Csavart sajtos bagett Gabystól
- 8% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
63g víz0 kcal
-
6g méz19 kcal
-
90g finomliszt328 kcal
-
2g só0 kcal
-
7 kcal
-
9 kcal
A tetejére
-
30g vaj215 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
25g sajt88 kcal
- 8% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
250g víz0 kcal
-
25g méz76 kcal
-
360g finomliszt1310 kcal
-
7g só0 kcal
-
29 kcal
-
35 kcal
A tetejére
-
120g vaj860 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
1g bazsalikom0 kcal
-
100g sajt352 kcal
- 8% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
28.3g víz0 kcal
-
2.8g méz9 kcal
-
40.8g finomliszt149 kcal
-
0.8g só0 kcal
-
3 kcal
-
0.5g napraforgó olaj4 kcal
A tetejére
-
13.6g vaj98 kcal
-
0.7g fokhagyma1 kcal
-
0.1g bazsalikom0 kcal
-
11.3g sajt40 kcal
- 8% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.5 g
Zsír
-
Összesen 33.4 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 95 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1289 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 189 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 211 mg
-
Nátrium 821 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 75.4 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 91.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 285 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 82 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 280 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 63 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 31 micro
- 8% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 66.1 g
Zsír
-
Összesen 133.8 g
-
Telített zsírsav 78 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 40 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 381 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5155.9 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 139 mg
-
Kálcium 758 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 116 mg
-
Foszfor 845 mg
-
Nátrium 3284 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 301.5 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 366.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1138 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 327 micro
-
Kolin: 80 mg
-
Retinol - A vitamin: 1118 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 250 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 122 micro
- 8% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.5 g
Zsír
-
Összesen 15.2 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 584.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 86 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 96 mg
-
Nátrium 372 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.2 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 41.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 129 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 127 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 14 micro
Hozzávalók
A tésztához
-
2.5 dl víz
-
1 ek méz
-
36 dkg finomliszt
-
1 tk só
-
1 tasak instant élesztő
A tetejére
-
12 dkg vaj
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 tk bazsalikom
-
10 dkg sajt
Elkészítés
A tésztához
- A fenti sorrendben beletesszük a kenyérsütőgépbe a hozzávalókat, és kelesztő/dagasztó programra állítjuk.
- Aki kézzel csinálja: egy tálba öntsük és keverjük ela vizet, mézet és az élesztőt, 5-10 percig hagyjuk pihenni. Ha felfutott, keverjük bele a sót, és apródonként a lisztet. Akkor jóa tészta, ha elválik az edény oldalától, bár kicsit ragadós lesz, de ha az ujjunkkal benyomjuk, nem ragad az ujjunkhoz a tészta. Vékonyan olajozzunk ki egy edényt, tegyük bele a tésztát, és letakarva kb. 1 órát hagyjuk kelni.
- Ha letelt az 1 óra, pici liszttel gyúrjuk át, felezzük meg a tésztát, sodorjuk ki bagett formára, és csavarjuk meg többször a tésztát, így szebb lesz, nem fog összeugrani, megtartja a hosszát /sose hittem volna, hogy ez a titka:)/. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk.
- Takarjuk le, és fél órát még hagyjuk kelni. Kenyérsütőgéppel való készítésnél nem kell ezt a + fél óra kelesztést megvárni!
- A megkelt bagetteket alaposan előmelegített sűtőbe tesszük, addig sütjük, mígpirulni nem kezd. (kb. 20-30 perc)
- Amíg sül, a vajat összekeverjük az ízesítőkkel.(a fokhagymát nyomjuk bele)
- A színesedő bagetteket kivesszük a sütőből, a fűszeres vajatteljesen felolvasztjuk, és a bagetteketmindenhol alaposan lekenjük.
- Visszatesszük sülni kb. 7-10 percre. Ha letelt az idő, vegyük ki, hagyjuk kb. 15 percet hűlni.
- Éles késsel ferdén vagdossuk be, és ismét kenjük át a vajjal, most már a résekbe is bőségesen kenve. Az összes vajat használjuk fel, ha kicsit megdermedne, olvasszuk fel, hogy folyós legyen.
- A résekbe tegyük bele a sajtot(jó sokat), és csak addig tegyük vissza a sütőbe, míg a sajt megolvad (kb. 5 perc).
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 56
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2873
- Feltöltés dátuma: 2012. november 19.
Ajánló
Bazsalikom helyett tehetünk a vajba pl: petrezselymet, kakukkfűvet, snidlinget. De ízlésünknek megfelelően keverhetjük is a fűszereket.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Meglátni, és eldönteni, hogy megcsinálom 1 pillanat műve volt. Az NL Cafe oldalán találtam. A végeredmény? Fantasztikusan finom! Én kenyérsütőgépben készítettem, de leírtam mindkét variációt. A sütési idő a receptben 175 fok, de a saját sütőmet ismerve 200 fokon sütöttem, és kicsit hosszabb sütési idővel. A leírásban a receptben lévő időket adtam meg. Akinek van bagett sütője, egyszerű dolga van. Nekem sajna nincs, így kenyérsütő formában sütöttem meg úgy, hogy a sütőpapírt a két bagett közé felhúztam. A költséget pontosan nem tudom, csak saccoltam, mert minden volt itthon. A család étvágyától függően 2-4 adag.