r
Nosalty Logó

Csokoládétorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dorka
Csokoládétorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Az omlós alaptésztához

A töltelékhez

Összesen 763 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Az omlós alaptésztához

A töltelékhez

Összesen 3051 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Az omlós alaptésztához

A töltelékhez

Összesen 378 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    47.7 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    256 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    446.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    210 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    369 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    362 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    193 micro
Összesen 763 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    46.2 g

Zsír

  • Összesen
    190.7 g
  • Telített zsírsav
    113 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1022 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1786.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    337 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    220 mg
  • Foszfor
    838 mg
  • Nátrium
    255 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    292.1 g
  • Cukor
    125 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    257.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1475 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    169 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    522 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1448 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    322 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    774 micro
Összesen 3051 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    221.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    183 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    180 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 378 kcal

Hozzávalók

Az omlós alaptésztához

A töltelékhez

Elkészítés

Az omlós alaptésztához

  1. A lisztet egy tálba tesszük, mélyedést csinálunk a közepébe, és hozzáadjuk a felkockázott vajat, sót, tojássárgáját, a cukrot és a reszelt citromhéjat. Lehetőleg hideg kézzel gyorsan összegyúrjuk.
  2. Amennyiben nagyon morzsolódna, 1-2 ek hideg vizet adunk hozzá, míg nem áll össze a tészta.
  3. Fóliába csomagolva 1 órán át hűtőben pihentetjük mielőtt felhasználjuk. Ez az adag tészta elegendő 2 db tortához 28 cm-es formában sütve.
  4. A fél adag tésztát 2 réteg folpackfólia között nagyon vékonyra kinyújtjuk, és egy kivajazott csatos tortaformát kibélelünk vele egy kb. 2 cm magas peremet is alkotva.
  5. A csokit alacsony lángon megolvasztjuk a tejszínben, simára keverjük, és hűlni hagyjuk. Közben a tojásokat a cukorral habosra keverjük, és hozzáöntjük a csokis tejszínt.
  6. A keveréket ráöntjük a tésztára, és előmelegített sütőben kb. 1 órán át sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 110 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 12788
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 16.

Ajánló

Hidegen és melegen is fogyasztható. Tejszínhabbal vagy gyümölcsöntettel díszíthetjük.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Még nem sütöttem csokoládétortát, gondoltam, itt az ideje, hogy kipróbáljam. Nagyon jól sikerült, és mindenkinek ízlett.

Hozzávalók

Az omlós alaptésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...