk...
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Sulis szülinapi bulira készült ez a süti, aminek a különlegessége, hogy egyből kettőt lehet belőle készíteni. Pont ezért is tetszett meg ez a recept, hiszen a sok gyerkőcnek a fél fogára sem lett volna elegendő egy adag belőle. Egy női oldalon találtam a neten, és fotó alapján választottam ki. A fiamtól csak annyi utasítást kaptam, hogy csokis legyen a tortája. Így hát rámentem a küllemre, és bejött.