r
Nosalty Logó

Csicsókás rizottó

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Cafika
Csicsókás rizottó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 584 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1751 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 111 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1703.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    405 mg
  • Nátrium
    1106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    193.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    262 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 584 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.2 g

Zsír

  • Összesen
    24.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    421 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5110.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    224 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    185 mg
  • Foszfor
    1214 mg
  • Nátrium
    3318 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    283.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    581 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    301 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    787 micro
  • Kolin:
    316 mg
  • Retinol - A vitamin:
    296 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 1751 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    324.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    211 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 111 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csicsókát megpucoljuk, kb. egy cm-s kockákra metéljük őket, leöblítjük vízzel.
  2. A hagymát meghámozzuk, megmossuk, felaprítjuk.
  3. Egy (teflonos) lábasba felhevítjük az olajat, megpirítjuk rajta a hagymát.
  4. Hozzáadjuk a csicsókát, ezt is kissé megpirítjuk, majd hozzáadjuk a rizst, keverjük, pirítjuk, sózzuk (óvatosan, ha leveskockából van a lé, mert az már sós).
  5. Majd felöntjük a fehérborral, kevergetjük, és ha elpárolgott, a leveslét is kicsinyenként hozzáadjuk. Pótoljuk, ha elfőtte a levét (kb.18-20 perc, a rizstől függ).
  6. Ha a rizs már puha, lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a vajat, ízesítjük borssal, szerecsendióval (ha kell, még sóval is), átkeverjük, míg a vaj el nem olvad.
  7. Ha szeretnénk, készíthetünk hozzá garnélát. A garnélát megpucoljuk, a homorú részén késsel bevágjuk óvatosan, kivesszük a belet, mossuk, majd a vastagabb részén félig kettévágjuk (így sütés közben kinyílik). Papírtörlőn a felesleges vizet felitatjuk, forró, teflonos serpenyőbe sütjük, sózzuk, borsozzuk, pici olívaolajat csorgatunk rá, fordítjuk, készre sütjük.
  8. Tálaljuk a rizottót a garnélákkal.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 18741
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 29.

Ajánló

Az eredeti recept a garnélarákot feltétnek nem írta hozzá, ez egy plusz volt a recepthez, amit elkészítettem, és ízben is illik hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sokat hallottam már a csicsókáról, így gondoltam, én is kipróbálom. Nem csalódtam benne, ez a rizottó volt az első recept, amit készítettem belőle. Nagyon ízlett mindenkinek.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...