Cseresznyés galette mascarponés krémmel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gizi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 9% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 39% Zsír
Tészta hozzávalói
-
67g finomliszt243 kcal
-
33g vaj239 kcal
-
7g tejföl13 kcal
-
3g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
6 kcal
Töltelék hozzávalói
-
1g dió4 kcal
-
83g mascarpone337 kcal
-
0g barna cukor0 kcal
-
6 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g cseresznye0 kcal
-
18g tojás23 kcal
Összesen
871
kcal
- 9% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 39% Zsír
Tészta hozzávalói
-
200g finomliszt728 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
20g tejföl40 kcal
-
8g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
19 kcal
Töltelék hozzávalói
-
2g dió13 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
0g barna cukor0 kcal
-
19 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g cseresznye0 kcal
-
55g tojás69 kcal
Összesen
2615
kcal
- 9% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 39% Zsír
Tészta hozzávalói
-
31g finomliszt113 kcal
-
15.5g vaj111 kcal
-
3.1g tejföl6 kcal
-
1.2g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.8g vaníliás cukor3 kcal
Töltelék hozzávalói
-
0.3g dió2 kcal
-
38.8g mascarpone157 kcal
-
0g barna cukor0 kcal
-
0.8g vaníliás cukor3 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g cseresznye0 kcal
-
8.5g tojás11 kcal
Összesen
406
kcal
- 9% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 39% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.3 g
Zsír
-
Összesen 65.1 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 136 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 233.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 119 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54.7 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 33.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 262 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 62 mg
-
Retinol - A vitamin: 258 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 54 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 93 micro
Összesen
871
kcal
- 9% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 39% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 45.9 g
Zsír
-
Összesen 195.3 g
-
Telített zsírsav 62 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 407 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 700.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 85 mg
-
Kálcium 104 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 57 mg
-
Foszfor 358 mg
-
Nátrium 90 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 164.2 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 99.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 786 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 81 micro
-
Kolin: 186 mg
-
Retinol - A vitamin: 773 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 163 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 280 micro
Összesen
2615
kcal
- 9% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 39% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 30.3 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 63 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 108.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 55 mg
-
Nátrium 14 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 15.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 122 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 120 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 43 micro
Összesen
406
kcal
Hozzávalók
Tészta hozzávalói
-
20 dkg finomliszt
-
10 dkg vaj
-
só csipet
Töltelék hozzávalói
-
25 dkg mascarpone
-
barna cukor teáskanál
-
fahéj teáskanál
-
1 db tojás
Elkészítés
Tészta hozzávalói
- A lisztet egy csipet sóval és a vaníliás cukorral egy tálba tesszük,és összekeverjük. Ezután hozzáadjuka vajat, majd gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk, hogy jó morzsalékos legyen. Végül beletesszükkanalanként a tejfölt és a vizet, majd összegyúrjuk, hogy könnyen nyújtható legyen. (Először csak 1 ektejföl kerüljön bele, mert a liszt minőségétől függőenlehet, hogy ennyi is elég.)
- Végül folpack fóliába csomagolva a hűtőszekrénybe tesszüklegalább 60 percrepihentetni a tésztát.
- Közben elkészítjüka tölteléket.Először a dió pörkölésével kell kezdeni.
- Egy tepsibe beletesszüka diót, majd előmelegített sütőbenközepes lángon 5-6 percig pirítjuk. (Akkor jó, ha már szép színt kapott a dió, de figyelni kell, nehogy megégjen!!!!!)
- A sütőből kivéve teljesen kihűtjük, majd ledaráljuk.
- A mascarponét simára keverjükaz ízlés szerinti mennyiségű barna cukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal. Ezután hozzákeverjüka ledarált-pörkölt diót is.
- A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk,és lecsepegtetjük.
- A tésztát kivesszüka hűtőből, majd jó vékonyra kinyújtjuk. (Én sütőpapírra tettem rá, és úgy nyújtottam ki, így nem ragadt le a tészta.)
- A kinyújtott tésztából3-4 kör alakot kivágunk. (Én egy fedőt tettem rá, és azt vágtam körbe, nagyságától függően, 3-4 kör lesz belőle.)
- Mindegyik kör közepére rákanalazzuka mascarponés-diós krémet, majd elsimítjukúgy, hogy maradjon a szélétől kb. 2 cm-es üres tésztacsík.
- Ezután megpakoljuka krém tetejét magozott cseresznyével, majd megszórjukegy kevés barna cukorral és őrölt fahéjjal.
- Végül az üresen maradt tésztarésztszépen felhajtogatjuka töltelékre.
- Az egész tojást felverjük, majd megkenjükvele a tésztát, és megszórjukapróra összedarabolt dióval. (Ezt a diót nem kell előtte megpörkölni, mert különben sütés közben megég!!!!)
- Egy tepsit kibélelünksütőpapírral, majd egymástól kicsit távolabb ráhelyezzüka megtöltött tésztát. (Én a kinyújtott, körbevágott tésztát egyesével helyeztem rá a tepsire, és ott töltöttem meg, így könnyebb volt vele bánni.)
- Előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes lángon 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 74
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 7232
- Feltöltés dátuma: 2013. június 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Gizi
382 recept
Minden évben rengeteg cseresznye terem, így aztán megpróbálom minél többféle süteménybe belesütni. A galette omlós tésztájához nagyon jól illik a mascarponés-diós krém és a cseresznye.