r
Nosalty Logó

Csokikrémes diótorta Kodaktól

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Kodak
Csokikrémes diótorta Kodaktól
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Krém elkészítése

Tészta sütés

Torta összeállítása

1009
Kalória
17.4g
Fehérje
73.3g
Szénhidrátok
75.3g
Zsír
100.1g
Víz
263g
Koleszterin
5.5g
Rost
53.9g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Krém elkészítése

Tészta sütés

Torta összeállítása

Összesen 1009 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Krém elkészítése

Tészta sütés

Torta összeállítása

Összesen 6045 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Krém elkészítése

Tészta sütés

Torta összeállítása

Összesen 367 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    75.3 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    263 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    965.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    206 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    446 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.3 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    100.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    345 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    339 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    218 micro
Összesen 1009 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.7 g

Zsír

  • Összesen
    451.8 g
  • Telített zsírsav
    170 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    105 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    153 g
  • Koleszterin
    1578 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5793.8 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    1237 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    783 mg
  • Foszfor
    2675 mg
  • Nátrium
    910 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    439.9 g
  • Cukor
    324 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

Víz

  • Összesen
    600.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2067 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    336 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    453 micro
  • Kolin:
    938 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2031 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    435 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1305 micro
Összesen 6045 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    27.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    351.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    36.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 367 kcal

Elkészítés

Krém elkészítése

  1. Előző nap egy lábosban felforraljuk a tejszínt. Ha már forr, beletördeljük a csokit, és hozzáadjuk a porcukrot.
  2. Addig keverjük, míg el nem olvad benne teljesen a csoki, majd levesszük a tűzről. Miután kihűlt, másnapig sima hűtőben pihentetjük.
  3. Amikor másnap elkészültünk a tésztával, kemény habbá verjük, és hozzáadjuk a rumaromát (ez utóbbi nem kötelező).

Tészta sütés

  1. A cukor kivételével összekeverjük a száraz hozzávalókat.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét kemény habbá verjük. Eközben adagoljuk hozzá kanalanként először a vizet, majd a cukrot és a legvégén a sárgákat.
  3. A száraz hozzávalókat, lapos fakanál segítségével, keverjük a tojásos keverékhez.
  4. Sütőpapírral bélelt (egy kör az aljára, csík az oldalára), 20-22 cm-es tortaformába töltjük. Előmelegített sütőben, 200 fokon, 10 percig sütjük, majd 180 fokon, 15 percig.
  5. Ellenőrizzük a tésztát! Ha még nagyon rezgős, lágy a tészta, 5-10 percig tovább sütjük, 150 fokon. Abban az esetben, ha a teteje gyanúsan barnulni kezd, alufóliával befedjük, hogy ne égjen meg.
  6. Ha megsült, próbáljuk lassan hűteni, (pl. résnyire nyitott sütőajtónál szellőztetjük), ha kivesszük rácsra tesszük. Még amíg langyos, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és megfordítjuk, hogy az aljáról is le tudjuk húzni. Ekkor már a végleges helyén helyezzük el, az alja már nem lesz mozgatva.
  7. Késsel körbevágjuk, majd egy cérnával teljesen félbevágjuk.

Torta összeállítása

  1. 5 dkg dió felét megdaráljuk, felét durvára vágjuk. Egyik felével megszórjuk az alsó lapot, majd rákenjük a krém felét. Erre jön a dió másik fele, és a torta teteje.
  2. A krém másik felével bevonjuk kívülről a tortát. A maradék diót durvára vágjuk, és ezzel feldíszítjük.
  3. A diót 1-2 perc alatt serpenyőben megpiríthatjuk, de cukor hozzáadásával karamellizálhatjuk is. (Ha így döntünk, várni kell 5-10 percet, mielőtt a tortát megszórjuk vele, mert a felmelegített dió megolvasztja a krémet!)
  4. Naranccsal, körtével vagy egyéb idénygyümölccsel további díszítést tehetünk rá, még a diószórás előtt.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28

Ez egy igazi fúziós recept, több sütemény leírásából összeállítva, hogy minden a lehető legjobban sikerüljön. Nem nehéz, de részletesen leírtam, hogyan kell elkészíteni, így a kezdő tortasütők is bátran belevághatnak. A siker garantált! :-)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Óriás piskótatallér

Sokunk kedvenc piskótás-zselés-csokis édessége gigantikus formában kerülhet most asztalra: igen, ez itt egy óriás piskótatallér. 30 centiméteres átmérője nem az egyetlen ...

Lakos Benedek

Grillázsos zserbótorta

A zserbó ízhármasa egy olyan klasszikusan karácsonyi párosítás, ami nélkül nehéz elképzelni ezt az időszakot. Szerencsére nem is kell, hiszen itt a jól ismert sütemény, mondjuk egy ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Elfeledett magyar böjti ételek: ezekkel várták felmenőink a húsvétot

A böjt hagyománya manapság már csak egy szűkebb társadalmi réteg tagjainak életében van jelen, annak ellenére, hogy sokáig törvény határozta meg annak betartását Magyarországon. A szigorított étrend teljesen átalakította a régi paraszti konyhák amúgy is szegényes recepttárát: nézzük, milyen elfeledett böjti ételek bújnak meg a régi szakácskönyvek mélyén!

Top Receptek

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!