r
Nosalty Logó

Csokoládétorta Kiltehtől

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokoládétorta Kiltehtől
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 489 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 5849 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 224 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    401.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.5 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    191 micro
Összesen 489 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    105.6 g

Zsír

  • Összesen
    226.3 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    1477 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4816.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    197 mg
  • Kálcium
    1545 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    291 mg
  • Foszfor
    1495 mg
  • Nátrium
    1253 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    821.6 g
  • Cukor
    514 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    550.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1941 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    166 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    278 micro
  • Kolin:
    1206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1857 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    980 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2287 micro
Összesen 5849 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    185.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 224 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. Piskóta: A tojásfehérjét keményre verjük egy csipet sóval, a végén a cukor 2/3-át belekeverjük.
  2. A sárgáját a maradék cukorral és a kanál olajjal felhabosítjuk, majd hozzákeverjük a fehérjéhez, lassú óvatos mozdulatokkal.
  3. A tojásos masszához hozzászitáljuk a sütőporos lisztet, szintén lassú, óvatos mozdulatokkal elkeverjük.
  4. Tortaformában tűpróbáig sütjük, teljesen kihűtjük, majd 3 részre vágjuk.
  5. Krém: Megfőzzük a 3 cs étcsokoládés pudingport a 9 dl tejben a cukorral, a végén, mikor elkezd sűrűsödni a pudingunk, beleteszünk 60 g málnás étcsokoládét, és a forró pudingban felolvasztjuk (mehet akár az egész tábla is, én picit mindig hagyok a díszítéshez).
  6. Kihabosítjuk a margarinunkat a porcukorral, majd a kihűlt pudingot apránként hozzákeverjük.
  7. Hozzáadjuk a csokilikőrt (én meggyes csokilikőrt használtam), alaposan felhabosítjuk. Kóstolunk, elég édes-e a krémünk.
  8. Torta: Megkenjük a krémmel a tortánkat, elosztva a 3 réteg között, ha akarunk, tegyünk félre a díszítéshez is.
  9. Rétegenként tehetünk gyümölcsöt, meggybefőttet, málnát a krémre.
  10. Betesszük a hűtőbe, legalább 1 órára, jól lehűtjük és csak utána díszítjük/mozgatjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10519
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 16.

Ajánló

Szülinapra, névnapra vagy csak kedveskedésként. :-)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Legelőször ezt a tortát nővérem születésnapjára készítettem. Megmondom őszintén, még sosem sikerült ugyanúgy. Függ a csoki minőségétől, mennyiségétől. A meggy nálam ebben az esetben úgy került bele, hogy túl édesre sikeredett a krém, amit mi annyira nem kedvelünk. Találtam egy üveg bitang savanyú meggybefőttet (én a meggybefőtt levéből is tettem a krémbe egy keveset!), és így máris tökéletes lett az összhatás. Mi nem kedveljük nagyon vajasan a krémeket, aki szeretne, tehet bele 20-25 dkg margarint is, kicsit könnyebben kezelhető krémet kap, nem lesz olyan "kemény". Én ezt próbáltam orvosolni a meggy levével. :-) Azt el kell árulnom, hogy ez egy hatalmas csokitorta lett. 12 főnek minimum elég, és akkor még csomagolni is tudunk belőle a vendégeknek. :-D

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...