r
Nosalty Logó

Csőben sült töltött gomba Mártitól

0,0

0 ÉRTÉKELÉS4 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Marti48
Csőben sült töltött gomba Mártitól
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

243
Kalória
10.8g
Fehérje
5.6g
Szénhidrátok
20.3g
Zsír
138g
Víz
104g
Koleszterin
1.3g
Rost
2.9g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 243 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 484 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 125 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    498.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    216 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    138 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    189 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1029 micro
  • Lut-zea
    172 micro
Összesen 243 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    21.6 g

Zsír

  • Összesen
    40.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    208 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    996.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    312 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    432 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    276 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    181 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    81 micro
  • β-karotin
    378 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    2059 micro
  • Lut-zea
    345 micro
Összesen 484 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    71.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    532 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 125 kcal

Elkészítés

  1. A gombák héját lehántjuk. A tönköket kitörjük, tisztítjuk, apróra kockázzuk, egy közepes gerezd fokhagymát úgyszintén.
  2. Egy kis serpenyőben felhevítünk 1 ek olívaolajat, és ebben megpirítjuk a gombát, hozzáadjuk a fokhagymát, sót, borsot és az apróra vágott petrezselymet. Egyidejűleg egy nagy serpenyőben felhevített olívaolajon megpirítjuk a gombafejeket. Előbb kalapjukkal felfelé, majd lefelé, így elpárolog belőlük a felesleges lé.
  3. Egy kis tálkában felverjük habosra a tojást. Hozzákeverjük az aprított gombát, 2 ek reszelt ementálit, 2 tk sajtkrémet, sózzuk, borsozzuk, és krémesre összedolgozzuk egy villa, v. "mini" habverő segítségével.
  4. A gombafejekbe belekanalazzuk a tölteléket, egy-egy karika paradicsomot teszünk a tetejére. Egy tűzálló tálban egy kis olajat elkenünk, és ráültetjük a gombafejeket.
  5. Előmelegített sütőben aranysárgára sütjük. Tálaláskor megszórjuk meg egy kis reszelt ementálival.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x20x2

Nagyon szépek voltak az óriásgombák szárai... A többi már a mozgásba lendült fantázia eredménye. Számomra is meglepően finom és nagyon variálható kis felfedezés!:)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Tippek, hogy gyönyörűen virágozzon a magnóliád

A magnólia tavasszal az egyik leglátványosabb növény: virágzásakor meseszép színekbe borítja a kerteket és utcákat. Ha te is szeretnéd, hogy ez a varázslatos fa a saját kerted éke legyen, mutatjuk, hogyan válassz, ültess és gondozz magnóliát könnyedén!

Top Receptek

Klasszikus májgombócleves

Egy egyszerű zöldséglevest viszonylag könnyen varázsolhatunk gazdag, tartalmas levessé, főleg, ha májgombócokat főzünk hozzá. Igazi klasszikus recept, amin tényleg nincs miért csavarni ...

Legfinomabb limonádé

Ki ne imádná a limonádét, az első nyáriasan meleg napokon pedig semmi sem esik jobban, mint egy nagy pohár jeges frissítő ebből a citromos kedvencből! Ebben a verzióban egész citromokat ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!