r
Nosalty Logó

Csokis-sárgabarackos kevert

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Glaser
Csokis-sárgabarackos kevert
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

A tepsi kikenéséhez

598
Kalória
8.5g
Fehérje
78.3g
Szénhidrátok
28.5g
Zsír
58g
Víz
148.1g
Koleszterin
2.2g
Rost
49.1g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A tetejére

A tepsi kikenéséhez

Összesen 598 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A tetejére

A tepsi kikenéséhez

Összesen 4773 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A tetejére

A tepsi kikenéséhez

Összesen 333 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    28.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    682.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    284 mg
  • Nátrium
    173 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.3 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    58 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    246 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    218 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    335 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 598 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    68 g

Zsír

  • Összesen
    228 g
  • Telített zsírsav
    135 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5461.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    1401 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    212 mg
  • Foszfor
    2275 mg
  • Nátrium
    1383 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    626.6 g
  • Cukor
    393 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    463.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1964 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    194 micro
  • Kolin:
    710 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1740 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2683 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1111 micro
Összesen 4773 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    381.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.8 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    32.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    187 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 333 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A puha vajat először magában keverjük habosra, majd egyenként beledolgozzuk a tojások sárgáját. Beleszórjuk a cukrot, majd habverővel tovább keverjük, míg kifehéredik, és a cukor is elolvad benne. Ez kb. 5 perc.
  2. A lisztet összekeverjük a sütőporral, az előzőekhez adjuk, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét is beleforgatjuk.
  3. Egy tűzálló tálat vajjal kikenünk, kilisztezünk, és a masszát egyenletesen belesimítjuk. A konzervbarackot jól lecsepegtetjük, 1 centis kockákra vágjuk, a tésztára rakjuk, és egy kicsit bele is nyomkodjuk. A csokoládét durvára vágjuk, szintén a tésztára szórjuk.
  4. A vaníliás cukorral behintjük, azután 190 fokra előmelegített sütőbe toljuk 15 percre, majd a sütőt 180 fokra állítjuk, és tovabbi 25-30 percig sütjük.
  5. A tepsiben hagyjuk langyosra hűlni, végül kb. 5x5 centis kockákra vágjuk. Langyosan vagy hidegen tálajuk.

Recept infó

  • Sütés ideje: 45 perc
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x30x6

Egy régebbi Príma konyhában olvastam ezt a receptet, végre eljött az ideje, hogy ki is próbáljam. Nagyoknak és kicsiknek is ízlett.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Házi citromos mignon

Ha már egyszer nekivágunk a házi mignon elkészítésének, jobb, ha eszközölünk pár változtatást. Hiszen a klasszikus, retró sütemény émelygős fondant-ja és fullasztó vajkrémje ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

A legegyszerűbb sajtos rúd

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!