Csirkemáj velencei módra
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
8zsuzsa8
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
125g csirkemáj149 kcal
-
113g vöröshagyma41 kcal
-
38g vörösbor32 kcal
-
3g balzsamecet2 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
18 kcal
-
4g vaj25 kcal
Összesen
294
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
500g csirkemáj595 kcal
-
450g vöröshagyma164 kcal
-
150g vörösbor128 kcal
-
10g balzsamecet9 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
71 kcal
-
14g vaj100 kcal
Összesen
1176
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
43g csirkemáj51 kcal
-
38.7g vöröshagyma14 kcal
-
12.9g vörösbor11 kcal
-
0.9g balzsamecet1 kcal
-
2.6g finomliszt9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
0.7g napraforgó olaj6 kcal
-
1.2g vaj9 kcal
Összesen
101
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.1 g
Zsír
-
Összesen 11.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 439 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 682.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 71 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 419 mg
-
Nátrium 95 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.6 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 222.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4144 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 21 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 757 micro
-
Kolin: 253 mg
-
Retinol - A vitamin: 4136 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 77 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 50 micro
-
Lut-zea 8 micro
Összesen
294
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 92.5 g
Zsír
-
Összesen 44.2 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 1755 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2728.5 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 286 mg
-
Kálcium 157 mg
-
Vas 47 mg
-
Magnézium 162 mg
-
Foszfor 1676 mg
-
Nátrium 382 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 70.4 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 890.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16576 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 83 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 120 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 9 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 50 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3028 micro
-
Kolin: 1011 mg
-
Retinol - A vitamin: 16544 micro
-
α-karotin 55 micro
-
β-karotin 308 micro
-
β-crypt 55 micro
-
Likopin 200 micro
-
Lut-zea 31 micro
Összesen
1176
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8 g
Zsír
-
Összesen 3.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 151 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 234.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 144 mg
-
Nátrium 33 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 76.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1426 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 261 micro
-
Kolin: 87 mg
-
Retinol - A vitamin: 1424 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 17 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
101
kcal
Hozzávalók
-
5 közepes fej vöröshagyma
-
1.5 dl vörösbor
-
2 ek balzsamecet
-
2 evőkanál finomliszt
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 ek zsálya
-
1 ek napraforgó olaj
-
1 ek vaj
Elkészítés
- A májat a hártyáktól, erektől megtisztítjuk.
- A hagymát megtisztítjuk, nagy gerezdekre vágjuk.
- A májat egy mélyebb tálba tesszük, meghintjük borssal, liszttel.
- Serpenyőben felforrósítjuk az olaj-vaj keveréket. Beleforgatjuk a májat, minden oldalán megpirítjuk.
- Kivesszük a májat, és tányérra tesszük.
- A visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a hagymát.
- Ha már színe van, felöntjük a vörösborral, hozzáadjuk a balzsamecetet és a zsályát. 3 percig együtt pároljuk.
- A hagymához adjuk a májat (ha levet engedett, azt is), és együtt további két percig pároljuk.
- Csak a tálalásnál sózzuk, mindenki saját ízlése szerint.
- Receptkönyvben: 38
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 9856
- Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 19.
Ajánló
Párolt zöldséggel, krumplipürével vagy egyszerűen egy szelet kenyérrel tálaljuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
8zsuzsa8
210 recept
Nem tudom, miért hívják Velencei májnak, de a családban így öröklődött. Velencében egészen másként csinálják. Nagy előnye viszont a gyorsasága. Elkészítését az utolsó percekre hagyhatjuk.