Csirkehúsleves cérnametélttel
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
53g csirkefarhát94 kcal
-
54g csirkeszárny63 kcal
-
20g csirkenyak8 kcal
-
128g sárgarépa47 kcal
-
135g fehérrépa86 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
43g lilahagyma15 kcal
-
45g karalábé9 kcal
-
25g zöldpaprika4 kcal
-
25g paradicsom5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
38g cérnametélt139 kcal
-
500g víz0 kcal
Összesen
474
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
210g csirkefarhát375 kcal
-
214g csirkeszárny253 kcal
-
78g csirkenyak30 kcal
-
510g sárgarépa186 kcal
-
540g fehérrépa344 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
170g lilahagyma62 kcal
-
180g karalábé36 kcal
-
100g zöldpaprika16 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
150g cérnametélt557 kcal
-
2000g víz0 kcal
Összesen
1893
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
4.9g csirkefarhát9 kcal
-
5g csirkeszárny6 kcal
-
1.8g csirkenyak1 kcal
-
11.9g sárgarépa4 kcal
-
12.6g fehérrépa8 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
4g lilahagyma1 kcal
-
4.2g karalábé1 kcal
-
2.3g zöldpaprika0 kcal
-
2.3g paradicsom0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
3.5g cérnametélt13 kcal
-
46.5g víz0 kcal
Összesen
43
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 19.8 g
Zsír
-
Összesen 14.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 64 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 788.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 147 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 103 mg
-
Foszfor 315 mg
-
Nátrium 179 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 67.8 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 855.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1037 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 85 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 230 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 227 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 3975 micro
-
β-karotin 10133 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 644 micro
-
Lut-zea 1025 micro
Összesen
474
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 79.4 g
Zsír
-
Összesen 58.3 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 256 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3155.2 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 145 mg
-
Kálcium 590 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 412 mg
-
Foszfor 1259 mg
-
Nátrium 716 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 271.3 g
-
Cukor 63 mg
-
Élelmi rost 52 mg
VÍZ
-
Összesen 3422.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4148 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 340 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 919 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 35 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 909 micro
-
Kolin: 214 mg
-
Retinol - A vitamin: 109 micro
-
α-karotin 15900 micro
-
β-karotin 40530 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 2578 micro
-
Lut-zea 4100 micro
Összesen
1893
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 1.8 g
Zsír
-
Összesen 1.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 6 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 73.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 29 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 79.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 97 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 370 micro
-
β-karotin 943 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 60 micro
-
Lut-zea 95 micro
Összesen
43
kcal
Hozzávalók
-
2 db csirkefarhát
-
2 db csirkeszárny
-
3 nagy db sárgarépa
-
3 nagy db fehérrépa
-
1 csokor petrezselyem
-
1 nagy fej lilahagyma
-
1 kis db karalábé
-
1 közepes db paradicsom
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
köménymag ízlés szerint
-
szegfűbors ízlés szerint
-
15 dkg cérnametélt
-
2 l víz
Elkészítés
- A húst mossuk meg, majd helyezzük egy nagyobb edénybe, öntsünk rá vizet kb. az edény háromnegyedéig, fűszerezzük, és tegyük fel főni. Ügyeljünk rá, ha már felforrt, vegyünk vissza a hőből annyira, hogy csak "gyöngyözzön" a levesünk.
- Tisztítsuk meg a zöldségeket, és vágjuk fel egyforma nagyságúakra, (ne legyenek túl aprók, mert akkor szétfőhetnek).
- Ha már a hús megpuhult, tegyük a levesbe a zöldségeket. Addig főzzük, amíg a zöldségek is megpuhulnak. Ha szükséges, bátran fűszerezzünk később is.
- Tegyünk fel vizet a cérnametéltnek. Ha a víz felforrt, szórjuk bele a tésztát, és főzzük puhára (figyelem, nem kell sokáig főzni).
- Az elkészült levest szűrjük le. A cérnametéltet tegyük a levesbe. A főtt húst és a zöldségeket tálalhatjuk külön is vagy a levesbe helyezve (utóbbi esetben a húst fejtsük le a csontról).
- Elkészítettem: 100 alkalommal
- Receptkönyvben: 70
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 15
- Össznézettség: 39014
- Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Nagyon szeretjük a leveseket. A húsleves nem maradhat el a vasárnapi ebédről. Én általában kuktában készítem el. Gyors és kényelmesebb is, és valahogy jobban kiérződnek az ízek is.