r
Nosalty Logó

Csirkemell tejszínes-petrezselymes öntettel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS9 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Olaszné Anci
Csirkemell tejszínes-petrezselymes öntettel
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A csirkéhez

Az öntethez

1506
Kalória
57.3g
Fehérje
64.5g
Szénhidrátok
113.7g
Zsír
429.4g
Víz
444.9g
Koleszterin
5.9g
Rost
5.9g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A csirkéhez

Az öntethez

Összesen 1506 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A csirkéhez

Az öntethez

Összesen 4522 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A csirkéhez

Az öntethez

Összesen 198 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.3 g

Zsír

  • Összesen
    113.7 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    445 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1990 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    494 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    820 mg
  • Nátrium
    479 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    429.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    357 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    338 mg
  • Retinol - A vitamin:
    350 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    407 micro
Összesen 1506 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    171.9 g

Zsír

  • Összesen
    341.2 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    143 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    78 g
  • Koleszterin
    1335 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5969.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    192 mg
  • Kálcium
    1481 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    371 mg
  • Foszfor
    2459 mg
  • Nátrium
    1437 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    193.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    1288.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1072 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    75 mg
  • C vitamin:
    157 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    291 micro
  • Kolin:
    1014 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1051 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    257 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1222 micro
Összesen 4522 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    260.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    56.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 198 kcal

Elkészítés

A csirkéhez

  1. A füstölt szalonnakockát kisütjük.
  2. A felkarikázott burgonyát is pirosra sütjük.
  3. A csirkemell szeleteket kicsit megveregetjük, sózzuk, borsozzuk. Lisztbe mártjuk, majd elősütjük.
  4. Egy 30x20 cm-es hőálló edényben elrendezzük a hússzeleteket.
  5. Elosztjuk rajta a sült burgonyát. Ételízesítővel megszórjuk.
  6. Rákanalazzuk zsírjával együtt a füstölt szalonnát.
  7. Elkészítjük az öntetet: Egy keverőtálba reszeljük a fokhagymát. Hozzáadjuk a tejfölt, tejszínt, a négy tojást, a reszelt sajt felét, a petrezselymet.
  8. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és egy kis ételízesítőt is szórunk bele.
  9. Ráöntjük az előkészített húsra, betakarjuk a reszelt sajt másik felével.
  10. Előmelegített 180 fokos sütőbe toljuk, tetejét pirosra sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20

Egy napon úgy összejöttek a házkörüli teendőim, hogy délfelé járt az idő, mire be tudtam menni a kertből. Nagyon gyorsan ebédet kellett készítenem a lassan hazaérkező családomnak. Abból a készletből kellett dolgoznom (sose legyen rosszabb), amit a hűtőben találtam, na meg a spájzban. Nagyon finom lett!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Klasszikus skót tojás

A skót tojás (angolul scotch egg) egy ízletes és népszerű étel az Egyesült Királyságból, amelyben egy főtt tojást darált hússal (általában sertéshússal) bugyolálnak be, majd ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

A legegyszerűbb sajtos rúd

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!