r
Nosalty Logó

Csirkemell tekercs mángolddal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Hoprik ferencné
Csirkemell tekercs mángolddal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 550 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2204 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 152 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51 g

Zsír

  • Összesen
    35 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1290.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    532 mg
  • Nátrium
    478 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    255.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    473 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    766 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    200 mg
  • Retinol - A vitamin:
    189 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    3395 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10122 micro
Összesen 550 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    203.9 g

Zsír

  • Összesen
    140.2 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    865 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5161.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    213 mg
  • Kálcium
    336 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    548 mg
  • Foszfor
    2129 mg
  • Nátrium
    1913 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    1020.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1893 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    124 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    3062 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    83 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    800 mg
  • Retinol - A vitamin:
    754 micro
  • α-karotin
    166 micro
  • β-karotin
    13581 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40487 micro
Összesen 2204 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    356.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    211 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    938 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2796 micro
Összesen 152 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet kikopfoljuk, enyhén sózzuk, egyik oldalát megkenjük mustárral, egy gerezd fokhagymát reszelünk rá, megszórjuk borssal.
  2. Ráfektetünk egy mángold levelet, amit a vastag erezetétől megszabadítottunk, pici vajat és egy gerezd fokhagymát teszünk bele, és feltekerjük.
  3. Baconba csavarjuk, a maradék vajon a sütőben előbb 15 pecig lefedve, majd fedő nélkül szép pirosra-ropogósra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 85
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 11218
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirkemell tekercs mángolddal
Hoprik ferencné 55 recept

Spenóttal is elkészítettem már, a mángoldnak is hasonló az íze.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...