Csőben sült spárga Ivi konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 13% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 21% Zsír
-
250g zöldspárga35 kcal
-
50g feketeerdő sonka117 kcal
-
75g füstölt sajt246 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
38g finomliszt137 kcal
-
150g tej84 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g snidling0 kcal
Összesen
978
kcal
- 13% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 21% Zsír
-
500g zöldspárga70 kcal
-
100g feketeerdő sonka234 kcal
-
150g füstölt sajt492 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
300g tej168 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g snidling0 kcal
Összesen
1954
kcal
- 13% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 21% Zsír
-
40.8g zöldspárga6 kcal
-
8.2g feketeerdő sonka19 kcal
-
12.2g füstölt sajt40 kcal
-
8.2g vaj59 kcal
-
6.1g finomliszt22 kcal
-
24.5g tej14 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g snidling0 kcal
Összesen
160
kcal
- 13% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 42.1 g
Zsír
-
Összesen 70.6 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 108 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 516.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 231 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 144 mg
-
Nátrium 85 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.7 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 175.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 409 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 76 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 102 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 336 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 865 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1249 micro
Összesen
978
kcal
- 13% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 84.3 g
Zsír
-
Összesen 141.3 g
-
Telített zsírsav 54 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 215 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1032.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 461 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 68 mg
-
Foszfor 287 mg
-
Nátrium 170 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 85.4 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 351.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 817 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 153 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 205 micro
-
Kolin: 83 mg
-
Retinol - A vitamin: 671 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 1730 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2499 micro
Összesen
1954
kcal
- 13% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 11.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 84.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 23 mg
-
Nátrium 14 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 28.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 67 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 55 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 141 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 204 micro
Összesen
160
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg zöldspárga
-
15 dkg füstölt sajt
-
10 dkg vaj
-
5 ek finomliszt
-
3 dl tej
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
-
snidling ízlés szerint
Elkészítés
- A spárgát megmossuk, és a fás végét levágjuk (vagy törjük, ahol eltörik, ott jó). Majd forrásban lévő sós, cukros, citromleves(elhagyható) vízben 4-5 percig főzzük.
- A besamel mártáshoz a vajat felolvasztjuk, majd hozzákeverjük a lisztet, és lassú tűzön kicsit megpirítjuk. Épp hogy csak kicsit barnuljon meg! Eközben a tejet meglangyosítjuk, majd hozzákeverjük kézi habverővel a megbarnított lisztes vajhoz. 5-10 percig lassú tűzön gyakran megkevergetve addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Majd sózzuk, borsozzuk, és szerecsendióval ízesítjük.
- A spárgát jénai tálba fektetjük, erre tesszük rá egyenletesen a sonkát. A besamel mártást ráöntjük az egészre, és végül rászórjuk a reszelt sajtot. Én metélőhagymát szoktam a a sajt tetejére szórni csak a látvány kedvéért.
- 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és addig sütjük, amíg a sajt meg nem barnul.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 22x22
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 30
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 6025
- Feltöltés dátuma: 2013. június 02.
Ajánló
Ha főételként szeretnék tálalni, akkor grillezett csirkemellet szolgáljunk fel mellé.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A barátom anyukája készítette el ezt az ételt több alkalommal, így került hozzám a recept!