r
Nosalty Logó

Csokis-diós brownie gluténmentesen

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
nyihaj
Csokis-diós brownie gluténmentesen
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 706 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 2822 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 451 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    47.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    619.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    220 mg
  • Nátrium
    216 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.4 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    222 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    218 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 706 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    34.8 g

Zsír

  • Összesen
    189.6 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    598 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2476.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    247 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    409 mg
  • Foszfor
    882 mg
  • Nátrium
    863 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    273.6 g
  • Cukor
    200 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    99.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    890 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    338 mg
  • Retinol - A vitamin:
    873 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    204 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    534 micro
Összesen 2822 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    30.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    395.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.7 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 451 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat (és az olajat) és a nagyobb darabokra tört étcsokit mikróban összemelegítjük. Óvatosan - inkább többször rövid időre betéve, átkeverve -, nehogy felforraljuk vagy megégessük a csokoládét. Félretesszük hűlni.
  2. A cukrot, sót, kakaóport és a keményítőt kimérjük, összekeverjük.
  3. Hozzáadjuk a vajat és a vaníliát, robotgéppel egyneművé keverjük.
  4. A tojásokat egyenként adjuk a masszához, és alaposan elkeverjük benne. Ha mindkét tojás benne van, akkor kb. 3 percig habosítjuk a masszát, szépen ki fog világosodni.
  5. Kanállal beleforgatjuk a kis kockákra vágott csokit vagy pasztillát és a diót.
  6. 20x20-as (nekem a legkisebb tepsim 28x19-es) tepsit kibélelünk alufóliával, vékonyan kivajazzuk, majd belesimítjuk a masszát.
  7. 190 fokra előmelegített sütőben sütjük 30-33 percig.
  8. Teljesen kihűlve szeljük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x20
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 130
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 20472
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 28.

Ajánló

Tejszínhab, amennyiben nem törődünk a kalóriákkal. :) Tippek: 1. 60%-osnál magasabb kakaótartalmú étcsokival lehet, kell a több cukor. Kb. 3/4 bögrényit használtam 50%-os csokihoz. 2. A tészta tetején levő keményebb, roppanósabb réteg nem törvényszerű: túl forró sütőbe tettem (előtte órákig húst sütöttem) be, 20 perc alatt meg is sült - szerintem emiatt képződött a kemény réteg a tetején. Ez nem kellemetlen, de törik vágáskor. 3. Próbáljuk ki, mielőtt vendégvárónak sütjük, ízre fantasztikus, de a roppanós réteg miatt nem szelhető szépen. 4. Dió helyett más csonthéjast is tehetünk bele.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Amerikai gluténmentes blogon találtam, és meg kellett sütnöm. :) Finom, krémes, ragacsos brownie - csökkentett cukorral, nem émelyítő -, de tömény édesség: 1 kicsi kocka bőven elég belőle.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...