Csokikrémmel töltött kosárkák
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 6% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 26% Zsír
A tésztához
-
58g finomliszt212 kcal
-
20g porcukor77 kcal
-
33g vaj239 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
3g tojássárgája11 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
18g tojás23 kcal
-
6g finomliszt23 kcal
-
11 kcal
-
17g tej9 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
25g vaj179 kcal
Összesen
893
kcal
- 6% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 26% Zsír
A tésztához
-
350g finomliszt1274 kcal
-
120g porcukor464 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
110g tojás138 kcal
-
38g finomliszt137 kcal
-
68 kcal
-
100g tej56 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
150g vaj1076 kcal
Összesen
5361
kcal
- 6% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 26% Zsír
A tésztához
-
26.5g finomliszt96 kcal
-
9.1g porcukor35 kcal
-
15.1g vaj108 kcal
-
4.2g tojás5 kcal
-
1.5g tojássárgája5 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
8.3g tojás10 kcal
-
2.8g finomliszt10 kcal
-
2.3g cukrozatlan kakaópor5 kcal
-
7.6g tej4 kcal
-
11.3g cukor44 kcal
-
11.3g vaj81 kcal
Összesen
403
kcal
- 6% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.2 g
Zsír
-
Összesen 52.2 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 252 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 382.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 67 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 181 mg
-
Nátrium 54 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 98.2 g
-
Cukor 46 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 37.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 450 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 117 mg
-
Retinol - A vitamin: 443 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 95 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 172 micro
Összesen
893
kcal
- 6% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 73.3 g
Zsír
-
Összesen 312.9 g
-
Telített zsírsav 187 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 91 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 1510 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2295.7 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 197 mg
-
Kálcium 404 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 260 mg
-
Foszfor 1088 mg
-
Nátrium 321 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 589 g
-
Cukor 276 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 224.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2703 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 163 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 218 micro
-
Kolin: 700 mg
-
Retinol - A vitamin: 2655 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 571 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1030 micro
Összesen
5361
kcal
- 6% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 23.7 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 114 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 173.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 82 mg
-
Nátrium 24 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.5 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 17 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 204 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 201 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 43 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 78 micro
Összesen
403
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
35 dkg finomliszt
-
12 dkg porcukor
-
1 db tojás
-
1 db tojássárgája
-
1 csipet só
A krémhez
-
2 db tojás
-
2.5 evőkanál finomliszt
-
3 ek cukrozatlan kakaópor
-
1 dl tej
-
15 dkg cukor
-
15 dkg vaj
Elkészítés
A tésztához
- A tésztához összegyúrjuk a hozzávalókat, majd 2,5-3 mm vastagságúra nyújtjuk.
- Szaggatóval vagy pohárral akkora köröket szaggatunk, hogy a formába behelyezve a tészta egy kicsit magasabb legyen, mint a kosár. Sütéskor lejjebb fog csúszni. A kinyújtott tészta vastagságát attól tegyük függővé, hogy milyen mély a formánk, mert túl alacsony kosár esetén nem lesz hely a krémnek.
- A formákat tepsire tesszük, és 190 °C-ra előmelegített sütőben kb. 12 perc alatt aranyszínűre sütjük a kosarakat.
- A krémhez csomómentesre keverjük a tojásokat, kakaót, cukrot, lisztet és a tejet, majd folytonos kevergetéssel lassú tűzön sűrűre főzzük.
- Ha langyosra hűlt, belekeverjük a puha vajat. Nem kell habosítani!
- A krémmel megtöltjük a kosárkákat, és szórócukorral, színes drazséval díszítjük.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 12 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 438
- Tegnapi nézettség: 20
- 7 napos nézettség: 217
- Össznézettség: 120309
- Feltöltés dátuma: 2012. november 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Felénk ez egy népszerű, régi sütemény, amit leginkább ünnepekre szoktak készíteni. Hűvös helyen, lefedve tároljuk.