Csirkekocsonya Peti konyhájából
- 3% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
160g csirke234 kcal
-
51g sárgarépa19 kcal
-
27g fehérrépa17 kcal
-
10g vöröshagyma4 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
7g zeller2 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
500g víz0 kcal
- 3% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
1600g csirke2339 kcal
-
510g sárgarépa186 kcal
-
270g fehérrépa172 kcal
-
100g vöröshagyma36 kcal
-
60g fokhagyma80 kcal
-
65g zeller23 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
5000g víz0 kcal
- 3% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
21g csirke31 kcal
-
6.7g sárgarépa2 kcal
-
3.6g fehérrépa2 kcal
-
1.3g vöröshagyma0 kcal
-
0.8g fokhagyma1 kcal
-
0.9g zeller0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
65.7g víz0 kcal
- 3% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 21.5 g
Zsír
-
Összesen 16.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 82 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 473.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 209 mg
-
Nátrium 137 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.6 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 645.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 424 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 71 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 1578 micro
-
β-karotin 3761 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 117 micro
- 3% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 214.6 g
Zsír
-
Összesen 166.2 g
-
Telített zsírsav 47 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 68 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 36 g
-
Koleszterin 816 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4735.1 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 170 mg
-
Kálcium 645 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 422 mg
-
Foszfor 2094 mg
-
Nátrium 1366 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 116.3 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 6458.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4236 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 111 mg
-
D vitamin: 109 micro
-
K vitamin: 152 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 81 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 329 micro
-
Kolin: 713 mg
-
Retinol - A vitamin: 446 micro
-
α-karotin 15782 micro
-
β-karotin 37609 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 5 micro
-
Lut-zea 1175 micro
- 3% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 2.8 g
Zsír
-
Összesen 2.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 62.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 28 mg
-
Nátrium 18 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.5 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 84.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 56 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 208 micro
-
β-karotin 495 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 15 micro
Hozzávalók
-
3 nagy db sárgarépa
-
3 közepes db fehérrépa
-
2 kis db vöröshagyma
-
só ízlés szerint
-
5 db babérlevél
-
5 l víz
Elkészítés
- A csirkét szedjük darabjaira, és tegyük egy nagy fazékba az 5 liter vízzel. (Bőrrel, csonttal együtt!) Egy órán keresztül gyöngyöztessük alacsony lángon. Közben a keletkező ronda habot merjük le kanállal. (Nagy mennyiségű, szürke, csúnya kemény hab. A kisebb mennyiségű fehér hab nem probléma, az elfő.)
- Közben tisztítsuk meg a zöldségeket. A hagymát, fokhagymagerezdeket hagyjuk egészben, a sárga- és fehérrépát, zellergumót vágjuk nagyobb darabokra.
- Egy óra főzés elteltével tegyük a vízbe a zöldségeket. Pótolhatjuk a vizet, ha szükséges. Fűszerezzük sóval, egész borssal, babérlevéllel. Főzzük még fél órát.
- Vegyük le a fazekat a tűzről. Halásszuk ki a zöldségeket és a húst a léből. A húst csontozzuk ki (ekkor már nagyon könnyen lejön a csontról), és osszuk szét a tartalmat több tálra. Mindegyikbe jusson hús és minden fajta zöldség. Ezután merjük rá a levet egyenlően.
- Hűtsük egy éjszakán keresztül, másnap reggel már ehetjük kenyérrel és citromlével.
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 16
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 4030
- Feltöltés dátuma: 2018. február 04.
Ajánló
Én nem szoktam bele zselatint tenni, mert azt kicsit "csalásnak" érzem. Ha nem találod az állagát elég jónak, nyugodtan add hozzá. Tormával is próbáltam citrom helyett, úgy is finom!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Az elnevezésről: a "kocsonya" elenevezés állítólag a francia "cochonnet" (kismalac) szóból ered. Franciául a csirke "poulet", ezért a csirkéből készült kocsonya a "pocsonya". Nagyon szeretem a kocsonyát, de mivel külföldön élek, nem lehet beszerezni azokat a malac alkatrészeket, amik a kocsonyához szükségesek, ezért addig kísérleteztem, amíg a rendelkezésre álló alapanyagokból sikerült valami hasonlót összehozni. Ez egy zöldségekben nagyon gazdag kocsonya, mert mi itthon így készítjük. "Inkább fagyott húsleves, mint kocsonya." - Vélekedhetne egy, a kocsonyahagyományt szigorúbban követő személy.