r
Nosalty Logó

Csőben sült spárga Ivi konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Csőben sült spárga Ivi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 978 kcal
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 1954 kcal
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 160 kcal
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    42.1 g

Zsír

  • Összesen
    70.6 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    516.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    231 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    175.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    409 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    865 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1249 micro
Összesen 978 kcal
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    84.3 g

Zsír

  • Összesen
    141.3 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1032.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    461 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    287 mg
  • Nátrium
    170 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    351.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    817 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    153 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    205 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    671 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1730 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2499 micro
Összesen 1954 kcal
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    84.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    23 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    141 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    204 micro
Összesen 160 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spárgát megmossuk, és a fás végét levágjuk (vagy törjük, ahol eltörik, ott jó). Majd forrásban lévő sós, cukros, citromleves(elhagyható) vízben 4-5 percig főzzük.
  2. A besamel mártáshoz a vajat felolvasztjuk, majd hozzákeverjük a lisztet, és lassú tűzön kicsit megpirítjuk. Épp hogy csak kicsit barnuljon meg! Eközben a tejet meglangyosítjuk, majd hozzákeverjük kézi habverővel a megbarnított lisztes vajhoz. 5-10 percig lassú tűzön gyakran megkevergetve addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Majd sózzuk, borsozzuk, és szerecsendióval ízesítjük.
  3. A spárgát jénai tálba fektetjük, erre tesszük rá egyenletesen a sonkát. A besamel mártást ráöntjük az egészre, és végül rászórjuk a reszelt sajtot. Én metélőhagymát szoktam a a sajt tetejére szórni csak a látvány kedvéért.
  4. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és addig sütjük, amíg a sajt meg nem barnul.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 22x22
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6025
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 02.

Ajánló

Ha főételként szeretnék tálalni, akkor grillezett csirkemellet szolgáljunk fel mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A barátom anyukája készítette el ezt az ételt több alkalommal, így került hozzám a recept! 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...