r
Nosalty Logó

Csokis-karamellás pudingtorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gonoszka1
Csokis-karamellás pudingtorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskótához

Csokikrémhez

Karamellkrémhez

Tortaforma kikenéséhez

A torta oldalára

Összesen 503 kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskótához

Csokikrémhez

Karamellkrémhez

Tortaforma kikenéséhez

A torta oldalára

Összesen 4030 kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskótához

Csokikrémhez

Karamellkrémhez

Tortaforma kikenéséhez

A torta oldalára

Összesen 214 kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    823.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    267 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    281 mg
  • Nátrium
    225 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.7 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 503 kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    92 g

Zsír

  • Összesen
    165.1 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1328 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6586.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    2138 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    221 mg
  • Foszfor
    2250 mg
  • Nátrium
    1797 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    533.5 g
  • Cukor
    295 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    296.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1251 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    214 micro
  • Kolin:
    921 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1236 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    184 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1495 micro
Összesen 4030 kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    352.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 214 kcal

Hozzávalók

Piskótához

Csokikrémhez

Karamellkrémhez

Tortaforma kikenéséhez

A torta oldalára

Elkészítés

Piskótához

  1. A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral és a vízzel habosra keverjük. A sütőporral elkevert lisztet hozzákeverjük. Ezután óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot.
  2. Kivajazott-kilisztezett tortaformában, 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 30-35 perc alatt megsütjük. Tűpróba! Rácsra téve kihűtjük.
  3. A csokikrémhez 3 dl tejet felteszünk melegedni. Közben a cukrot és a pudingport kikeverjük 1 dl tejben. Ha a tej felforrt, belekeverjük a cukros pudingport, és 1-2 perc alatt besűrítjük. Időnként megkeverve langyosra hűtjük, majd robotgéppel elkeverjük benne a puha vajat.
  4. A karamellkrémet ugyanígy készítjük el.
  5. Ha minden kihűlt, akkor a piskótát három részre vágjuk. Az alsó lapra rákenjük a csokipudingot, majd rátesszük a középső piskótalapot. Erre a karamellpudingot kenjük. Rátesszük a piskóta tetejét, és körbekenjük a tortát is a pudingokkal (én nagyon kevés krémet tettem a tetejére, mert ostyalappal díszítettem a tetejét).
  6. Szárazon megpirítjuk a mandulalapokat, és ha kihűltek, bepanírozzuk vele a torta oldalát. Díszítjük tetszés szerint.
  7. Hűtőbe tesszük pár órára, de legjobb egy éjszakára.
  8. Szeletekre vágva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3008
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csokis-karamellás pudingtorta
Gonoszka1 428 recept

Anna unokahúgom születésnapjára készítettem ezt a tortát. Ezért tettem a tetejére Barbie-s ostyalapot. Nem tartozik a nagyon hizlaló torták közé, mert 10 deka 247 kalória.

Hozzávalók

Piskótához

Csokikrémhez

Karamellkrémhez

Tortaforma kikenéséhez

A torta oldalára

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...