r
Nosalty Logó

Csirkés töltött palacsinta párolt zöldséggel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Motyola
Csirkés töltött palacsinta párolt zöldséggel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Palacsintához

Marinádhoz

Öntethez

Összesen 471 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Palacsintához

Marinádhoz

Öntethez

Összesen 2830 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Palacsintához

Marinádhoz

Öntethez

Összesen 171 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1143.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    229 mg
  • Nátrium
    735 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    173.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    844 micro
Összesen 471 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    95.4 g

Zsír

  • Összesen
    133.7 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    341 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6860.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    576 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    306 mg
  • Foszfor
    1372 mg
  • Nátrium
    4407 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    324.3 g
  • Cukor
    129 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1039.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    423 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    555 micro
  • Kolin:
    308 mg
  • Retinol - A vitamin:
    383 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    437 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5066 micro
Összesen 2830 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    418.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    269 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    309 micro
Összesen 171 kcal

Hozzávalók

Palacsintához

Marinádhoz

Öntethez

Elkészítés

Palacsintához

  1. A csirkemellett felcsíkozzuk. Egy tálban összekeverjük a mustárt és a mézet. Ráöntjük a húsra. A marinádnak teljesen el kell fednie a húst, ezért öntünk rá annyi olajat, amennyi épp elfedi, és összekeverjük. (Nem egy szép látvány... ) Fél napra hűtőbe tesszük.
  2. A padlizsánt kettévágjuk (én ki szoktam venni a magos részét), és vékony szeletekre vágjuk. A cukkinit vékonyan felkarikázzuk. Betesszük egy serpenyőbe, öntünk alá kb. 1 dl vizet. Lassan megpároljuk a zöldségeket. Óvatosan kevergessük, ne törjük össze.
  3. A csirkemellet egy serpenyőbe öntjük. Lassú tűzön megpirítjuk a húst. Ha úgy látjuk, hogy a marinád egy kicsit sok, akkor bátran szedjünk ki belőle kanállal.
  4. A tejfölt kikeverjük, teszünk bele 1-2 gerezd fokhagymát présen átnyomva, és kb. 1 tk sót.
  5. Tálalásnál: a palacsinta tésztába beleteszünk 1-2 ek húst, majd feltekerjük. Melléteszünk a párolt zöldségekből, és nyakon öntjük a fokhagymás tejföllel.
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7049
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 18.

Ajánló

Aki szereti a fokhagymás ételeket, akkor bátran lehet tenni bele többet, nem árt neki. A zúzott fokhagyma helyettesíthető tubusos fokhagymakrémmel, de akkor nem kell bele külön sót tenni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Motyola 9 recept

Egyik ismerősöm készített egyszer egy ilyen ebédet, és ellestem a technikát. Soha sem gondoltam volna, hogy ez ennyire laktató, de párom egy haspók, mégis Neki is elég volt másfél darab töltött palacsinta :-D

Hozzávalók

Palacsintához

Marinádhoz

Öntethez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...