r
Nosalty Logó

Csirkés kombe

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
"Inom"
Csirkés kombe
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1127
Kalória
44.1g
Fehérje
92.5g
Szénhidrátok
62.9g
Zsír
202.2g
Víz
170.2g
Koleszterin
3.7g
Rost
6.3g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1127 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 6758 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 189 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.1 g

Zsír

  • Összesen
    62.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1587.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    399 mg
  • Nátrium
    878 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    202.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    282 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    271 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    124 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    142 micro
Összesen 1127 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    264.5 g

Zsír

  • Összesen
    377.6 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    119 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    60 g
  • Koleszterin
    1021 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9524.8 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    380 mg
  • Kálcium
    1076 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    367 mg
  • Foszfor
    2393 mg
  • Nátrium
    5268 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    554.7 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    1213.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1691 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    122 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    456 micro
  • Kolin:
    512 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1625 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    746 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    851 micro
Összesen 6758 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    265.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    33.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 189 kcal

Elkészítés

  1. A húst egy kevés olajon átpirítjuk, majd egy mélyebb tálba tesszük. Hozzákeverjük a tejfölt, a vékonyra felszeletelt hagymát, a reszelt sajtot, majd sóval, borssal ízesítjük.
  2. Az élesztőt felfuttatjuk a vízzel.
  3. A lisztbe mélyedést készítünk, beleöntjük a langyos tejet, a felfuttatott élesztőt, a sót, és alaposan kidolgozott tésztává dagasztjuk.
  4. 3 cipóra osztjuk.
  5. Az egyiket nagyon vékonyra kinyújtjuk, majd az olvasztott margarin felével alaposan megkenjük. Nem baj, ha tocsog!
  6. Rátesszük a másik, szintén nagyon vékonyra nyújtott tésztalapot, majd elosztjuk rajta a húsos masszát.
  7. Befedjük a harmadik lappal, majd ezt is lekenjük a megmaradt margarinnal.
  8. A tésztát gondolatban hosszában felezzük, majd a bal oldalát áthajtjuk kicsit tovább, mint ez a felező vonal. Ugyanezt tesszük a másik oldallal, aztán fentről le, majd lentről fel. Az így kapott tésztát kicsit és nagyon óvatosan az illeszkedési pontnálmegnyújtjuk, majd beletesszük egy vajazott tepsibe úgy, hogy ez a teteje kerüljön alulra.
  9. Egy órát kelesztjük, majd a tészta tetejét bevagdossuk a megfelelő méretre, formára tetszés szerint. Lekenjük egy tojással, megszórjuk szezámmaggal, és pirosra sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Tepsi mérete: 20x30

Néhány éve találtam ezt a receptet, és nagyon szeretjük. 

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Minibarhesz

A barhesz, más néven "challah", egy édeskés, hagyományos zsidó kalács, amelyet főként shabbatkor és más zsidó ünnepek alkalmával készítenek. A szó a héber "hallá" kifejezésből ...

Gerzsenyi Flóra

Sonkás-tormás babka

A puha, foszlós tészta gazdagon megkenve sonkás-tormás töltelékkel igazán különleges sós, húsvéti csemege. A torma és a paprika pikáns íze remekül harmonizál a sonkával, a ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Tippek, hogy gyönyörűen virágozzon a magnóliád

A magnólia tavasszal az egyik leglátványosabb növény: virágzásakor meseszép színekbe borítja a kerteket és utcákat. Ha te is szeretnéd, hogy ez a varázslatos fa a saját kerted éke legyen, mutatjuk, hogyan válassz, ültess és gondozz magnóliát könnyedén!

Top Receptek

Klasszikus májgombócleves

Egy egyszerű zöldséglevest viszonylag könnyen varázsolhatunk gazdag, tartalmas levessé, főleg, ha májgombócokat főzünk hozzá. Igazi klasszikus recept, amin tényleg nincs miért csavarni ...

Legfinomabb limonádé

Ki ne imádná a limonádét, az első nyáriasan meleg napokon pedig semmi sem esik jobban, mint egy nagy pohár jeges frissítő ebből a citromos kedvencből! Ebben a verzióban egész citromokat ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!