Csokoládés-tejszínes cake pops bonbon
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 17% Zsír
A piskótához
-
34g tojás43 kcal
-
11g finomliszt41 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
1g víz0 kcal
A töltelékhez
-
32 kcal
-
56g tej32 kcal
-
6g cukor24 kcal
-
13g tejcsokoládé67 kcal
-
31 kcal
-
6g meggy3 kcal
A bevonathoz
-
38g csokoládé205 kcal
Összesen
507
kcal
- 8% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 17% Zsír
A piskótához
-
275g tojás346 kcal
-
90g finomliszt328 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
8g víz0 kcal
A töltelékhez
-
257 kcal
-
450g tej252 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
100g tejcsokoládé535 kcal
-
100g növényi habtejszín251 kcal
-
50g meggy23 kcal
A bevonathoz
-
300g csokoládé1638 kcal
Összesen
4056
kcal
- 8% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 17% Zsír
A piskótához
-
17.7g tojás22 kcal
-
5.8g finomliszt21 kcal
-
3.9g cukor15 kcal
-
0.5g víz0 kcal
A töltelékhez
-
4.4g csokoládés pudingpor17 kcal
-
29g tej16 kcal
-
3.2g cukor12 kcal
-
6.4g tejcsokoládé35 kcal
-
6.4g növényi habtejszín16 kcal
-
3.2g meggy1 kcal
A bevonathoz
-
19.3g csokoládé106 kcal
Összesen
261
kcal
- 8% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.9 g
Zsír
-
Összesen 22.4 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 119 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 496 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 129 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 69 mg
-
Foszfor 177 mg
-
Nátrium 99 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 64.5 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 31.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 60 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 96 mg
-
Retinol - A vitamin: 56 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 53 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 171 micro
Összesen
507
kcal
- 8% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 79.1 g
Zsír
-
Összesen 179.6 g
-
Telített zsírsav 108 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 949 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3967.8 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 121 mg
-
Kálcium 1029 mg
-
Vas 32 mg
-
Magnézium 556 mg
-
Foszfor 1418 mg
-
Nátrium 790 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 516.4 g
-
Cukor 332 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 251.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 481 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 153 micro
-
Kolin: 769 mg
-
Retinol - A vitamin: 446 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 425 micro
-
β-crypt 25 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1371 micro
Összesen
4056
kcal
- 8% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 11.6 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 61 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 255.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 51 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.3 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 16.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 29 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 88 micro
Összesen
261
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
5 db tojás
-
6 evőkanál finomliszt
-
6 ek cukor
-
1 ek víz
A töltelékhez
-
1.5 tasak csokoládés pudingpor
-
4.5 dl tej
-
10 dkg tejcsokoládé
-
1 dl növényi habtejszín
A bevonathoz
-
30 dkg csokoládé
Elkészítés
A piskótához
- A piskóta elkészítése az első lépés. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét habosra verjük, közben hozzáadjuk acukrot és a vizet. Amikor már elég habos, hozzáadjuk a sárgáját is és 1-2 percig tovább verjük. Ezután szépen elszórjuk rajta a lisztet és óvatosan beleforgatjuk, hogy ne törjük össze a habot. Ezután sütőpapíros tepsibe tesszük és előmelegített sütőbentűpróbáig sütjük. Ha kész, hűvös helyre tesszük, és hagyjuk teljesen kihűlni.
- Elkészítjük a pudingos keveréket. A pudingport és a cukrot csomómentesre keverjük a tejjel és közepes lángon sűrűre főzzük. A végén belekeverjük a csokit is, hogy szépen beleolvadjon. Ezt is hűvös helyre tesszük, néha átkavarjuk és megvárjuk, míg teljesen kíhül.
- Amíg kihűl a piskóta és a puding, a magozott meggyett jól lecsepegtetjük és apró darabokra vágjuk.
- Amikor kihűlt a puding, jó keményre felverjük a tejszínt, és közben hozzáadagoljuk a pudingot, szép simára keverjük a kézi mixerrel.
- Ezek után a piskótát minél morzsásabbra morzsoljuk. Hozzáadjuk a meggydarabokat ésa krémből néhány kanállal. Annyi krémet adjunk hozzá, hogy a kezünkkel egy gyúrható massza álljon össze. Ezután kb. 2 cm átmérőjű golyókat formálunk és sütőpapíros tálcára tesszük őket. Ha minden tésztát elhasználtunk és a golyók összeálltak, betesszük őket a hűtőbe, hogy jó keményre dermedjenek. Kb. 1-1,5 órára.
- Vízgőz felett felolvasztjuk a csokit. A pálcikák végét belemártjuk a csokiba, majd a golyókba dugjuk, kb. félig, nehogy azután leessen majd a pálcáról. Ha ezt mindegyik golyóval megcsináltuk, visszatesszük a hűtőbe, amíg a csoki megdermed. Kb. 30-35 perc. Ez fogja "tartani" a golyót/ nyalokát.
- Ha szükséges, a csokit újra felmelegítjük vízgőz felett és a golyókat megmártóztatjuk benne, immáron a beledugott pálca segítségével. Ezután a pálcákat hungarocellbe szúrjuk úgy, hogy ne dőljenek el. Ha mindegyik nyalókát bevontuk csokival, mehet a hűtőbe ismételten, ameddig megdermed rajta a csoki teljesen. (Én javaslom, hogy egy éjszakát álljon a hűtőben, ha nem fogyasztjuk el hamarabb :))
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 22
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 4102
- Feltöltés dátuma: 2012. november 23.
Ajánló
Mindenképpen ajánlom a nyalókapálcikákat, hiszen csak akkor lesz igazi cake popsunk :) A csokoládéhoz ne tegyünk olajat, jó sűrű kell legyen az olvasztott anyag. A meggyet alaposan csepegtessük le, a kezünkkel is paszírozzuk ki a levet belőle. Díszítsük kedvünk szerint, ennek már csak a képzeletünk szab határt :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Épp a minap gondoltam arra, hogy szeretném kipróbálni a cake pop-ot, azaz a tortanyalókát. Ez a receptverseny nagyon megtetszett, így arra gondoltam, annak megfelelően fogom elkészíteni a tortanyalókámat. Van még mit gyakorolni, de ugyebár gyakorlat teszi az embert mesterré :) Sajnos nekem nem volt itt nyalókapálcám és a környéken sem találtam egy boltban sem, így maradt a bon-bonos verzió, de az ízén ez mit sem változtat.