Cseréplábasban készült vörösboros pörkölt
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
140 °C
római tál
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
300g sertéscomb546 kcal
-
35 kcal
-
25g füstölt szalonna164 kcal
-
85g vöröshagyma31 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
25g zöldpaprika4 kcal
-
0 kcal
-
31 kcal
-
75g száraz vörösbor62 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
875
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
1200g sertéscomb2184 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
100g füstölt szalonna655 kcal
-
340g vöröshagyma124 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
100g zöldpaprika16 kcal
-
0 kcal
-
150g sűrített paradicsom123 kcal
-
300g száraz vörösbor246 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
3497
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
54.2g sertéscomb99 kcal
-
0.7g napraforgó olaj6 kcal
-
4.5g füstölt szalonna30 kcal
-
15.4g vöröshagyma6 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
4.5g zöldpaprika1 kcal
-
0 kcal
-
6.8g sűrített paradicsom6 kcal
-
13.6g száraz vörösbor11 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
159
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 65.2 g
Zsír
-
Összesen 53.6 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 212 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1211.8 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 62 mg
-
Kálcium 73 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 87 mg
-
Foszfor 729 mg
-
Nátrium 251 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.4 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 393.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 54 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 229 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 381 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 10787 micro
-
Lut-zea 73 micro
Összesen
875
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 260.8 g
Zsír
-
Összesen 214.4 g
-
Telített zsírsav 70 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 94 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 40 g
-
Koleszterin 846 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4847 g
-
Cink 23 mg
-
Szelén 248 mg
-
Kálcium 291 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 346 mg
-
Foszfor 2917 mg
-
Nátrium 1005 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 69.8 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 1572.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 192 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 123 mg
-
D vitamin: 216 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 77 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 86 micro
-
Kolin: 918 mg
-
Retinol - A vitamin: 63 micro
-
α-karotin 61 micro
-
β-karotin 1525 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 43146 micro
-
Lut-zea 293 micro
Összesen
3497
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.8 g
Zsír
-
Összesen 9.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 219.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 132 mg
-
Nátrium 45 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 71.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 69 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1951 micro
-
Lut-zea 13 micro
Összesen
159
kcal
Hozzávalók
-
1.2 kg sertéscomb
-
2 ek napraforgó olaj
-
10 dkg füstölt szalonna
-
2 nagy fej vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 közepes db zöldpaprika
-
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
-
15 dkg sűrített paradicsom
-
3 dl száraz vörösbor
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A cserépedényt fél órára hidegvízbe áztatjuk.
- A húst nagyobb darabokra vágjuk és összekeverjük az olajjal úgy, hogy minden darabot jól bevonjon.
- A szalonna kiolvasztott zsírján az apróra vágott hagymát, fokhagymát, zöldpaprikát a köménnyel ízesítve megdinszteljük.
- Ha kész, hozzákeverjük a pirospaprikát, a paradicsompürét, a vörösbort, és némi vizet is, majd botmixerrel összeturmixoljuk.
- Közben maxiumumra forrósítjuk a sütőt, benne egy tepsivel. Ha átforrósodott, eloszlatjuk rajta a húst és a sütő legfelső szintjére tesszük. Addig hagyjuk bent, míg a teteje alaposan meg nem pirul.
- A húst áttesszük a cseréplábasba és összekeverjük az összeturmixolt hagymás szafttal, majd sózzuk, borsozzuk, lefedjük.
- Sütőbe toljuk. Néha ránézünk, átkeverjük. Szükség esetén pótoljuk a folyadékot.
- Sütés hőfoka: 140 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 420 perc
- Receptkönyvben: 135
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 34
- Össznézettség: 27889
- Feltöltés dátuma: 2012. január 13.
Ajánló
Sertéscomb helyett egyéb húsokkal is próbálkozhatunk. Akár több hús keverékéből is elkészíthetjük a pörköltet.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Bár nem a hagyományos módon készül ez a jól ismert étel, de állag, íz és minden egyéb szempontot figyelembe véve mennyei pörköltet készíthetünk ezzel a módszerrel. A hús igazán omlóssá válik, de mégsem esik szét, a szaftja is szépen besűrűsödik. Kicsit macerásnak tűnhet, de a cserépedény sütőbe tolása után nincs vele semmi dolgunk. Egyszer mindenképp érdemes kipróbálni! Az ételt „Váncsa István: Lakoma” című könyvében talált leírás alapján készítettem.