r
Nosalty Logó

Csirkemell zöldspárgával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Glaser
Csirkemell zöldspárgával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 555 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1109 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 81 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    34.2 g

Zsír

  • Összesen
    31.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    749.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    376 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    442.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    88 micro
  • β-karotin
    967 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    1092 micro
Összesen 555 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    68.5 g

Zsír

  • Összesen
    63.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    230 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1499.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    258 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    752 mg
  • Nátrium
    248 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    884.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    315 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    135 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    235 micro
  • Kolin:
    259 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    177 micro
  • β-karotin
    1934 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3860 micro
  • Lut-zea
    2183 micro
Összesen 1109 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    109.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    283 micro
  • Lut-zea
    160 micro
Összesen 81 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spárgát megmossuk, tisztítjuk, majd hosszában kettévágjuk. A paradicsomokat megmossuk, kettévágjuk. A fokhagymát megpucoljuk, 1 cm vastagságú szeletekre vágjuk. A hagymát megpucoljuk, vékony cikkekre vágjuk. A rozmaringot megmossuk, jól lecsöpögtetjük.
  2. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
  3. A húst megmossuk, papírtörlővel szárazra itatjuk. A csirkemell filéket a csontról levágjuk, sóval, borssal fűszerezzük.
  4. Egy tűzálló tálat kevés olajjal kikenünk. A húst, a hagymát, fokhagymát és a rozmaringot a tálba rakjuk, meglocsoljuk a maradék olajjal.
  5. Betoljuk a forró sütőbe, és 15 percig sütjük. Majd hozzáadjuk a paradicsomot és a spárgát, felöntjük a borral. Sóval, borssal ízesítjük, és további 25-30 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 115
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9545
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Én most a paradicsomot a spárgával együtt adtam a húshoz, de szerintem elegendő az utolsó 15 percben hozzáadni. Rozmaringos pirított burgonyával vagy ciabattával.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...