r
Nosalty Logó

Csokis-sárgabarackos kevert

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Csokis-sárgabarackos kevert
adag
Sütés
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A tetejére

A tepsi kikenéséhez

Összesen 598 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A tetejére

A tepsi kikenéséhez

Összesen 4773 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A tetejére

A tepsi kikenéséhez

Összesen 333 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    28.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    682.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    284 mg
  • Nátrium
    173 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.3 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    246 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    218 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    335 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 598 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    68 g

Zsír

  • Összesen
    228 g
  • Telített zsírsav
    135 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5461.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    1401 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    212 mg
  • Foszfor
    2275 mg
  • Nátrium
    1383 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    626.6 g
  • Cukor
    393 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    463.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1964 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    194 micro
  • Kolin:
    710 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1740 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2683 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1111 micro
Összesen 4773 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    381.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.8 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    187 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 333 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

A tepsi kikenéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A puha vajat először magában keverjük habosra, majd egyenként beledolgozzuk a tojások sárgáját. Beleszórjuk a cukrot, majd habverővel tovább keverjük, míg kifehéredik, és a cukor is elolvad benne. Ez kb. 5 perc.
  2. A lisztet összekeverjük a sütőporral, az előzőekhez adjuk, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét is beleforgatjuk.
  3. Egy tűzálló tálat vajjal kikenünk, kilisztezünk, és a masszát egyenletesen belesimítjuk. A konzervbarackot jól lecsepegtetjük, 1 centis kockákra vágjuk, a tésztára rakjuk, és egy kicsit bele is nyomkodjuk. A csokoládét durvára vágjuk, szintén a tésztára szórjuk.
  4. A vaníliás cukorral behintjük, azután 190 fokra előmelegített sütőbe toljuk 15 percre, majd a sütőt 180 fokra állítjuk, és tovabbi 25-30 percig sütjük.
  5. A tepsiben hagyjuk langyosra hűlni, végül kb. 5x5 centis kockákra vágjuk. Langyosan vagy hidegen tálajuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x30x6
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8569
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 23.

Ajánló

Sárgabarack helyett másfele konzerv gyümölccsel is készíthetjük, például meggyel, ananásszal.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy régebbi Príma konyhában olvastam ezt a receptet, végre eljött az ideje, hogy ki is próbáljam. Nagyoknak és kicsiknek is ízlett.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

A tepsi kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...