r
Nosalty Logó

Csokitorta Lillus-M konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lillus-M
Csokitorta Lillus-M konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1343 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 5369 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 310 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.2 g

Zsír

  • Összesen
    99.2 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    898 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1541.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    164 mg
  • Foszfor
    633 mg
  • Nátrium
    473 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.2 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    172.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    607 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    179 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    647 mg
  • Retinol - A vitamin:
    600 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1125 micro
Összesen 1343 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129 g

Zsír

  • Összesen
    396.8 g
  • Telített zsírsav
    217 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    127 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    3593 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6167.7 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    280 mg
  • Kálcium
    734 mg
  • Vas
    45 mg
  • Magnézium
    655 mg
  • Foszfor
    2533 mg
  • Nátrium
    1891 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    317 g
  • Cukor
    183 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    691.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    2427 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    714 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    414 micro
  • Kolin:
    2588 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2400 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    335 micro
  • β-crypt
    82 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4498 micro
Összesen 5369 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    207 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    356.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    260 micro
Összesen 310 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Tésztához: A sütőt előmelegítjük. Két db tepsit kibélelünk sütőpapírral.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, felverjük a fehérjét. Majd a tojásokat egy másik tálban fehéredésig keverjük a porrá őrölt xilittel, hozzáadjuk a szódabikarbónát, és a felolvasztott étcsokit. Végül hozzákeverjük a fehérjehabot.
  3. Szétosztjuk a masszát a két tepsiben és megsütjük légkeverés mellett.
  4. Ha kihűlt, megfordítjuk a lapokat. Könnyen lehúzható róla a sütőpapír.
  5. Kétfelé vágjuk a lapokat, így kapunk 4 egyforma nagyságú tortalapot.
  6. A krémhez: Az étcsokit, a gheet és a kakaóvajat egy tálba tesszük. Gőz fölött (én inkább mikróban) felolvasztjuk és félretesszük.
  7. Egy másik edénybe beleütjük a tojásokat, a vaníliát, és 2 ek xilitet teszünk hozzá. Ezt gőz fölött habverővel verjük, kb mire 50 fokot eléri, hogy a tojások meg ne főjenek (én hőmérőztem).
  8. Kicsit hűtjük, majd az előzőleg elkészített masszát hozzákeverjük.
  9. Ha kihűlt, tölthető vele a piskóta. Úgy osszuk a krémet, hogy jusson a tetejére is és az oldalára is.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x40
  • Sütés ideje: 16 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 80
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 22601
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 04.

Ajánló

Akinek nincs kakaóvaj otthon ezzel a krémmel is töltheti, túl nagy különbség nem lesz a két krém között 6 db tojás 3 kanál xilit (por) 1kk. vanília aroma 15 dkg 74%-os étcsokoládé 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor 30 dkg ghi, vagy vaj A csokoládét apróra vágjuk. A tojásokat összekeverjük az édesítővel, vaníliával. Gőzfürdő felett habosra keverjük, majd a gőzről levéve beledolgozzuk a csokoládét. Amikor a csoki teljesen elolvadt, hozzáadjuk a kakaóport, majd hűtjük a krémet  Ezután hozzáadjuk a szobahőmérsékletű gheet/vajat és habosra keverjük

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Lillus-M 19 recept

Ez a süti a gyerekeim kedvence, bár csak ünnepi alkalmakkor kerül az asztalra. Elkészíteni igen egyszerű. És a legjobb benne, hogy nem tartalmaz se tejet, se cukrot, se lisztet!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...