Csirkeragu mustármártásban
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 13% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
150g csirkemellfilé180 kcal
-
35 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
100g zöldség alaplé7 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
35g bébirépa12 kcal
-
38g zöldborsó30 kcal
-
5g mustár3 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
412
kcal
- 13% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
600g csirkemellfilé720 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
28g vaj201 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
400g zöldség alaplé28 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
140g bébirépa49 kcal
-
150g zöldborsó122 kcal
-
20g mustár12 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
1652
kcal
- 13% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
37.3g csirkemellfilé45 kcal
-
9 kcal
-
1.7g vaj12 kcal
-
1.9g finomliszt7 kcal
-
24.9g zöldség alaplé2 kcal
-
12.4g főzőtejszín16 kcal
-
8.7g bébirépa3 kcal
-
9.3g zöldborsó8 kcal
-
1.2g mustár1 kcal
-
1.4g petrezselyem1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
104
kcal
- 13% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 38.8 g
Zsír
-
Összesen 19.8 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 142 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1152.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 95 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 70 mg
-
Foszfor 436 mg
-
Nátrium 506 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.8 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 223.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 390 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 106 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 60 micro
-
Kolin: 150 mg
-
Retinol - A vitamin: 108 micro
-
α-karotin 1326 micro
-
β-karotin 2714 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1374 micro
Összesen
412
kcal
- 13% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 155 g
Zsír
-
Összesen 79.4 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 568 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4611.1 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 164 mg
-
Kálcium 381 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 280 mg
-
Foszfor 1743 mg
-
Nátrium 2026 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 67.3 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 893.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1558 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 95 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 425 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 63 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 240 micro
-
Kolin: 599 mg
-
Retinol - A vitamin: 432 micro
-
α-karotin 5306 micro
-
β-karotin 10856 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5496 micro
Összesen
1652
kcal
- 13% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 9.7 g
Zsír
-
Összesen 4.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 287 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 108 mg
-
Nátrium 126 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 55.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 97 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 330 micro
-
β-karotin 676 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 342 micro
Összesen
104
kcal
Hozzávalók
-
600 g csirkemellfilé
-
2 ek napraforgó olaj
-
2 ek vaj
-
2 evőkanál finomliszt
-
400 ml zöldség alaplé
-
200 ml főzőtejszín
-
140 g bébirépa
-
2 ek mustár
-
0.5 csokor petrezselyem
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A húst felkockázzuk, és a forró olajon, kis adagokban aranybarnára sütjük. Sózzuk, borsozzuk, majd kivesszük.
- A zsiradékban megolvasztjuk a vajat, rászórjuk a lisztet, és megpirítjuk. Felöntjük a levessel és a tejszínnel. Felforraljuk. Hozzáadjuk a húst, a zöldborsót és a leszűrt bébi karottát, majd kb. 5 percig főzzük. Mustárral, sóval és borssal ízesítjük.
- A petrezselyemzöldet felaprítjuk, majd a ragura szórjuk.
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 1114
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 15
- Össznézettség: 124745
- Feltöltés dátuma: 2013. július 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
A ragut gazdagíthatjuk 250 g szeletekre vágott gombával, amelyet a visszamaradt pecsenyezsírban megpirítunk, majd kivesszük, és a hússal együtt hozzáadjuk a mártáshoz.