r
Nosalty Logó

Csirkehúsleves cérnametélttel

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Csirkehúsleves cérnametélttel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 474 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1893 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 43 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    19.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    788.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    315 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    855.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1037 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    230 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    227 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    3975 micro
  • β-karotin
    10133 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    644 micro
  • Lut-zea
    1025 micro
Összesen 474 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    79.4 g

Zsír

  • Összesen
    58.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    256 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3155.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    590 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    412 mg
  • Foszfor
    1259 mg
  • Nátrium
    716 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    271.3 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    52 mg

VÍZ

  • Összesen
    3422.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4148 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    340 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    919 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    909 micro
  • Kolin:
    214 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    15900 micro
  • β-karotin
    40530 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2578 micro
  • Lut-zea
    4100 micro
Összesen 1893 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    73.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    370 micro
  • β-karotin
    943 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    60 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 43 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst mossuk meg, majd helyezzük egy nagyobb edénybe, öntsünk rá vizet kb. az edény háromnegyedéig, fűszerezzük, és tegyük fel főni. Ügyeljünk rá, ha már felforrt, vegyünk vissza a hőből annyira, hogy csak "gyöngyözzön" a levesünk.
  2. Tisztítsuk meg a zöldségeket, és vágjuk fel egyforma nagyságúakra, (ne legyenek túl aprók, mert akkor szétfőhetnek).
  3. Ha már a hús megpuhult, tegyük a levesbe a zöldségeket. Addig főzzük, amíg a zöldségek is megpuhulnak. Ha szükséges, bátran fűszerezzünk később is.
  4. Tegyünk fel vizet a cérnametéltnek. Ha a víz felforrt, szórjuk bele a tésztát, és főzzük puhára (figyelem, nem kell sokáig főzni).
  5. Az elkészült levest szűrjük le. A cérnametéltet tegyük a levesbe. A főtt húst és a zöldségeket tálalhatjuk külön is vagy a levesbe helyezve (utóbbi esetben a húst fejtsük le a csontról).
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 70
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 38979
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretjük a leveseket. A húsleves nem maradhat el a vasárnapi ebédről. Én általában kuktában készítem el. Gyors és kényelmesebb is, és valahogy jobban kiérződnek az ízek is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...