r
Nosalty Logó

Csokitorta ahogy Etu készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Etuuu
Csokitorta ahogy Etu készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A krémhez

A formához

Összesen 448 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A krémhez

A formához

Összesen 3569 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A krémhez

A formához

Összesen 286 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    30.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    232 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    426.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    187 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    254 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    251 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    221 micro
Összesen 448 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.2 g

Zsír

  • Összesen
    242.4 g
  • Telített zsírsav
    140 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1856 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3412 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    652 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    387 mg
  • Foszfor
    1497 mg
  • Nátrium
    695 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    288.1 g
  • Cukor
    149 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    594.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2035 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    393 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    209 micro
  • Kolin:
    1094 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2006 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    356 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1768 micro
Összesen 3569 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    160 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 286 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A formához

Elkészítés

A piskótához

  1. Piskóta:
  2. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájába fehéredésig 5 ek cukrot keverünk. A tojásfehérjét 2 ek cukorral felverjük. Akkor jó a hab, ha az edényt felfordítjuk ,és nem csúszik ki belőle a hab. A sárgáját lassan adjuk a fehérjéhez óvatosan. Addig keverjük, míg egyöntetű lesz.
  3. Majd gyújtsuk be a sütőt 180°C-ra.
  4. Ezután egy tálba keverjük össze a lisztet, az étkezési keményítőt és a kakaóport. Óvatosan a habhoz adjuk, de úgy, hogy a hab nehogy összetörjön.
  5. Kivajazzuk és lisztezzük a tortaformát. Beleöntjük a masszát.
  6. Kb. 50-60 percig sütjük. Miután eltelt 40 perc, fóliát teszünk rá. Miután megsült, vegyük ki a formából, hadd hűljön ki. Kész is van a piskóta.
  7. Krém:
  8. Felforraljuk a tejszínt, és az apróra darabolt csokival addig forraljuk gyenge tűzön, míg teljesen el nem olvad.
  9. Ha kihűlt, krémesre keverjük.
  10. Torta összeállítása:
  11. A tésztát 3 felé vágjuk. A krém 1/3 -1/3 részét beletöltjük, a többit kívülre és díszítésre hagyjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 4
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2858
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Első évfordulónkra készítettem egy kis meglepetésnek. Nagyon finom, nem túl édes, és a házi készítésű mindig finomabb és szívből jön.:) De én kb. a hozzávalók kétszeresével szoktam csinálni, és mindig viszek mindenből egy kis pluszt. 

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A formához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...