Csokoládérolád
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Katica
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 35% Zsír
Piskóta
-
5g finomliszt18 kcal
-
3g cukor13 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
5 kcal
-
0g só0 kcal
Krém
-
8g étcsokoládé46 kcal
-
7g porcukor26 kcal
-
21g vaj149 kcal
-
21 kcal
-
4g rum10 kcal
Teteje
-
8g étcsokoládé46 kcal
-
12 kcal
Összesen
369
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 35% Zsír
Piskóta
-
60g finomliszt218 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
56 kcal
-
0g só0 kcal
Krém
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
80g porcukor310 kcal
-
250g vaj1793 kcal
-
100g növényi tejszín251 kcal
-
50g rum116 kcal
Teteje
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
Összesen
4409
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 35% Zsír
Piskóta
-
5.8g finomliszt21 kcal
-
3.9g cukor15 kcal
-
21.2g tojás27 kcal
-
1.9g sárgabaracklekvár5 kcal
-
0g só0 kcal
Krém
-
9.7g étcsokoládé53 kcal
-
7.7g porcukor30 kcal
-
24.1g vaj173 kcal
-
9.7g növényi tejszín24 kcal
-
4.8g rum11 kcal
Teteje
-
9.7g étcsokoládé53 kcal
-
1.5g napraforgó olaj14 kcal
Összesen
426
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 35% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 26.9 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 106 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 174.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 35 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 19.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 169 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 166 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 37 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 87 micro
Összesen
369
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 35% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 45.5 g
Zsír
-
Összesen 323.3 g
-
Telített zsírsav 193 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 92 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 1276 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2097.7 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 89 mg
-
Kálcium 295 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 334 mg
-
Foszfor 926 mg
-
Nátrium 420 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 311.4 g
-
Cukor 230 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 236.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2024 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 35 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 116 micro
-
Kolin: 624 mg
-
Retinol - A vitamin: 1987 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 447 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1047 micro
Összesen
4409
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 35% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 31.2 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 123 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 202.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 89 mg
-
Nátrium 41 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.1 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 22.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 195 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 60 mg
-
Retinol - A vitamin: 192 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 43 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 101 micro
Összesen
426
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
4 evőkanál finomliszt
-
4 ek cukor
-
4 db tojás
-
1 ek sárgabaracklekvár
-
1 csipet só
Krém
-
10 dkg étcsokoládé
Teteje
-
10 dkg étcsokoládé
-
2 ek napraforgó olaj
Elkészítés
Piskóta
- A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verjük, majd felváltva, egyenként beledolgozzuk a tojássárgákat és a porcukrot, majd hozzákeverjük a lekvárt is. Végül óvatosan egy keverőlapáttal a lisztet is elkeverjük benne.
- Egy 30×40 cm tepsit kibélelünk sütőpapírral, és a tésztát egyenletesen elkenjük rajta. 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük.
- Hagyjuk teljesen kihűlni. Távolítsuk el a sütőpapírt, majd a hideg piskótát vágjuk kb. 1x1 cm-s kockákra. A felkockázott piskótát alaposan keverjük össze a krémmel.
- Egy 27×10×5 cm őzgerinc formát béleljünk ki fóliával, az összekevert csokoládés masszát egyenletesen kanalazzuk bele, tetejét simítsuk el. Hajtsuk rá a fóliát és tegyük a hűtőbe 4-5 óra hosszára, de lehet egy egész éjszakára is.
- Az idő leteltével vagy másnap egy alufóliával ellátott tálcára borítjuk a tésztát, majd a hideg roládot bevonjuk a csokoládéval. Teljes dermedés után könnyen eltávolítható az alufólia. Forró vízbe mártott éles késsel szépen, gusztusosan szeletelhető, szervírozható e finom desszertünk.
Krém
- Vízgőz felett olvasszuk fel a csokoládét, tegyük félre egy kicsit hűlni. Addig a vajat/margarint habosítsuk fel a porcukorral. Ha a csokoládé egy kicsit kihűlt, adjuk a porcukros vajhoz, öntsük hozzá a tejszínt és a rumot, majd alaposan habosítsuk őket is.
Teteje
- Vízgőz felett az olaj hozzáadásával olvasszuk fel a csokoládét.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30×40 / 27×10×5
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 100 alkalommal
- Receptkönyvben: 53
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 3245
- Feltöltés dátuma: 2015. október 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Katica
169 recept
Nosztalgia... Eszembe jutott, hogy gyerekként nagyon szerettük Nagyikám lekváros piskótáját, főleg ilyen csokoládé krémmel töltve. Most roládnak készítettem őzgerinc formában.