Csicseriborsó fudge indiából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
csakegygourmet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 39% Zsír
Összesen
314
kcal
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 39% Zsír
Összesen
1890
kcal
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 39% Zsír
Összesen
430
kcal
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 39% Zsír
- 9% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 22.1 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 161.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 69 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.3 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 4.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 126 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 60 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 123 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
314
kcal
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 39% Zsír
- 9% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 26.8 g
Zsír
-
Összesen 132.6 g
-
Telített zsírsav 76 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 237 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 970.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 208 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 195 mg
-
Foszfor 417 mg
-
Nátrium 123 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 158.1 g
-
Cukor 115 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 27.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 754 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 359 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 738 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 196 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
1890
kcal
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 39% Zsír
- 9% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 30.1 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 220.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 94 mg
-
Nátrium 28 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.8 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 6.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 171 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 81 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 167 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 44 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
430
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A csicseriborsó lisztet a vajjal folytonosan keverve pirítsuk meg illatozásig (nem kell, hogy nagyon megbarnuljon), mintha egy rántást készítenénk.
- Adjunk hozzá a dión kívül minden hozzávalót és annyi tejet amennyit felvesz. Akkopr jó az állaga, ha megtartja a formáját, amikor levesszük a tűzről. Nagyon tapad.
- Egy félbehajtott sütőpapír alsó felére tettem, a felsővel meg kiegyengettem, hogy körülelül 1-1,5 cm-es legyen. Sütés előtt dióval, egyéb maggal diszítettem és bevágtam. Pirulásig süssük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 12
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 263
- Feltöltés dátuma: 2023. szeptember 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
csakegygourmet
78 recept
Namaste! Az eredeti recept (burfi/barfi) Perzsiából/Indiából származik és számtalan variációja ismert (többször sürített tejjel készül, vagy ha nincs benne csicseriliszt csak behűtik..). Eredetei recept innen: https://rakskitchen.net/besan-coconut-burfi-recipe/#recipe-card