Csokitorta Lillus-M konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lillus-M
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 8% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 26% Zsír
Összesen
1343
kcal
- 8% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 26% Zsír
Összesen
5369
kcal
- 8% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 26% Zsír
A tésztához
-
38.1g tojás48 kcal
-
13g étcsokoládé71 kcal
-
6.9g xilit17 kcal
-
0.1g szódabikarbóna0 kcal
A krémhez
Összesen
310
kcal
- 8% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 32.2 g
Zsír
-
Összesen 99.2 g
-
Telített zsírsav 54 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 898 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1541.9 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 70 mg
-
Kálcium 183 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 164 mg
-
Foszfor 633 mg
-
Nátrium 473 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 79.2 g
-
Cukor 46 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 172.8 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 607 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 179 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 103 micro
-
Kolin: 647 mg
-
Retinol - A vitamin: 600 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 84 micro
-
β-crypt 21 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1125 micro
Összesen
1343
kcal
- 8% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 129 g
Zsír
-
Összesen 396.8 g
-
Telített zsírsav 217 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 127 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 28 g
-
Koleszterin 3593 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6167.7 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 280 mg
-
Kálcium 734 mg
-
Vas 45 mg
-
Magnézium 655 mg
-
Foszfor 2533 mg
-
Nátrium 1891 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 317 g
-
Cukor 183 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 691.3 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 2427 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 714 micro
-
K vitamin: 62 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 414 micro
-
Kolin: 2588 mg
-
Retinol - A vitamin: 2400 micro
-
α-karotin 26 micro
-
β-karotin 335 micro
-
β-crypt 82 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4498 micro
Összesen
5369
kcal
- 8% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.4 g
Zsír
-
Összesen 22.9 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 207 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 356.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 146 mg
-
Nátrium 109 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.3 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 39.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 140 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 41 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 149 mg
-
Retinol - A vitamin: 139 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 260 micro
Összesen
310
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- Tésztához: A sütőt előmelegítjük. Két db tepsit kibélelünk sütőpapírral.
- A tojásokat szétválasztjuk, felverjük a fehérjét. Majd a tojásokat egy másik tálban fehéredésig keverjük a porrá őrölt xilittel, hozzáadjuk a szódabikarbónát, és a felolvasztott étcsokit. Végül hozzákeverjük a fehérjehabot.
- Szétosztjuk a masszát a két tepsiben és megsütjük légkeverés mellett.
- Ha kihűlt, megfordítjuk a lapokat. Könnyen lehúzható róla a sütőpapír.
- Kétfelé vágjuk a lapokat, így kapunk 4 egyforma nagyságú tortalapot.
- A krémhez: Az étcsokit, a gheet és a kakaóvajat egy tálba tesszük. Gőz fölött (én inkább mikróban) felolvasztjuk és félretesszük.
- Egy másik edénybe beleütjük a tojásokat, a vaníliát, és 2 ek xilitet teszünk hozzá. Ezt gőz fölött habverővel verjük, kb mire 50 fokot eléri, hogy a tojások meg ne főjenek (én hőmérőztem).
- Kicsit hűtjük, majd az előzőleg elkészített masszát hozzákeverjük.
- Ha kihűlt, tölthető vele a piskóta. Úgy osszuk a krémet, hogy jusson a tetejére is és az oldalára is.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 35x40
- Sütés ideje: 16 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 80
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 22601
- Feltöltés dátuma: 2012. április 04.
Ajánló
Akinek nincs kakaóvaj otthon ezzel a krémmel is töltheti, túl nagy különbség nem lesz a két krém között 6 db tojás 3 kanál xilit (por) 1kk. vanília aroma 15 dkg 74%-os étcsokoládé 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor 30 dkg ghi, vagy vaj A csokoládét apróra vágjuk. A tojásokat összekeverjük az édesítővel, vaníliával. Gőzfürdő felett habosra keverjük, majd a gőzről levéve beledolgozzuk a csokoládét. Amikor a csoki teljesen elolvadt, hozzáadjuk a kakaóport, majd hűtjük a krémet Ezután hozzáadjuk a szobahőmérsékletű gheet/vajat és habosra keverjük
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Lillus-M
19 recept
Ez a süti a gyerekeim kedvence, bár csak ünnepi alkalmakkor kerül az asztalra. Elkészíteni igen egyszerű. És a legjobb benne, hogy nem tartalmaz se tejet, se cukrot, se lisztet!