r
Nosalty Logó

Csokoládétorta Renáta konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nagyné Racsek Renáta
Csokoládétorta Renáta konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Piskótához

Krémhez

Összesen 445 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Piskótához

Krémhez

Összesen 5335 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Piskótához

Krémhez

Összesen 229 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    522.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    229 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    218 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 445 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108.7 g

Zsír

  • Összesen
    299.9 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    124 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    71 g
  • Koleszterin
    1628 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6265.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    1951 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    390 mg
  • Foszfor
    2049 mg
  • Nátrium
    1648 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    540.7 g
  • Cukor
    250 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    404.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2746 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    357 micro
  • K vitamin:
    243 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    248 micro
  • Kolin:
    1328 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2617 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1551 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2255 micro
Összesen 5335 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    267.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 229 kcal

Hozzávalók

Piskótához

Krémhez

Elkészítés

Piskótához

  1. A piskótához külön választjuk a tojások fehérjét és sárgáját. A sárgájához tesszük a cukrot, és robotgéppel habosra keverjük.
  2. A fehérjét keményre verjük egy csipet sóval.
  3. A lisztet, kakaóport, sütőport egy tálkában összekeverjük.
  4. Ezután az egészet óvatosan homogénné keverjük egy fakanál segítségével.
  5. Egy kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt feszítünk, ebbe öntjük a masszát, és előmelegített sütőben készre sütjük.
  6. Ha kihűlt a piskótánk, vízszintesen három részre vágjuk.
  7. A krémhez a pudingporokat csomómentesre keverjük a tejben, beletördeljük a csokoládét (kivéve 1-2 kockát, amit a díszítésnél használunk majd), és lassú tűznél sűrű péppé főzzük. Kevergetve kihűtjük.
  8. A puha margarint habosra keverjük a cukorral, majd a pudingot is alaposan belekeverjük robotgéppel.
  9. Ezután a piskótalapokat megtöltjük a krémmel, kívül is bevonjuk, majd díszítjük krém-rózsákkal, csokireszelékkel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 255
  • Tegnapi nézettség: 14
  • 7 napos nézettség: 141
  • Össznézettség: 120531
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csokoládétorta Renáta konyhájából
Nagyné Racsek Renáta 26 recept

Párom kedvence a csokitorta, de én még sosem készítettem. Valami igazán csokisat szerettem volna, de sehol sem találtam a megfelelő receptet, így kitaláltam ezt a krémet, ami nem csak mutatós, hanem nagyon finom csokoládés is. Nálunk sikert aratott, máskor is így fogom készíteni.

Hozzávalók

Piskótához

Krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...