Csirke velesült zöldségekkel
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
edan
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
római tál
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
750
kcal
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
3001
kcal
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
98
kcal
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 53.4 g
Zsír
-
Összesen 43.7 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 204 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1825.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 116 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 93 mg
-
Foszfor 564 mg
-
Nátrium 1004 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.1 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 457.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 415 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 60 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 183 mg
-
Retinol - A vitamin: 112 micro
-
α-karotin 1238 micro
-
β-karotin 3010 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 142 micro
Összesen
750
kcal
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 213.6 g
Zsír
-
Összesen 174.7 g
-
Telített zsírsav 49 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 74 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 37 g
-
Koleszterin 816 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7303.6 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 161 mg
-
Kálcium 463 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 371 mg
-
Foszfor 2257 mg
-
Nátrium 4017 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 144.3 g
-
Cukor 77 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 1830.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1659 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 98 mg
-
D vitamin: 109 micro
-
K vitamin: 241 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 79 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 180 micro
-
Kolin: 730 mg
-
Retinol - A vitamin: 446 micro
-
α-karotin 4951 micro
-
β-karotin 12041 micro
-
β-crypt 61 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 570 micro
Összesen
3001
kcal
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 5.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 238.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 74 mg
-
Nátrium 131 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 59.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 54 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 162 micro
-
β-karotin 394 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 19 micro
Összesen
98
kcal
Hozzávalók
-
1 db csirke
-
1 nagy db zeller
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
3 db alma
-
2 db sárgarépa
-
4 teáskanál csirke fűszersó
-
1 tk só
-
2 tk majoranna
-
1 ek olívaolaj
Elkészítés
- Ha le volt fagyasztva a csirke, akkor 4 l vízben oldjunk fel 5 ek sót, és ebben olvasszuk ki a csirkét egy éjszaka alatt, így ízes lesz ott is, ahol vastagabb a hús.
- Keverjük össze a fűszereket (fűszerkeverék + só + majoranna).
- A csirkét kívül-belül szórjuk meg a fűszerkeverékünk 3/4-ével.
- Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Ha római tálban készítjük, akkor a tálat áztassuk vízbe, és ne melegítsük elő a sütőt.
- A zellert, a répát és a hagymát pucoljuk meg, és vékonyan szeleteljük fel.
- Az almát is hámozzuk meg- így beleolvad majd a zöldségekbe -, és szeleteljük fel.
- A zöldségeket és az almát szórjuk meg a megmaradt 1/4 rész fűszerkeverékkel, és locsoljuk meg az olívaolajjal, alaposan keverjük át. Halmozzuk koszorúszerűen egy tepsibe/római tálba a zöldségeket, a közepébe fektessük a csirkét, és toljuk a sütőbe. (Ha római tálazunk, akkor most gyújtsuk be a sütőt 180 fokra.)
- 1,5-2 órán át süssük, ha úgy látjuk, hogy nagyon pirul a csirke, akkor egy vizes sütőpapírral vagy alufóliával fedjük le. A zöldségeket azonban hagyjuk megpirulni.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 30×30
- Sütés ideje: 100 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 85
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 14456
- Feltöltés dátuma: 2013. január 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
edan
84 recept
Imádunk síelni, azonban néha annyira le van amortizálódva a társaság, hogy egyáltalán nincs kedvünk elmenni enni valahová. Az ilyen egytálételek kevés munkával elkészíthetők, ám az ízük utánozhatatlan.