r
Nosalty Logó

Csokitorta ahogy Etu készíti

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Etuuu
Csokitorta ahogy Etu készíti
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A formához

448
Kalória
9.2g
Fehérje
36g
Szénhidrátok
30.3g
Zsír
74.3g
Víz
232g
Koleszterin
2.4g
Rost
18.6g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A krémhez

A formához

Összesen 448 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A krémhez

A formához

Összesen 3569 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A krémhez

A formához

Összesen 286 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    30.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    232 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    426.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    187 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    74.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    254 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    251 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    221 micro
Összesen 448 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.2 g

Zsír

  • Összesen
    242.4 g
  • Telített zsírsav
    140 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1856 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3412 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    652 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    387 mg
  • Foszfor
    1497 mg
  • Nátrium
    695 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    288.1 g
  • Cukor
    149 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    594.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2035 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    393 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    209 micro
  • Kolin:
    1094 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2006 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    356 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1768 micro
Összesen 3569 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    47.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    160 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 286 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. Piskóta:
  2. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájába fehéredésig 5 ek cukrot keverünk. A tojásfehérjét 2 ek cukorral felverjük. Akkor jó a hab, ha az edényt felfordítjuk ,és nem csúszik ki belőle a hab. A sárgáját lassan adjuk a fehérjéhez óvatosan. Addig keverjük, míg egyöntetű lesz.
  3. Majd gyújtsuk be a sütőt 180°C-ra.
  4. Ezután egy tálba keverjük össze a lisztet, az étkezési keményítőt és a kakaóport. Óvatosan a habhoz adjuk, de úgy, hogy a hab nehogy összetörjön.
  5. Kivajazzuk és lisztezzük a tortaformát. Beleöntjük a masszát.
  6. Kb. 50-60 percig sütjük. Miután eltelt 40 perc, fóliát teszünk rá. Miután megsült, vegyük ki a formából, hadd hűljön ki. Kész is van a piskóta.
  7. Krém:
  8. Felforraljuk a tejszínt, és az apróra darabolt csokival addig forraljuk gyenge tűzön, míg teljesen el nem olvad.
  9. Ha kihűlt, krémesre keverjük.
  10. Torta összeállítása:
  11. A tésztát 3 felé vágjuk. A krém 1/3 -1/3 részét beletöltjük, a többit kívülre és díszítésre hagyjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Első évfordulónkra készítettem egy kis meglepetésnek. Nagyon finom, nem túl édes, és a házi készítésű mindig finomabb és szívből jön.:) De én kb. a hozzávalók kétszeresével szoktam csinálni, és mindig viszek mindenből egy kis pluszt. 

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Hagyományos méteres kalács

A méteres kalács vagy méteres sütemény a húsvéti klasszikusok közé sorolható, amivel lehet sokan nem is találkoztak még. Aki viszont ismeri, annak biztosan közel áll a szívéhez. ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!