r
Nosalty Logó

Csőben sült tészta Anett konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csőben sült tészta Anett konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 18% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 632 kcal
  • 18% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 2526 kcal
  • 18% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 223 kcal
  • 18% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.1 g

Zsír

  • Összesen
    26.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    901.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    303 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    295 mg
  • Nátrium
    188 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    200 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    184 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 632 kcal
  • 18% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120.3 g

Zsír

  • Összesen
    105 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    616 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3606.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    237 mg
  • Kálcium
    1211 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    200 mg
  • Foszfor
    1182 mg
  • Nátrium
    753 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    260.5 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    174.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    755 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    108 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    799 micro
  • Kolin:
    413 mg
  • Retinol - A vitamin:
    736 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    211 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    499 micro
Összesen 2526 kcal
  • 18% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    319.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 223 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kifőzzük a tésztát.
  2. A felvágottat apróra összekockázzuk, és a sajtot lereszeljük.
  3. A poharas tejfölt kikeverjük a tojássárgájával.
  4. Elkészítjük a besamelt. A vajat kevés olajjal felhevítjük, és beletesszük a lisztet, szép aranybarnára pirítjuk, hozzáadjuk az ételízesítőt, és felöntjük a tejjel. Ha nagyon sűrűnek találjuk, önthetünk hozzá még egy kevés tejet, nem baj, ha sósnak érezzük a besamelt, hiszen a tészta majd felveszi az ízeket.
  5. Belekeverjük a tejfölös tojást is, egy pár percig még főzzük vele.
  6. Összekeverjük a tésztát a mártással és a felvágottal, rászórjuk a reszelt sajtot, és a sütőben kissé megpirítjuk. (Nem kell sokáig, mert a tészta akkor kiszárad, csak amíg kicsit pirul a sajt.)
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 99
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 21979
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Igazi csemege ez a gyerekeknek, nagy kedvenc ez nálunk, pont úgy mint a bolognai.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...