r
Nosalty Logó

Csokikrémes diótorta Kodaktól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kodak
Csokikrémes diótorta Kodaktól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Krém elkészítése

Tészta sütés

Torta összeállítása

Összesen 1009 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Krém elkészítése

Tészta sütés

Torta összeállítása

Összesen 6045 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Krém elkészítése

Tészta sütés

Torta összeállítása

Összesen 367 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    75.3 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    263 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    965.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    206 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    446 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.3 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    100.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    345 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    339 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    218 micro
Összesen 1009 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.7 g

Zsír

  • Összesen
    451.8 g
  • Telített zsírsav
    170 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    105 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    153 g
  • Koleszterin
    1578 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5793.8 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    1237 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    783 mg
  • Foszfor
    2675 mg
  • Nátrium
    910 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    439.9 g
  • Cukor
    324 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    600.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2067 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    336 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    453 micro
  • Kolin:
    938 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2031 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    435 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1305 micro
Összesen 6045 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    27.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    351.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 367 kcal

Hozzávalók

Krém elkészítése

Tészta sütés

Torta összeállítása

Elkészítés

Krém elkészítése

  1. Előző nap egy lábosban felforraljuk a tejszínt. Ha már forr, beletördeljük a csokit, és hozzáadjuk a porcukrot.
  2. Addig keverjük, míg el nem olvad benne teljesen a csoki, majd levesszük a tűzről. Miután kihűlt, másnapig sima hűtőben pihentetjük.
  3. Amikor másnap elkészültünk a tésztával, kemény habbá verjük, és hozzáadjuk a rumaromát (ez utóbbi nem kötelező).

Tészta sütés

  1. A cukor kivételével összekeverjük a száraz hozzávalókat.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét kemény habbá verjük. Eközben adagoljuk hozzá kanalanként először a vizet, majd a cukrot és a legvégén a sárgákat.
  3. A száraz hozzávalókat, lapos fakanál segítségével, keverjük a tojásos keverékhez.
  4. Sütőpapírral bélelt (egy kör az aljára, csík az oldalára), 20-22 cm-es tortaformába töltjük. Előmelegített sütőben, 200 fokon, 10 percig sütjük, majd 180 fokon, 15 percig.
  5. Ellenőrizzük a tésztát! Ha még nagyon rezgős, lágy a tészta, 5-10 percig tovább sütjük, 150 fokon. Abban az esetben, ha a teteje gyanúsan barnulni kezd, alufóliával befedjük, hogy ne égjen meg.
  6. Ha megsült, próbáljuk lassan hűteni, (pl. résnyire nyitott sütőajtónál szellőztetjük), ha kivesszük rácsra tesszük. Még amíg langyos, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és megfordítjuk, hogy az aljáról is le tudjuk húzni. Ekkor már a végleges helyén helyezzük el, az alja már nem lesz mozgatva.
  7. Késsel körbevágjuk, majd egy cérnával teljesen félbevágjuk.

Torta összeállítása

  1. 5 dkg dió felét megdaráljuk, felét durvára vágjuk. Egyik felével megszórjuk az alsó lapot, majd rákenjük a krém felét. Erre jön a dió másik fele, és a torta teteje.
  2. A krém másik felével bevonjuk kívülről a tortát. A maradék diót durvára vágjuk, és ezzel feldíszítjük.
  3. A diót 1-2 perc alatt serpenyőben megpiríthatjuk, de cukor hozzáadásával karamellizálhatjuk is. (Ha így döntünk, várni kell 5-10 percet, mielőtt a tortát megszórjuk vele, mert a felmelegített dió megolvasztja a krémet!)
  4. Naranccsal, körtével vagy egyéb idénygyümölccsel további díszítést tehetünk rá, még a diószórás előtt.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2646
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 07.

Ajánló

12 szelet lesz a végére. Jó tömény! :-)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez egy igazi fúziós recept, több sütemény leírásából összeállítva, hogy minden a lehető legjobban sikerüljön. Nem nehéz, de részletesen leírtam, hogyan kell elkészíteni, így a kezdő tortasütők is bátran belevághatnak. A siker garantált! :-)

Hozzávalók

Krém elkészítése

Tészta sütés

Torta összeállítása

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...