r
Nosalty Logó

Csirke velesült zöldségekkel

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
edan
Csirke velesült zöldségekkel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
római tál
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 750 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3001 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 98 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.4 g

Zsír

  • Összesen
    43.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1825.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    564 mg
  • Nátrium
    1004 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    457.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    415 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    3010 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    142 micro
Összesen 750 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    213.6 g

Zsír

  • Összesen
    174.7 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    816 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7303.6 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    463 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    371 mg
  • Foszfor
    2257 mg
  • Nátrium
    4017 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    144.3 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1830.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1659 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    98 mg
  • D vitamin:
    109 micro
  • K vitamin:
    241 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    79 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    730 mg
  • Retinol - A vitamin:
    446 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    12041 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    570 micro
Összesen 3001 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    238.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    162 micro
  • β-karotin
    394 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 98 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Ha le volt fagyasztva a csirke, akkor 4 l vízben oldjunk fel 5 ek sót, és ebben olvasszuk ki a csirkét egy éjszaka alatt, így ízes lesz ott is, ahol vastagabb a hús.
  2. Keverjük össze a fűszereket (fűszerkeverék + só + majoranna).
  3. A csirkét kívül-belül szórjuk meg a fűszerkeverékünk 3/4-ével.
  4. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Ha római tálban készítjük, akkor a tálat áztassuk vízbe, és ne melegítsük elő a sütőt.
  5. A zellert, a répát és a hagymát pucoljuk meg, és vékonyan szeleteljük fel.
  6. Az almát is hámozzuk meg- így beleolvad majd a zöldségekbe -, és szeleteljük fel.
  7. A zöldségeket és az almát szórjuk meg a megmaradt 1/4 rész fűszerkeverékkel, és locsoljuk meg az olívaolajjal, alaposan keverjük át. Halmozzuk koszorúszerűen egy tepsibe/római tálba a zöldségeket, a közepébe fektessük a csirkét, és toljuk a sütőbe. (Ha római tálazunk, akkor most gyújtsuk be a sütőt 180 fokra.)
  8. 1,5-2 órán át süssük, ha úgy látjuk, hogy nagyon pirul a csirke, akkor egy vizes sütőpapírral vagy alufóliával fedjük le. A zöldségeket azonban hagyjuk megpirulni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30×30
  • Sütés ideje: 100 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 85
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 14457
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádunk síelni, azonban néha annyira le van amortizálódva a társaság, hogy egyáltalán nincs kedvünk elmenni enni valahová. Az ilyen egytálételek kevés munkával elkészíthetők, ám az ízük utánozhatatlan. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...