r
Nosalty Logó

Csokis-habos desszert sütés nélkül

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Somikatus
Csokis-habos desszert sütés nélkül
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír

1. réteg

2. réteg

3. réteg

Tetejére

Összesen 626 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír

1. réteg

2. réteg

3. réteg

Tetejére

Összesen 2505 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír

1. réteg

2. réteg

3. réteg

Tetejére

Összesen 221 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    39.6 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    342 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.6 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    141.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    280 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    274 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 626 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    22.3 g

Zsír

  • Összesen
    158.3 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    452 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1368 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    380 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    213 mg
  • Foszfor
    524 mg
  • Nátrium
    228 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    254.3 g
  • Cukor
    154 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    565.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    168 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1096 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    286 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 2505 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    121.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 221 kcal

Hozzávalók

1. réteg

2. réteg

3. réteg

Tetejére

  • 30 dkg eper (12 nagy szemű)

Elkészítés

1. réteg

  1. Elkészítjük a 2. réteghez a krémet. A 200 ml tejszínbe belekockázzuk a csokit, és hozzáadjuk a cukrot, majd kevergetés mellett felforraljuk, hogy a csoki teljesen elolvadjon. Jól elkeverjük, majd a hagyjuk jól kihűlni.
  2. Ameddig hűl, az 1. réteghez a 8 db babapiskótát kb 1 cm-es darabokra vágjuk, és egy tálba tesszük.
  3. A csokit a vízzel felmelegítjük, hogy elolvadjon, és simára keverjük, majd a babapiskóta darabkákra öntjük. Jól összekeverjük.
  4. A csokis-babapiskótás masszát elosztjuk a muffin formáink között (szilikon muffin formában készítsük, mert a papír elázik), és a formákban jól lelapítjuk. Kb 10-15 percre hűtőbe tesszük.
  5. Ha a krémünk közben kihűlt, akkor hozzáadjuk a habfixálót, és kézi robotgéppel sűrűre felverjük.
  6. Amennyiben nem vagyunk elég türelmesek, és nem elég hideg a krém, előfordulhat, hogy nem verődik fel. Ekkor jön a jól bevált praktika: egy tejszín ízű habport a krémhez keverünk, és így be fog sűrűsödni!
  7. A csokis krémet elosztjuk a 12 süti között, kb egy evőkanálnyi jut mindegyikre.
  8. Most jön a 3. réteg! A 4 db babapiskótát egyenként 3 részre vágjuk, majd az eperlében egy pillanatra megforgatjuk, hogy nedves legyen, de ne ázzon túl! Minden sütiben a csokis krémre helyezzük az epres piskótákat.
  9. A habtejszínbe belekeverjük a vaníliás cukrot, cukrot, és a habfixálót, majd felverjük. Elosztjuk a sütik között, majd a tetejét eperrel díszítjük. Hűtőbe tesszük.
  10. A hűtőből csak fogyasztás előtt vesszük ki! Kiskanállal tálaljuk, mert nem lehet szépen egyben kivenni a formából.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5609
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 18.

Ajánló

12 formához elegendő.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Somikatus 25 recept

Az eper, a tejszínhab, és a csoki külön-külön is a gyengéim, egyben pedig maga a mennyország. Alig vártam már, hogy eperszezon legyen, és mikor megláttam a boltokban, kitaláltam a számomra tökéletes édességet!

Hozzávalók

1. réteg

2. réteg

3. réteg

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...