r
Nosalty Logó

Csirkekocsonya Peti konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Peti
Csirkekocsonya Peti konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

284
Kalória
21.5g
Fehérje
11.6g
Szénhidrátok
16.6g
Zsír
645.8g
Víz
81.6g
Koleszterin
2.8g
Rost
3.8g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 284 kcal
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2836 kcal
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 36 kcal
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    21.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    473.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    209 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    645.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    424 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    1578 micro
  • β-karotin
    3761 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 284 kcal
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    214.6 g

Zsír

  • Összesen
    166.2 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    816 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4735.1 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    645 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    422 mg
  • Foszfor
    2094 mg
  • Nátrium
    1366 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.3 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    6458.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4236 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    109 micro
  • K vitamin:
    152 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    81 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    329 micro
  • Kolin:
    713 mg
  • Retinol - A vitamin:
    446 micro
  • α-karotin
    15782 micro
  • β-karotin
    37609 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5 micro
  • Lut-zea
    1175 micro
Összesen 2836 kcal
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    62.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    84.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    208 micro
  • β-karotin
    495 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 36 kcal

Elkészítés

  1. A csirkét szedjük darabjaira, és tegyük egy nagy fazékba az 5 liter vízzel. (Bőrrel, csonttal együtt!) Egy órán keresztül gyöngyöztessük alacsony lángon. Közben a keletkező ronda habot merjük le kanállal. (Nagy mennyiségű, szürke, csúnya kemény hab. A kisebb mennyiségű fehér hab nem probléma, az elfő.)
  2. Közben tisztítsuk meg a zöldségeket. A hagymát, fokhagymagerezdeket hagyjuk egészben, a sárga- és fehérrépát, zellergumót vágjuk nagyobb darabokra.
  3. Egy óra főzés elteltével tegyük a vízbe a zöldségeket. Pótolhatjuk a vizet, ha szükséges. Fűszerezzük sóval, egész borssal, babérlevéllel. Főzzük még fél órát.
  4. Vegyük le a fazekat a tűzről. Halásszuk ki a zöldségeket és a húst a léből. A húst csontozzuk ki (ekkor már nagyon könnyen lejön a csontról), és osszuk szét a tartalmat több tálra. Mindegyikbe jusson hús és minden fajta zöldség. Ezután merjük rá a levet egyenlően.
  5. Hűtsük egy éjszakán keresztül, másnap reggel már ehetjük kenyérrel és citromlével.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 90 perc

Az elnevezésről: a "kocsonya" elenevezés állítólag a francia "cochonnet" (kismalac) szóból ered. Franciául a csirke "poulet", ezért a csirkéből készült kocsonya a "pocsonya". Nagyon szeretem a kocsonyát, de mivel külföldön élek, nem lehet beszerezni azokat a malac alkatrészeket, amik a kocsonyához szükségesek, ezért addig kísérleteztem, amíg a rendelkezésre álló alapanyagokból sikerült valami hasonlót összehozni. Ez egy zöldségekben nagyon gazdag kocsonya, mert mi itthon így készítjük. "Inkább fagyott húsleves, mint kocsonya." - Vélekedhetne egy, a kocsonyahagyományt szigorúbban követő személy.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Az orchidea jobban szereti, mint a vizet: csak 2 evőkanál...

Az orchideák csoportja az egyik legsokszínűbb virágcsoport, több mint 25 000 fajával. Itthon is előszeretettel tartjuk a lakásban, mivel azonban elég kényes növény, muszáj kellő figyelemmel gondoskodni róla. Mutatunk egy szuper trükköt a locsolásához, amivel egész évben virágoztathatod!

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!