r
Nosalty Logó

Csicseriborsó fudge indiából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
csakegygourmet
Csicseriborsó fudge indiából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 39% Zsír
Összesen 314 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 39% Zsír
Összesen 1890 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 39% Zsír
Összesen 430 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    161.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    4.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 314 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    26.8 g

Zsír

  • Összesen
    132.6 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    237 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    970.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    208 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    195 mg
  • Foszfor
    417 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    158.1 g
  • Cukor
    115 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    754 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    359 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    738 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    196 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 1890 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    30.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.8 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    6.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 430 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csicseriborsó lisztet a vajjal folytonosan keverve pirítsuk meg illatozásig (nem kell, hogy nagyon megbarnuljon), mintha egy rántást készítenénk.
  2. Adjunk hozzá a dión kívül minden hozzávalót és annyi tejet amennyit felvesz. Akkopr jó az állaga, ha megtartja a formáját, amikor levesszük a tűzről. Nagyon tapad.
  3. Egy félbehajtott sütőpapír alsó felére tettem, a felsővel meg kiegyengettem, hogy körülelül 1-1,5 cm-es legyen. Sütés előtt dióval, egyéb maggal diszítettem és bevágtam. Pirulásig süssük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 269
  • Feltöltés dátuma: 2023. szeptember 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csicseriborsó fudge indiából
csakegygourmet 78 recept

Namaste! Az eredeti recept (burfi/barfi) Perzsiából/Indiából származik és számtalan variációja ismert (többször sürített tejjel készül, vagy ha nincs benne csicseriliszt csak behűtik..). Eredetei recept innen: https://rakskitchen.net/besan-coconut-burfi-recipe/#recipe-card

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...