Csokikrémes diótorta Kodaktól
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Kodak
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 6% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 28% Zsír
Krém elkészítése
-
100g habtejszín292 kcal
-
25g étcsokoládé137 kcal
-
2g porcukor7 kcal
-
0g rumaroma0 kcal
Tészta sütés
-
13g finomliszt49 kcal
-
17g dió109 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
46g tojás58 kcal
-
2g víz0 kcal
-
33g cukor129 kcal
Torta összeállítása
Összesen
1009
kcal
- 6% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 28% Zsír
Krém elkészítése
-
600g habtejszín1752 kcal
-
150g étcsokoládé819 kcal
-
11g porcukor41 kcal
-
1g rumaroma0 kcal
Tészta sütés
-
80g finomliszt291 kcal
-
100g dió654 kcal
-
4g sütőpor2 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
275g tojás346 kcal
-
12g víz0 kcal
-
200g cukor774 kcal
Torta összeállítása
Összesen
6045
kcal
- 6% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 28% Zsír
Krém elkészítése
-
36.4g habtejszín106 kcal
-
9.1g étcsokoládé50 kcal
-
0.6g porcukor2 kcal
-
0.1g rumaroma0 kcal
Tészta sütés
-
4.9g finomliszt18 kcal
-
6.1g dió40 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
16.7g tojás21 kcal
-
0.7g víz0 kcal
-
12.1g cukor47 kcal
Torta összeállítása
Összesen
367
kcal
- 6% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.4 g
Zsír
-
Összesen 75.3 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 263 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 965.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 206 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 131 mg
-
Foszfor 446 mg
-
Nátrium 152 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 73.3 g
-
Cukor 54 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 100.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 345 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 56 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 75 micro
-
Kolin: 156 mg
-
Retinol - A vitamin: 339 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 73 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 218 micro
Összesen
1009
kcal
- 6% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 104.7 g
Zsír
-
Összesen 451.8 g
-
Telített zsírsav 170 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 105 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 153 g
-
Koleszterin 1578 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5793.8 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 125 mg
-
Kálcium 1237 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 783 mg
-
Foszfor 2675 mg
-
Nátrium 910 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 13 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 439.9 g
-
Cukor 324 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 600.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2067 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 336 micro
-
K vitamin: 37 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 453 micro
-
Kolin: 938 mg
-
Retinol - A vitamin: 2031 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 435 micro
-
β-crypt 23 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1305 micro
Összesen
6045
kcal
- 6% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 27.4 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 96 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 351.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 75 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 162 mg
-
Nátrium 55 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.7 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 36.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 125 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 57 mg
-
Retinol - A vitamin: 123 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 79 micro
Összesen
367
kcal
Hozzávalók
Krém elkészítése
-
6 dl habtejszín
-
15 dkg étcsokoládé
-
1.5 ek porcukor
-
1 ml rumaroma
Tészta sütés
-
8 dkg finomliszt
-
4 g sütőpor
-
1 késhegynyi szódabikarbóna
-
1 csipet só
-
5 db tojás
-
1.5 ek víz
-
20 dkg cukor
Torta összeállítása
-
20 dkg dió
Elkészítés
Krém elkészítése
- Előző nap egy lábosban felforraljuk a tejszínt. Ha már forr, beletördeljük a csokit, és hozzáadjuk a porcukrot.
- Addig keverjük, míg el nem olvad benne teljesen a csoki, majd levesszük a tűzről. Miután kihűlt, másnapig sima hűtőben pihentetjük.
- Amikor másnap elkészültünk a tésztával, kemény habbá verjük, és hozzáadjuk a rumaromát (ez utóbbi nem kötelező).
Tészta sütés
- A cukor kivételével összekeverjük a száraz hozzávalókat.
- A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét kemény habbá verjük. Eközben adagoljuk hozzá kanalanként először a vizet, majd a cukrot és a legvégén a sárgákat.
- A száraz hozzávalókat, lapos fakanál segítségével, keverjük a tojásos keverékhez.
- Sütőpapírral bélelt (egy kör az aljára, csík az oldalára), 20-22 cm-es tortaformába töltjük. Előmelegített sütőben, 200 fokon, 10 percig sütjük, majd 180 fokon, 15 percig.
- Ellenőrizzük a tésztát! Ha még nagyon rezgős, lágy a tészta, 5-10 percig tovább sütjük, 150 fokon. Abban az esetben, ha a teteje gyanúsan barnulni kezd, alufóliával befedjük, hogy ne égjen meg.
- Ha megsült, próbáljuk lassan hűteni, (pl. résnyire nyitott sütőajtónál szellőztetjük), ha kivesszük rácsra tesszük. Még amíg langyos, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és megfordítjuk, hogy az aljáról is le tudjuk húzni. Ekkor már a végleges helyén helyezzük el, az alja már nem lesz mozgatva.
- Késsel körbevágjuk, majd egy cérnával teljesen félbevágjuk.
Torta összeállítása
- 5 dkg dió felét megdaráljuk, felét durvára vágjuk. Egyik felével megszórjuk az alsó lapot, majd rákenjük a krém felét. Erre jön a dió másik fele, és a torta teteje.
- A krém másik felével bevonjuk kívülről a tortát. A maradék diót durvára vágjuk, és ezzel feldíszítjük.
- A diót 1-2 perc alatt serpenyőben megpiríthatjuk, de cukor hozzáadásával karamellizálhatjuk is. (Ha így döntünk, várni kell 5-10 percet, mielőtt a tortát megszórjuk vele, mert a felmelegített dió megolvasztja a krémet!)
- Naranccsal, körtével vagy egyéb idénygyümölccsel további díszítést tehetünk rá, még a diószórás előtt.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 28
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 20
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2643
- Feltöltés dátuma: 2015. november 07.
Ajánló
12 szelet lesz a végére. Jó tömény! :-)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Kodak
25 recept
Ez egy igazi fúziós recept, több sütemény leírásából összeállítva, hogy minden a lehető legjobban sikerüljön. Nem nehéz, de részletesen leírtam, hogyan kell elkészíteni, így a kezdő tortasütők is bátran belevághatnak. A siker garantált! :-)