r
Nosalty Logó

Csokoládérolád

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katica
Csokoládérolád
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 35% Zsír

Piskóta

Krém

Teteje

Összesen 369 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 35% Zsír

Piskóta

Krém

Teteje

Összesen 4409 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 35% Zsír

Piskóta

Krém

Teteje

Összesen 426 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    26.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    174.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    166 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 369 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.5 g

Zsír

  • Összesen
    323.3 g
  • Telített zsírsav
    193 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1276 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2097.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    295 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    334 mg
  • Foszfor
    926 mg
  • Nátrium
    420 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    311.4 g
  • Cukor
    230 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    236.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2024 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    624 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1987 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    447 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1047 micro
Összesen 4409 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    31.2 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    202.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    195 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 426 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Teteje

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verjük, majd felváltva, egyenként beledolgozzuk a tojássárgákat és a porcukrot, majd hozzákeverjük a lekvárt is. Végül óvatosan egy keverőlapáttal a lisztet is elkeverjük benne.
  2. Egy 30×40 cm tepsit kibélelünk sütőpapírral, és a tésztát egyenletesen elkenjük rajta. 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük.
  3. Hagyjuk teljesen kihűlni. Távolítsuk el a sütőpapírt, majd a hideg piskótát vágjuk kb. 1x1 cm-s kockákra. A felkockázott piskótát alaposan keverjük össze a krémmel.
  4. Egy 27×10×5 cm őzgerinc formát béleljünk ki fóliával, az összekevert csokoládés masszát egyenletesen kanalazzuk bele, tetejét simítsuk el. Hajtsuk rá a fóliát és tegyük a hűtőbe 4-5 óra hosszára, de lehet egy egész éjszakára is.
  5. Az idő leteltével vagy másnap egy alufóliával ellátott tálcára borítjuk a tésztát, majd a hideg roládot bevonjuk a csokoládéval. Teljes dermedés után könnyen eltávolítható az alufólia. Forró vízbe mártott éles késsel szépen, gusztusosan szeletelhető, szervírozható e finom desszertünk.

Krém

  1. Vízgőz felett olvasszuk fel a csokoládét, tegyük félre egy kicsit hűlni. Addig a vajat/margarint habosítsuk fel a porcukorral. Ha a csokoládé egy kicsit kihűlt, adjuk a porcukros vajhoz, öntsük hozzá a tejszínt és a rumot, majd alaposan habosítsuk őket is.

Teteje

  1. Vízgőz felett az olaj hozzáadásával olvasszuk fel a csokoládét.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30×40 / 27×10×5
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 3257
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nosztalgia... Eszembe jutott, hogy gyerekként nagyon szerettük Nagyikám lekváros piskótáját, főleg ilyen csokoládé krémmel töltve. Most roládnak készítettem őzgerinc formában.

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Teteje

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...