Csirkemájas rizottó Károly konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Ligeti Károly
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
125g csirkemáj149 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
20g sárgarépa7 kcal
-
75g zöldborsó61 kcal
-
50g rizottó rizs179 kcal
-
71 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
25g trappista sajt88 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
100g víz0 kcal
Összesen
567
kcal
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
500g csirkemáj595 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
300g zöldborsó243 kcal
-
200g rizottó rizs716 kcal
-
32g napraforgó olaj283 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
100g trappista sajt352 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
400g víz0 kcal
Összesen
2267
kcal
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
28.6g csirkemáj34 kcal
-
5.2g vöröshagyma2 kcal
-
4.6g sárgarépa2 kcal
-
17.2g zöldborsó14 kcal
-
11.4g rizottó rizs41 kcal
-
1.8g napraforgó olaj16 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
2.6g petrezselyem1 kcal
-
5.7g trappista sajt20 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
22.9g víz0 kcal
Összesen
130
kcal
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 35.1 g
Zsír
-
Összesen 21.8 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 462 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1261.1 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 81 mg
-
Kálcium 222 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 77 mg
-
Foszfor 608 mg
-
Nátrium 250 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 55.8 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 316.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4423 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 21 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 70 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 207 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 928 micro
-
Kolin: 272 mg
-
Retinol - A vitamin: 4191 micro
-
α-karotin 648 micro
-
β-karotin 2458 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 50 micro
-
Lut-zea 2530 micro
Összesen
567
kcal
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 140.5 g
Zsír
-
Összesen 87.2 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 1848 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5044.3 g
-
Cink 23 mg
-
Szelén 324 mg
-
Kálcium 887 mg
-
Vas 61 mg
-
Magnézium 307 mg
-
Foszfor 2434 mg
-
Nátrium 1000 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 223.2 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 1265.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17693 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 84 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 280 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 826 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 10 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 65 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3712 micro
-
Kolin: 1090 mg
-
Retinol - A vitamin: 16763 micro
-
α-karotin 2594 micro
-
β-karotin 9830 micro
-
β-crypt 55 micro
-
Likopin 201 micro
-
Lut-zea 10119 micro
Összesen
2267
kcal
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 8 g
Zsír
-
Összesen 5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 106 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 288.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 139 mg
-
Nátrium 57 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 72.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1013 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 47 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 213 micro
-
Kolin: 62 mg
-
Retinol - A vitamin: 960 micro
-
α-karotin 148 micro
-
β-karotin 563 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 11 micro
-
Lut-zea 579 micro
Összesen
130
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg csirkemáj
-
1 közepes db vöröshagyma
-
1 közepes db sárgarépa
-
30 dkg zöldborsó
-
1 bögre rizottó rizs
-
4 ek napraforgó olaj
-
1 ek ételízesítő
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- Az olaj felén megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a zöldborsót és a felkockázott sárgarépát.
- Megszórjuk ételízesítővel, pár percig erős tűzön pirítjuk, majd hozzáadjuk a kis darabokra vágott csirkemájat, meghintjük frissen őrölt borssal, petrezselyemzölddel, és fehéredésig pirítjuk.
- Másik lábasban a maradék olajon megfuttatjuk a megmosott rizst.
- Ezután a rizshez adjuk a májas keveréket, összekeverjük, majd apránként felöntjük 2 bögre forró vízzel, mindig megvárva, hogy az előző adag vizet a rizs felvegye.
- Ha a rizs megpuhult, belekeverjük a reszelt sajtot, és tálaljuk.
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 548
- Tegnapi nézettség: 136
- 7 napos nézettség: 992
- Össznézettség: 388631
- Feltöltés dátuma: 2014. április 07.
Ajánló
Étolaj helyett bátran használjunk kisütött kacsa- vagy libazsírt.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Ligeti Károly
129 recept
A rizses és májas ételek mindig nyerők a családi étlapon, rizottóként felturbózva zöldségekkel remek egytálétel.