r
Nosalty Logó

Csupa csoki sütemény

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
kinguci1983
Csupa csoki sütemény
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

141
Kalória
4g
Fehérje
21.3g
Szénhidrátok
4.4g
Zsír
19.4g
Víz
65.4g
Koleszterin
886.7mg
Rost
10.3g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tésztához

Krémhez

Összesen 141 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tésztához

Krémhez

Összesen 1685 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tésztához

Krémhez

Összesen 189 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    155.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    19.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 141 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    48.5 g

Zsír

  • Összesen
    52.5 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    785 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1865.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    503 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    657 mg
  • Nátrium
    442 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    256.2 g
  • Cukor
    123 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    233.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    515 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    588 mg
  • Retinol - A vitamin:
    511 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1000 micro
Összesen 1685 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    208.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    26.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 189 kcal

Elkészítés

Tésztához

  1. Előmelegítjük a sütőt, a tepsit kivajazzuk, lisztezzük.
  2. Előveszünk két edényt, az egyikbe megy 4 kanál víz és a 4 tojás fehérjéje, amit kemény habbá verünk. A másikba a többi, ezt jól kidolgozzuk. Ezután a fehérje felét még géppel hozzádolgozhatjuk, de a másik felét már óvatosan fakanállal egyfelé keverve.
  3. Megsütjük kb. 30 percig (érdemes tűrpóbát alkalmazni).
  4. Közben elkészítjük a krémet. Egy edénybe egy bögrényi tejet felteszünk melegedni, majd a bögrébe beleborítjuk a pudingport és a natúr kakaót. Ezt felhigítjuk tejjel, közben már a tejünk felmelegedett, és ha csomómentesre kevertük, a bögrében lévő port a tejhez öntjük.
  5. Ha már jó sűrű, levesszük a tűzről, és csak ezután adjuk hozzá a rumaromát, majd a cukrot összekeverjük, és csak ezután mehet bele a vaj. Addig kavargatjuk, amíg el nem tűnik, nem lesz egységes a krém.
  6. Ha kész a piskóta, kettévágjuk, és a fele krémmel megtöltjük, mehet rá a teteje, és erre a krém másik fele.
  7. Így is jó, de lehet még díszíteni tortadarával, de ha teljesen csokisat akarunk, akkor rokokót vagy étcsokit ráreszelve ajánlok.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Az egyik unokatesóm nem szereti csak a kakaós és csokis sütiket. Így a piskótámat átalakítva kicsit, ezt sütöttem meg neki. Ebből is látszik egy tésztát hányféleképp lehet használni, alakítani.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Házi citromos mignon

Ha már egyszer nekivágunk a házi mignon elkészítésének, jobb, ha eszközölünk pár változtatást. Hiszen a klasszikus, retró sütemény émelygős fondant-ja és fullasztó vajkrémje ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!