Csirkemell Dubarry módra füstölt sajttal
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 18% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
125g csirkemellfilé150 kcal
-
128g karfiol13 kcal
-
10g vaj72 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
125g tej70 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
25g füstölt sajt82 kcal
-
4g vaj25 kcal
Összesen
466
kcal
- 18% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
500g csirkemellfilé600 kcal
-
510g karfiol51 kcal
-
40g vaj287 kcal
-
40g finomliszt146 kcal
-
500g tej280 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
100g füstölt sajt328 kcal
-
14g vaj100 kcal
Összesen
1863
kcal
- 18% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
29.2g csirkemellfilé35 kcal
-
29.8g karfiol3 kcal
-
2.3g vaj17 kcal
-
2.3g finomliszt9 kcal
-
29.2g tej16 kcal
-
0.5g olívaolaj4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
5.8g füstölt sajt19 kcal
-
0.8g vaj6 kcal
Összesen
109
kcal
- 18% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 39.5 g
Zsír
-
Összesen 25.5 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 120 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 682.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 165 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 303 mg
-
Nátrium 136 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.4 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 142.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 104 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 129 mg
-
Retinol - A vitamin: 102 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
466
kcal
- 18% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 158 g
Zsír
-
Összesen 101.9 g
-
Telített zsírsav 37 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 481 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2731.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 129 mg
-
Kálcium 659 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 180 mg
-
Foszfor 1211 mg
-
Nátrium 543 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 61.7 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 570.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 414 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 98 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 50 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 173 micro
-
Kolin: 515 mg
-
Retinol - A vitamin: 407 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 85 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
1863
kcal
- 18% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.2 g
Zsír
-
Összesen 5.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 159.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 71 mg
-
Nátrium 32 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 33.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 24 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
109
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
-
50 dkg csirkemellfilé
-
1 kis db karfiol
-
4 dkg vaj
-
4 dkg finomliszt
-
5 dl tej
-
1 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 csipet szerecsendió
-
10 dkg füstölt sajt
-
1 ek vaj
Elkészítés
- A csirkemellfilét vékony szeletekre vágjuk. Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, és 1-2 perc alatt kérget kapatunk a csirkemellek mindkét oldalára.
- Közben a karfiolt rózsákra szedjük, és lobogó, sós vízben 10-15 perc alatt félpuhára főzzük, és hideg vízzel leöblítjük, hogy megállítsuk a puhulást.
- A vajat egy kisebb lábosban megolvasztjuk, hozzátesszük a lisztet, és 1 percig keverjük kis lángon, míg kap egy kis színt. Lassan, fokozatos keverés mellett hozzáöntjük a tejet, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a szerecsendiót.
- Pár percig főzzük, majd ha már besűrűsödött, akkor levesszük a lángról, és 10 percig állni hagyjuk.
- Közben egy magas falú tepsit vagy jénait kivajazunk, ráhelyezzük a csirkemell-szeleteket, sózzuk, borsozzuk. Elrendezzük rajta a karfiolrózsákat, majd nyakon öntjük a besamellel. Ha kész, megszórjuk reszelt füstölt sajttal.
- 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük, míg a sajt szép barnás-piros nem lesz.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 736
- Tegnapi nézettség: 10
- 7 napos nézettség: 73
- Össznézettség: 72657
- Feltöltés dátuma: 2017. január 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nosalty
1495 recept
A francia király, XV. Lajos szeretője Madame du Barry által kreált fogás - legalábbis a legenda szerint. A karfiolt még a Napkirály honosíttatta meg Franciaországban, utódja már nagy rajongója volt a belőle készült ételnek. Extra poén a történetben, hogy a karfiolos húst bevonó szerecsendiós vajas-lisztes tejmártás pedig a király titkáráról, Louis de Bechamier-ről kapta a nevét!