Csokis-habos desszert sütés nélkül
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Somikatus
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
- 2% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 16% Zsír
1. réteg
-
13g étcsokoládé68 kcal
-
13g víz0 kcal
-
14g babapiskóta53 kcal
2. réteg
-
50g habtejszín146 kcal
-
13g étcsokoládé68 kcal
-
2g habfixáló7 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
43 kcal
3. réteg
-
7g babapiskóta26 kcal
-
25g eperlé12 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
10 kcal
-
2g porcukor7 kcal
-
2g habfixáló7 kcal
Tetejére
-
75g eper23 kcal
Összesen
626
kcal
- 2% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 16% Zsír
1. réteg
-
50g étcsokoládé273 kcal
-
50g víz0 kcal
-
56g babapiskóta211 kcal
2. réteg
-
200g habtejszín584 kcal
-
50g étcsokoládé273 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
171 kcal
3. réteg
-
28g babapiskóta105 kcal
-
100g eperlé49 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
7g porcukor27 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
Tetejére
-
300g eper90 kcal
Összesen
2505
kcal
- 2% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 16% Zsír
1. réteg
-
4.5g étcsokoládé24 kcal
-
4.5g víz0 kcal
-
5g babapiskóta19 kcal
2. réteg
-
17.8g habtejszín52 kcal
-
4.5g étcsokoládé24 kcal
-
0.7g habfixáló3 kcal
-
0.9g cukor3 kcal
-
15 kcal
3. réteg
-
2.5g babapiskóta9 kcal
-
8.9g eperlé4 kcal
-
17.8g habtejszín52 kcal
-
0.9g vaníliás cukor3 kcal
-
0.6g porcukor2 kcal
-
0.7g habfixáló3 kcal
Tetejére
-
26.7g eper8 kcal
Összesen
221
kcal
- 2% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 39.6 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 113 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 342 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 95 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 131 mg
-
Nátrium 57 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 63.6 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 141.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 280 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 42 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 274 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 71 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 26 micro
Összesen
626
kcal
- 2% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 22.3 g
Zsír
-
Összesen 158.3 g
-
Telített zsírsav 96 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 46 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 452 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1368 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 380 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 213 mg
-
Foszfor 524 mg
-
Nátrium 228 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 254.3 g
-
Cukor 154 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 565.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1121 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 168 mg
-
D vitamin: 92 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 84 micro
-
Kolin: 83 mg
-
Retinol - A vitamin: 1096 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 286 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 104 micro
Összesen
2505
kcal
- 2% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 2 g
Zsír
-
Összesen 14.1 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 121.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 47 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.7 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 50.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 100 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 98 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
221
kcal
Hozzávalók
1. réteg
-
5 dkg étcsokoládé
-
0.5 dl víz
-
8 db babapiskóta
2. réteg
-
200 ml habtejszín
-
5 dkg étcsokoládé
-
1 csomag habfixáló
-
1 ek cukor
3. réteg
-
4 db babapiskóta
-
200 ml habtejszín
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 ek porcukor
-
1 csomag habfixáló
Tetejére
Elkészítés
1. réteg
- Elkészítjük a 2. réteghez a krémet. A 200 ml tejszínbe belekockázzuk a csokit, és hozzáadjuk a cukrot, majd kevergetés mellett felforraljuk, hogy a csoki teljesen elolvadjon. Jól elkeverjük, majd a hagyjuk jól kihűlni.
- Ameddig hűl, az 1. réteghez a 8 db babapiskótát kb 1 cm-es darabokra vágjuk, és egy tálba tesszük.
- A csokit a vízzel felmelegítjük, hogy elolvadjon, és simára keverjük, majd a babapiskóta darabkákra öntjük. Jól összekeverjük.
- A csokis-babapiskótás masszát elosztjuk a muffin formáink között (szilikon muffin formában készítsük, mert a papír elázik), és a formákban jól lelapítjuk. Kb 10-15 percre hűtőbe tesszük.
- Ha a krémünk közben kihűlt, akkor hozzáadjuk a habfixálót, és kézi robotgéppel sűrűre felverjük.
- Amennyiben nem vagyunk elég türelmesek, és nem elég hideg a krém, előfordulhat, hogy nem verődik fel. Ekkor jön a jól bevált praktika: egy tejszín ízű habport a krémhez keverünk, és így be fog sűrűsödni!
- A csokis krémet elosztjuk a 12 süti között, kb egy evőkanálnyi jut mindegyikre.
- Most jön a 3. réteg! A 4 db babapiskótát egyenként 3 részre vágjuk, majd az eperlében egy pillanatra megforgatjuk, hogy nedves legyen, de ne ázzon túl! Minden sütiben a csokis krémre helyezzük az epres piskótákat.
- A habtejszínbe belekeverjük a vaníliás cukrot, cukrot, és a habfixálót, majd felverjük. Elosztjuk a sütik között, majd a tetejét eperrel díszítjük. Hűtőbe tesszük.
- A hűtőből csak fogyasztás előtt vesszük ki! Kiskanállal tálaljuk, mert nem lehet szépen egyben kivenni a formából.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 13
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 5609
- Feltöltés dátuma: 2013. május 18.
Ajánló
12 formához elegendő.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Somikatus
25 recept
Az eper, a tejszínhab, és a csoki külön-külön is a gyengéim, egyben pedig maga a mennyország. Alig vártam már, hogy eperszezon legyen, és mikor megláttam a boltokban, kitaláltam a számomra tökéletes édességet!