r
Nosalty Logó

Csirkemell sajttal baconben sütve

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csirkemell sajttal baconben sütve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 18% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 876 kcal
  • 18% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 3499 kcal
  • 18% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 225 kcal
  • 18% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.9 g

Zsír

  • Összesen
    60 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    366 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2724.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    649 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    846 mg
  • Nátrium
    1069 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    239.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    383 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    248 mg
  • Retinol - A vitamin:
    380 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 876 kcal
  • 18% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    275.4 g

Zsír

  • Összesen
    239.9 g
  • Telített zsírsav
    110 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    1464 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10896.7 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    289 mg
  • Kálcium
    2595 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    326 mg
  • Foszfor
    3383 mg
  • Nátrium
    4277 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    959.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1533 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    203 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    69 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    992 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1522 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    495 micro
Összesen 3499 kcal
  • 18% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    700.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    218 mg
  • Nátrium
    275 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 225 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet megmossuk, leszárítjuk, vékony csíkokra vágjuk. Ételízesítővel, borssal, fokhagymaporral, akár valamilyen fűszerkeverékkel befűszerezzük.
  2. Egy szögletes sütőformát (püspökkenyérforma) vagy őzgerincformát kibélelünk baconnel úgy, hogy ki is lógjon a forma szélén, de alul is fedje egymást teljesen.
  3. A csirkemellet a felvert tojásba forgatjuk, majd a lisztbe, és berétegezzük a formába.
  4. Meglocsoljuk a tejszínnel, vagy az alternatíva, egy fél pohár tejfölt összekeverünk 1 felvert tojással és kis tejjel, ízlés szerint fűszerezzük (én olasz fűszerkeveréket használtam). Erre egy réteg reszelt sajtot teszünk.
  5. A 3. pontot addig ismételjük, míg a hozzávalók el nem fogynak.
  6. A bacon kilógó részével betakarjuk a husit, és a sütőbe toljuk.
  7. 30 perc sütés után kivesszük, a formából egy tepsibe borítjuk (óvatosan, hogy egyben maradjon), majd visszatoljuk még egy jó 20 percre, amíg a bacon minden irányból meg nem pirul.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 74
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 10069
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A neten valahol találtam ezt a receptet, láttam benne fantáziát. Bacon plusz csirke, nálam mindig nyerő kombináció, és a legjobb, hogy pikk-pakk kész, nem kell vele sokat foglalatoskodni, mellette állni, őrizgetni. Szóval nálam nagyon bejött.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...