r
Nosalty Logó

Csupa csoki sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
kinguci1983
Csupa csoki sütemény
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tésztához

Krémhez

Összesen 141 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tésztához

Krémhez

Összesen 1685 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tésztához

Krémhez

Összesen 189 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    155.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 141 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    48.5 g

Zsír

  • Összesen
    52.5 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    785 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1865.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    503 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    657 mg
  • Nátrium
    442 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    256.2 g
  • Cukor
    123 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    233.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    515 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    588 mg
  • Retinol - A vitamin:
    511 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1000 micro
Összesen 1685 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    208.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 189 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Elkészítés

Tésztához

  1. Előmelegítjük a sütőt, a tepsit kivajazzuk, lisztezzük.
  2. Előveszünk két edényt, az egyikbe megy 4 kanál víz és a 4 tojás fehérjéje, amit kemény habbá verünk. A másikba a többi, ezt jól kidolgozzuk. Ezután a fehérje felét még géppel hozzádolgozhatjuk, de a másik felét már óvatosan fakanállal egyfelé keverve.
  3. Megsütjük kb. 30 percig (érdemes tűrpóbát alkalmazni).
  4. Közben elkészítjük a krémet. Egy edénybe egy bögrényi tejet felteszünk melegedni, majd a bögrébe beleborítjuk a pudingport és a natúr kakaót. Ezt felhigítjuk tejjel, közben már a tejünk felmelegedett, és ha csomómentesre kevertük, a bögrében lévő port a tejhez öntjük.
  5. Ha már jó sűrű, levesszük a tűzről, és csak ezután adjuk hozzá a rumaromát, majd a cukrot összekeverjük, és csak ezután mehet bele a vaj. Addig kavargatjuk, amíg el nem tűnik, nem lesz egységes a krém.
  6. Ha kész a piskóta, kettévágjuk, és a fele krémmel megtöltjük, mehet rá a teteje, és erre a krém másik fele.
  7. Így is jó, de lehet még díszíteni tortadarával, de ha teljesen csokisat akarunk, akkor rokokót vagy étcsokit ráreszelve ajánlok.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 61
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10441
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 17.

Ajánló

Az adag egy főre úgy gondoltam, a képen látható sütiből fejenként két-három szelet jut. Ha ti többet esztek, vagy kevesebben vagytok, stb., úgy lehet kalkulálni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
kinguci1983 36 recept

Az egyik unokatesóm nem szereti csak a kakaós és csokis sütiket. Így a piskótámat átalakítva kicsit, ezt sütöttem meg neki. Ebből is látszik egy tésztát hányféleképp lehet használni, alakítani.

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...