r
Nosalty Logó

Csokitorta 3.

0,0

0 ÉRTÉKELÉS12 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Kriszti
Csokitorta 3.
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

483
Kalória
8.4g
Fehérje
57.6g
Szénhidrátok
25g
Zsír
36.7g
Víz
198g
Koleszterin
1.7g
Rost
40.5g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 483 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 5782 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 330 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    310.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.6 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    36.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    215 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    210 micro
Összesen 483 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.6 g

Zsír

  • Összesen
    299.5 g
  • Telített zsírsav
    170 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    2376 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3723.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    239 mg
  • Kálcium
    627 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    361 mg
  • Foszfor
    1628 mg
  • Nátrium
    829 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    691.6 g
  • Cukor
    486 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    440.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2582 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    303 micro
  • Kolin:
    1498 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2546 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    443 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2515 micro
Összesen 5782 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.5 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    25.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 330 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Elkészítjük a piskótát:
  2. A tojások sárgáját a cukorral habosra (fehérre) keverjük, míg a tojások fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük.
  3. A cukros tojássárgájához felváltva adjuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet és a tojások felvert habját, majd óvatosan belekeverjük a kakaóport.
  4. Az összekevert masszát kivajazott, lisztezett kapcsos tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben kb. 40-50 perc alatt megsütjük.
  5. Krém elkészítése:
  6. A teavajat habosra keverjük a porcukorral.
  7. Közben gőz felett a lisztet, tejet, egész tojást sűrű krémmé főzzük. Ha kész, lehúzva a tűzről 1 tábla étcsokit beleteszünk, és jól elkeverjük.
  8. Ha teljesen kihűlt (ez nagyon fontos, mert különben összeesik a krém), habosra keverjük a cukros vajjal, és legalább 1 órára hűtőbe tesszük, így könnyebb formázni a krémet.
  9. Összeállítjuk a tortát:
  10. Ha a krém megszilárdult, a 3 részre vágott tortakarikákat megtöltjük, kívül is bekenjük a krémmel, majd ugyanezzel a krémmel díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 perc
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26

Évek óta keresek olyan csokikrémet, amire én emlékeztem a gyerekkoromból. Ezt pár éve nagy örömömre megtaláltam egy oldalon, egy "kezdő szakács munkássága" alatt.  Azóta csakis így készül nálam a csokitorta. Azóta már több rokonnak, ismerősnek ajándékba készítettem ilyet. Még egyszer sem küldték vissza, hogy megmaradt :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Almakenyér

Gyors és egyszerű édesség bűntudat nélkül, ezt nyújtja az almakenyér. Ha méz vagy cukor helyett almamézet használnál hozzá, akkor keresd a receptjét itt a Nosalty oldalán, a ...

Gréti

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

A legegyszerűbb sajtos rúd

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!