r
Nosalty Logó

Csokoládés keksz Daniella konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Daniella
Csokoládés keksz Daniella konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A forgatáshoz

Összesen 686 kcal
  • 6% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A forgatáshoz

Összesen 2746 kcal
  • 6% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A forgatáshoz

Összesen 410 kcal
  • 6% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    29.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1190.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    319 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    488 mg
  • Nátrium
    289 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.9 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    17 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 686 kcal
  • 6% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    36.6 g

Zsír

  • Összesen
    119.3 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4760.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    1278 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    283 mg
  • Foszfor
    1952 mg
  • Nátrium
    1157 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    403.6 g
  • Cukor
    280 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    68 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    821 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    84 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    237 mg
  • Retinol - A vitamin:
    780 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    488 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    285 micro
Összesen 2746 kcal
  • 6% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    712.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    292 mg
  • Nátrium
    173 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.4 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 410 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A forgatáshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Pára felett elolvasztjuk a csokoládét, és kicsit hűlni hagyjuk.
  2. Kikeverjük a margarint és a porcukrot, majd hozzáadjuk a tojást.
  3. Összekeverjük a lisztet, sütőport, kakaót és a csipetnyi sót.
  4. Amikor egy kicsit meghűlt a csokoládé, hozzáadjuk a margarinos masszához. Belekeverjük a száraz hozzávalókat, majd a tejet is. Egy elég lágy masszát kapunk. Mindezt folpackba csavarjuk, és kb. 2 órára a hűtőbe tesszük.
  5. A megkeményedett masszából 24 labdát formálunk.
  6. A labdákat először kristály-, majd porcukorba forgatjuk, hogy teljesen be legyenek fedve. Sütés közben szélesednek, így elég helyet kell hagyni közöttük a tepsiben.
  7. 180 fokos előmelegített sütőben 15 percig sütjük. Vigyáznunk kell, hogy ne süssük túl, mert akkor kiszáradnak a kekszek.
  8. Mikor kivesszük a sütőből, a kekszek puhák lesznek, ezért hagyjuk a tepsiben kihűlni. Hűlés közben megkeményednek kívülről, belülről pedig puhák maradnak.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 441
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 28982
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csokoládés keksz Daniella konyhájából
Daniella 13 recept

Kívülről ropog, belülről puha, olvad a szájban... Egyszerűen tökéletes kombináció!

Hozzávalók

A tésztához

A forgatáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...