Csicseriborsó-saláta Károly konyhájából
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Ligeti Károly
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 11% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
125g csicseriborsó473 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
60g kápia paprika13 kcal
-
23g lilahagyma8 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
45g metélőhagyma14 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
586
kcal
- 11% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
500g csicseriborsó1890 kcal
-
80g citromlé18 kcal
-
32g olívaolaj283 kcal
-
240g kápia paprika51 kcal
-
90g lilahagyma33 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
180g metélőhagyma54 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
2341
kcal
- 11% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
44.2g csicseriborsó167 kcal
-
7.1g citromlé2 kcal
-
2.8g olívaolaj25 kcal
-
21.2g kápia paprika5 kcal
-
8g lilahagyma3 kcal
-
0.8g fokhagyma1 kcal
-
15.9g metélőhagyma5 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
208
kcal
- 11% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 28 g
Zsír
-
Összesen 16.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 670 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 126 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 127 mg
-
Foszfor 365 mg
-
Nátrium 35 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 87.6 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 133.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 179 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 104 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 114 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 774 micro
-
Kolin: 132 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 2025 micro
-
β-crypt 242 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 175 micro
Összesen
586
kcal
- 11% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 111.9 g
Zsír
-
Összesen 64.4 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2680.1 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 503 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 509 mg
-
Foszfor 1458 mg
-
Nátrium 139 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 22 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 350.3 g
-
Cukor 71 mg
-
Élelmi rost 71 mg
VÍZ
-
Összesen 534.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 716 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 415 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 457 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3096 micro
-
Kolin: 528 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 39 micro
-
β-karotin 8100 micro
-
β-crypt 968 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 698 micro
Összesen
2341
kcal
- 11% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 9.9 g
Zsír
-
Összesen 5.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 237 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 129 mg
-
Nátrium 12 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 47.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 63 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 274 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 716 micro
-
β-crypt 86 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 62 micro
Összesen
208
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg csicseriborsó
-
2 citromból nyert citromlé
-
4 ek olívaolaj
-
2 közepes db kápia paprika
-
1 közepes db lilahagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 csokor metélőhagyma
-
2 csipet só
Elkészítés
- Előző este a száraz csicseriborsót beáztatjuk, másnap 1 óra alatt puhára főzzük. Ha elkészült, leszűrjük.
- Összekeverjük az olajat a citromok levével, a sóval, a zúzott fokhagymával az apró kockára vágott lilahagymával és kápia paprikával.
- Hozzáadjuk a csicseriborsót, a felaprított metélőhagymát, és alaposan összekeverjük.
- Pár órára hűtőbe tesszük.
- Fogyasztható önmagában vagy köretként.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 95
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 12
- Össznézettség: 13153
- Feltöltés dátuma: 2014. július 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Ligeti Károly
129 recept
Afrikában, Latin-Amerikában és Indiában az egyik fő fehérjetartalmú táplálékforrás. Főleg azokban az országokban nagyon népszerű, ahol nehezen elérhető a húst, mert rendkívül magas a fehérjetartalma. Magyarországon nincs nagy hagyománya, de manapság egyre népszerűbb. Újabban főzelékhez, salátákhoz használják, de levest is készítenek belőle, sőt egyre népszerűbb a csicseriborsókrém, az ún. humusz.