r
Nosalty Logó

Csicseriborsós cukkinis rakottas

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Csicseriborsós cukkinis rakottas
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 14% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2022 kcal
  • 14% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 4044 kcal
  • 14% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 274 kcal
  • 14% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.3 g

Zsír

  • Összesen
    80.8 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    244 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4244 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    1279 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    361 mg
  • Foszfor
    1556 mg
  • Nátrium
    966 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    232.2 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    301.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    614 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1583 micro
  • Kolin:
    338 mg
  • Retinol - A vitamin:
    591 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    294 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2030 micro
Összesen 2022 kcal
  • 14% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    200.7 g

Zsír

  • Összesen
    161.5 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    487 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8487.9 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    2557 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    722 mg
  • Foszfor
    3111 mg
  • Nátrium
    1932 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    27 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    464.4 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    76 mg

VÍZ

  • Összesen
    603.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1229 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3167 micro
  • Kolin:
    677 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1181 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    588 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4061 micro
Összesen 4044 kcal
  • 14% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    575.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    211 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    215 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    275 micro
Összesen 274 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A leszűrt csicseriborsót beletesszük egy lábasba a hagymákkal együtt. Kissé összemelegítjük, majd beletesszük a nyers cukkinit, ezzel is összefőzzük, sózzuk, és fűszerezzük curryvel és mustárral. Ha kell, önthetünk alá a leszűrt csicseriborsó léből is.
  2. Közben megfőzzük a barnarizst. Előveszünk egy mélyebb tepsit, kiolajozzuk, és már kezdhetjük is a rétegezést. Alulra megy a csicseriborsós ragu, erre tesszük a megfőtt barnarizst, ezt meglocsoljuk a tejföllel, végül pedig reszelt sajtot hintünk rá.
  3. 200-220 fokos sütőben 15-20 perc alatt összerottyantjuk, és már készen is van!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 75
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4360
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vegetáriánus recept, mindenkinek ajánlom, aki szeretne egy ízletes ételt összeállítani gyorsan, hétköznapi alapanyagokból :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...