r
Nosalty Logó

Cseréplábasban készült vörösboros pörkölt

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Cseréplábasban készült vörösboros pörkölt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
140 °C
római tál
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 875 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3497 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 159 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.2 g

Zsír

  • Összesen
    53.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    212 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1211.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    729 mg
  • Nátrium
    251 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    393.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    229 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    381 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    10787 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 875 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    260.8 g

Zsír

  • Összesen
    214.4 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    846 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4847 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    248 mg
  • Kálcium
    291 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    346 mg
  • Foszfor
    2917 mg
  • Nátrium
    1005 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.8 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1572.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    123 mg
  • D vitamin:
    216 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    77 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    918 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    1525 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    43146 micro
  • Lut-zea
    293 micro
Összesen 3497 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1951 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 159 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cserépedényt fél órára hidegvízbe áztatjuk.
  2. A húst nagyobb darabokra vágjuk és összekeverjük az olajjal úgy, hogy minden darabot jól bevonjon.
  3. A szalonna kiolvasztott zsírján az apróra vágott hagymát, fokhagymát, zöldpaprikát a köménnyel ízesítve megdinszteljük.
  4. Ha kész, hozzákeverjük a pirospaprikát, a paradicsompürét, a vörösbort, és némi vizet is, majd botmixerrel összeturmixoljuk.
  5. Közben maxiumumra forrósítjuk a sütőt, benne egy tepsivel. Ha átforrósodott, eloszlatjuk rajta a húst és a sütő legfelső szintjére tesszük. Addig hagyjuk bent, míg a teteje alaposan meg nem pirul.
  6. A húst áttesszük a cseréplábasba és összekeverjük az összeturmixolt hagymás szafttal, majd sózzuk, borsozzuk, lefedjük.
  7. Sütőbe toljuk. Néha ránézünk, átkeverjük. Szükség esetén pótoljuk a folyadékot.
  • Sütés hőfoka: 140 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 420 perc
  • Receptkönyvben: 135
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 27794
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 13.

Ajánló

Sertéscomb helyett egyéb húsokkal is próbálkozhatunk. Akár több hús keverékéből is elkészíthetjük a pörköltet.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bár nem a hagyományos módon készül ez a jól ismert étel, de állag, íz és minden egyéb szempontot figyelembe véve mennyei pörköltet készíthetünk ezzel a módszerrel. A hús igazán omlóssá válik, de mégsem esik szét, a szaftja is szépen besűrűsödik. Kicsit macerásnak tűnhet, de a cserépedény sütőbe tolása után nincs vele semmi dolgunk. Egyszer mindenképp érdemes kipróbálni! Az ételt „Váncsa István: Lakoma” című könyvében talált leírás alapján készítettem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...