r
Nosalty Logó

Cseresznyés galette mascarponés krémmel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gizi
Cseresznyés galette mascarponés krémmel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta hozzávalói

Töltelék hozzávalói

871
Kalória
15.3g
Fehérje
54.7g
Szénhidrátok
65.1g
Zsír
33.2g
Víz
135.6g
Koleszterin
1.8g
Rost
3.8g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 39% Zsír

Tészta hozzávalói

Töltelék hozzávalói

Összesen 871 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 39% Zsír

Tészta hozzávalói

Töltelék hozzávalói

Összesen 2615 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 39% Zsír

Tészta hozzávalói

Töltelék hozzávalói

Összesen 406 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    65.1 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    233.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    33.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    262 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    258 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 871 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.9 g

Zsír

  • Összesen
    195.3 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    407 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    700.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    358 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    164.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    99.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    786 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    773 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    163 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    280 micro
Összesen 2615 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    30.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    108.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    15.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 406 kcal

Elkészítés

Tészta hozzávalói

  1. A lisztet egy csipet sóval és a vaníliás cukorral egy tálba tesszük,és összekeverjük. Ezután hozzáadjuka vajat, majd gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk, hogy jó morzsalékos legyen. Végül beletesszükkanalanként a tejfölt és a vizet, majd összegyúrjuk, hogy könnyen nyújtható legyen. (Először csak 1 ektejföl kerüljön bele, mert a liszt minőségétől függőenlehet, hogy ennyi is elég.)
  2. Végül folpack fóliába csomagolva a hűtőszekrénybe tesszüklegalább 60 percrepihentetni a tésztát.
  3. Közben elkészítjüka tölteléket.Először a dió pörkölésével kell kezdeni.
  4. Egy tepsibe beletesszüka diót, majd előmelegített sütőbenközepes lángon 5-6 percig pirítjuk. (Akkor jó, ha már szép színt kapott a dió, de figyelni kell, nehogy megégjen!!!!!)
  5. A sütőből kivéve teljesen kihűtjük, majd ledaráljuk.
  6. A mascarponét simára keverjükaz ízlés szerinti mennyiségű barna cukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal. Ezután hozzákeverjüka ledarált-pörkölt diót is.
  7. A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk,és lecsepegtetjük.
  8. A tésztát kivesszüka hűtőből, majd jó vékonyra kinyújtjuk. (Én sütőpapírra tettem rá, és úgy nyújtottam ki, így nem ragadt le a tészta.)
  9. A kinyújtott tésztából3-4 kör alakot kivágunk. (Én egy fedőt tettem rá, és azt vágtam körbe, nagyságától függően, 3-4 kör lesz belőle.)
  10. Mindegyik kör közepére rákanalazzuka mascarponés-diós krémet, majd elsimítjukúgy, hogy maradjon a szélétől kb. 2 cm-es üres tésztacsík.
  11. Ezután megpakoljuka krém tetejét magozott cseresznyével, majd megszórjukegy kevés barna cukorral és őrölt fahéjjal.
  12. Végül az üresen maradt tésztarésztszépen felhajtogatjuka töltelékre.
  13. Az egész tojást felverjük, majd megkenjükvele a tésztát, és megszórjukapróra összedarabolt dióval. (Ezt a diót nem kell előtte megpörkölni, mert különben sütés közben megég!!!!)
  14. Egy tepsit kibélelünksütőpapírral, majd egymástól kicsit távolabb ráhelyezzüka megtöltött tésztát. (Én a kinyújtott, körbevágott tésztát egyesével helyeztem rá a tepsire, és ott töltöttem meg, így könnyebb volt vele bánni.)
  15. Előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes lángon 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Minden évben rengeteg cseresznye terem, így aztán megpróbálom minél többféle süteménybe belesütni. A galette omlós tésztájához nagyon jól illik a mascarponés-diós krém és a cseresznye.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Tejszínes carbonara spagetti

Egyszerűen elkészíthető, és mindemellett nagyszerű étel, nem fogyókúrás, de ez kell a magyar gyomornak, isteni volt, érdemes kipróbálnotok...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!