r
Nosalty Logó

Csicseriborsó-saláta Károly konyhájából

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Ligeti Károly
Csicseriborsó-saláta Károly konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 586 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2341 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 208 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    28 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    670 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    365 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    133.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    104 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    114 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    774 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    2025 micro
  • β-crypt
    242 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    175 micro
Összesen 586 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    111.9 g

Zsír

  • Összesen
    64.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2680.1 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    503 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    509 mg
  • Foszfor
    1458 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    350.3 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    71 mg

VÍZ

  • Összesen
    534.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    716 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    415 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    457 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3096 micro
  • Kolin:
    528 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    8100 micro
  • β-crypt
    968 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    698 micro
Összesen 2341 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    237 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    274 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    716 micro
  • β-crypt
    86 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 208 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előző este a száraz csicseriborsót beáztatjuk, másnap 1 óra alatt puhára főzzük. Ha elkészült, leszűrjük.
  2. Összekeverjük az olajat a citromok levével, a sóval, a zúzott fokhagymával az apró kockára vágott lilahagymával és kápia paprikával.
  3. Hozzáadjuk a csicseriborsót, a felaprított metélőhagymát, és alaposan összekeverjük.
  4. Pár órára hűtőbe tesszük.
  5. Fogyasztható önmagában vagy köretként.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 95
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 13114
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 27.

Receptkategóriák

Csicseriborsó-saláta Károly konyhájából
Ligeti Károly 129 recept

Afrikában, Latin-Amerikában és Indiában az egyik fő fehérjetartalmú táplálékforrás. Főleg azokban az országokban nagyon népszerű, ahol nehezen elérhető a húst, mert rendkívül magas a fehérjetartalma. Magyarországon nincs nagy hagyománya, de manapság egyre népszerűbb. Újabban főzelékhez, salátákhoz használják, de levest is készítenek belőle, sőt egyre népszerűbb a csicseriborsókrém, az ún. humusz.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...