r
Nosalty Logó

Csirkemáj velencei módra

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
8zsuzsa8
Csirkemáj velencei módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 294 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1176 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 101 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    439 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    682.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    419 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    222.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4144 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    757 micro
  • Kolin:
    253 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4136 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    50 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 294 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.5 g

Zsír

  • Összesen
    44.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1755 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2728.5 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    286 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    162 mg
  • Foszfor
    1676 mg
  • Nátrium
    382 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    890.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16576 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    83 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    120 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3028 micro
  • Kolin:
    1011 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16544 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    308 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 1176 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    234.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1426 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    261 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1424 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    17 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 101 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A májat a hártyáktól, erektől megtisztítjuk.
  2. A hagymát megtisztítjuk, nagy gerezdekre vágjuk.
  3. A májat egy mélyebb tálba tesszük, meghintjük borssal, liszttel.
  4. Serpenyőben felforrósítjuk az olaj-vaj keveréket. Beleforgatjuk a májat, minden oldalán megpirítjuk.
  5. Kivesszük a májat, és tányérra tesszük.
  6. A visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a hagymát.
  7. Ha már színe van, felöntjük a vörösborral, hozzáadjuk a balzsamecetet és a zsályát. 3 percig együtt pároljuk.
  8. A hagymához adjuk a májat (ha levet engedett, azt is), és együtt további két percig pároljuk.
  9. Csak a tálalásnál sózzuk, mindenki saját ízlése szerint.
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 9856
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 19.

Ajánló

Párolt zöldséggel, krumplipürével vagy egyszerűen egy szelet kenyérrel tálaljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirkemáj velencei módra
8zsuzsa8 210 recept

Nem tudom, miért hívják Velencei májnak, de a családban így öröklődött. Velencében egészen másként csinálják. Nagy előnye viszont a gyorsasága. Elkészítését az utolsó percekre hagyhatjuk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...