r
Nosalty Logó

Csirkemájas rizottó Károly konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Ligeti Károly
Csirkemájas rizottó Károly konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 567 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2267 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 130 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    35.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    462 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1261.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    222 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    608 mg
  • Nátrium
    250 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    316.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4423 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    207 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    928 micro
  • Kolin:
    272 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4191 micro
  • α-karotin
    648 micro
  • β-karotin
    2458 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    50 micro
  • Lut-zea
    2530 micro
Összesen 567 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    140.5 g

Zsír

  • Összesen
    87.2 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1848 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5044.3 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    324 mg
  • Kálcium
    887 mg
  • Vas
    61 mg
  • Magnézium
    307 mg
  • Foszfor
    2434 mg
  • Nátrium
    1000 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    223.2 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1265.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17693 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    84 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    280 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    826 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    10 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    65 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3712 micro
  • Kolin:
    1090 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16763 micro
  • α-karotin
    2594 micro
  • β-karotin
    9830 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    201 micro
  • Lut-zea
    10119 micro
Összesen 2267 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    288.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1013 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    960 micro
  • α-karotin
    148 micro
  • β-karotin
    563 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    11 micro
  • Lut-zea
    579 micro
Összesen 130 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az olaj felén megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a zöldborsót és a felkockázott sárgarépát.
  2. Megszórjuk ételízesítővel, pár percig erős tűzön pirítjuk, majd hozzáadjuk a kis darabokra vágott csirkemájat, meghintjük frissen őrölt borssal, petrezselyemzölddel, és fehéredésig pirítjuk.
  3. Másik lábasban a maradék olajon megfuttatjuk a megmosott rizst.
  4. Ezután a rizshez adjuk a májas keveréket, összekeverjük, majd apránként felöntjük 2 bögre forró vízzel, mindig megvárva, hogy az előző adag vizet a rizs felvegye.
  5. Ha a rizs megpuhult, belekeverjük a reszelt sajtot, és tálaljuk.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 548
  • Tegnapi nézettség: 136
  • 7 napos nézettség: 992
  • Össznézettség: 388631
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 07.

Ajánló

Étolaj helyett bátran használjunk kisütött kacsa- vagy libazsírt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirkemájas rizottó Károly konyhájából
Ligeti Károly 129 recept

A rizses és májas ételek mindig nyerők a családi étlapon, rizottóként felturbózva zöldségekkel remek egytálétel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...