Csokitorta fondantbevonattal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Tóth Bernadett
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 7% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 20% Zsír
Tészta
-
10g étcsokoládé55 kcal
-
10g vaj72 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
10g xilit24 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Krém
-
3g tojássárgája8 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
-
9g tej5 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
13g étcsokoládé68 kcal
-
6g étcsokoládé34 kcal
Összeállítás, bevonás
-
75g cukorfondant260 kcal
Díszítés
-
19g marcipán87 kcal
Összesen
774
kcal
- 7% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 20% Zsír
Tészta
-
80g étcsokoládé437 kcal
-
80g vaj574 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
80g xilit192 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Krém
-
20g tojássárgája64 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
75g tej42 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
50g étcsokoládé273 kcal
Összeállítás, bevonás
-
600g cukorfondant2076 kcal
Díszítés
-
150g marcipán693 kcal
Összesen
6182
kcal
- 7% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 20% Zsír
Tészta
-
4.9g étcsokoládé27 kcal
-
4.9g vaj35 kcal
-
13.5g tojás17 kcal
-
4.9g xilit12 kcal
-
3.7g finomliszt13 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Krém
-
1.2g tojássárgája4 kcal
-
1.2g finomliszt4 kcal
-
4.6g tej3 kcal
-
6.1g vaj44 kcal
-
6.1g étcsokoládé33 kcal
-
3.1g étcsokoládé17 kcal
Összeállítás, bevonás
-
36.7g cukorfondant127 kcal
Díszítés
-
9.2g marcipán42 kcal
Összesen
378
kcal
- 7% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.2 g
Zsír
-
Összesen 34.4 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 168 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 398.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 133 mg
-
Nátrium 149 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 101.6 g
-
Cukor 83 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 24.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 203 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 97 mg
-
Retinol - A vitamin: 199 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 45 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 160 micro
Összesen
774
kcal
- 7% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 97.3 g
Zsír
-
Összesen 275.4 g
-
Telített zsírsav 144 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 74 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 1343 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3187.9 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 106 mg
-
Kálcium 404 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 381 mg
-
Foszfor 1065 mg
-
Nátrium 1194 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 812.9 g
-
Cukor 668 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 198.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1622 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 202 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 146 micro
-
Kolin: 775 mg
-
Retinol - A vitamin: 1592 micro
-
α-karotin 24 micro
-
β-karotin 362 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1278 micro
Összesen
6182
kcal
- 7% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 16.8 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 82 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 195 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 65 mg
-
Nátrium 73 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.7 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 12.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 99 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 97 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 78 micro
Összesen
378
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
80 g étcsokoládé
-
80 g vaj
-
4 db tojás
-
80 g xilit
-
60 g finomliszt
-
1 csipet só
-
1 csipet fahéj
Krém
-
1 db tojássárgája
-
1 púpozott ek finomliszt
-
75 ml tej
-
100 g vaj
Összeállítás, bevonás
-
600 g cukorfondant
Díszítés
-
150 g marcipán
Elkészítés
Tészta
- Az étcsokoládét felolvasztjuk a vajjal, majd hűlni hagyjuk.
- A tojásfehérjét kemény habbá vertjük, a végén apránként belekeverjük a xilitet. Egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat, majd az olvasztott csokoládét.
- Végül hozzászitáljuk a fahéjjal és sóval elkevert lisztet. 38x30 cm-es gáztepsiben 170 fokon, kb. 25 perc alatt megsütjük.
Krém
- A tojássárgáját a liszttel és egy kevés tejjel simára keverjük. Majd a felmelegített tejbe csurgatjuk, és folyamatosan keverve sűrű krémmé főzzük. Levesszük a tűzről, és belekeverünk 25 g vajat. Félretesszük hűlni.
- 75 g vajat a 75 g porcukorral elkeverünk, hozzáadjuk a folyós olvasztott csokoládét és a reszelt csokoládét. A végén a kihűlt tojásos krémet is belekeverjük.
Összeállítás, bevonás
- A tésztát kettévágjuk, és a krémmel megtöltjük.
- A tortát házi készítésű zöld fondanttal vonjuk be. A fondantot két sütőpapír között vékonyra nyújtjuk, majd óvatosan a tortára illesztjük, és elsimítjuk az oldalán.
Díszítés
- Az ütőket, a labdát és a fehér szegélyeket marcipánból készítettem.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Tepsi mérete: 38x30
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 2
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 489
- Feltöltés dátuma: 2017. május 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Tóth Bernadett
48 recept
Sógornőmnek készítettem ezt a tortát házi készítésű fondant bevonattal.