r
Nosalty Logó

Csavart sajtos bagett Gabystól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gabys
Csavart sajtos bagett Gabystól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
kenyérsütő
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 668 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 2670 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 304 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    33.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1289 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    211 mg
  • Nátrium
    821 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    91.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    285 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    280 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 668 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.1 g

Zsír

  • Összesen
    133.8 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    381 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5155.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    758 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    845 mg
  • Nátrium
    3284 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    301.5 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    366.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    327 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1118 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    250 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 2670 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    584.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    372 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 304 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A fenti sorrendben beletesszük a kenyérsütőgépbe a hozzávalókat, és kelesztő/dagasztó programra állítjuk.
  2. Aki kézzel csinálja: egy tálba öntsük és keverjük ela vizet, mézet és az élesztőt, 5-10 percig hagyjuk pihenni. Ha felfutott, keverjük bele a sót, és apródonként a lisztet. Akkor jóa tészta, ha elválik az edény oldalától, bár kicsit ragadós lesz, de ha az ujjunkkal benyomjuk, nem ragad az ujjunkhoz a tészta. Vékonyan olajozzunk ki egy edényt, tegyük bele a tésztát, és letakarva kb. 1 órát hagyjuk kelni.
  3. Ha letelt az 1 óra, pici liszttel gyúrjuk át, felezzük meg a tésztát, sodorjuk ki bagett formára, és csavarjuk meg többször a tésztát, így szebb lesz, nem fog összeugrani, megtartja a hosszát /sose hittem volna, hogy ez a titka:)/. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk.
  4. Takarjuk le, és fél órát még hagyjuk kelni. Kenyérsütőgéppel való készítésnél nem kell ezt a + fél óra kelesztést megvárni!
  5. A megkelt bagetteket alaposan előmelegített sűtőbe tesszük, addig sütjük, mígpirulni nem kezd. (kb. 20-30 perc)
  6. Amíg sül, a vajat összekeverjük az ízesítőkkel.(a fokhagymát nyomjuk bele)
  7. A színesedő bagetteket kivesszük a sütőből, a fűszeres vajatteljesen felolvasztjuk, és a bagetteketmindenhol alaposan lekenjük.
  8. Visszatesszük sülni kb. 7-10 percre. Ha letelt az idő, vegyük ki, hagyjuk kb. 15 percet hűlni.
  9. Éles késsel ferdén vagdossuk be, és ismét kenjük át a vajjal, most már a résekbe is bőségesen kenve. Az összes vajat használjuk fel, ha kicsit megdermedne, olvasszuk fel, hogy folyós legyen.
  10. A résekbe tegyük bele a sajtot(jó sokat), és csak addig tegyük vissza a sütőbe, míg a sajt megolvad (kb. 5 perc).
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2873
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 19.

Ajánló

Bazsalikom helyett tehetünk a vajba pl: petrezselymet, kakukkfűvet, snidlinget. De ízlésünknek megfelelően keverhetjük is a fűszereket.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Meglátni, és eldönteni, hogy megcsinálom 1 pillanat műve volt. Az NL Cafe oldalán találtam. A végeredmény? Fantasztikusan finom!  Én kenyérsütőgépben készítettem, de leírtam mindkét variációt. A sütési idő a receptben 175 fok, de a saját sütőmet ismerve 200 fokon sütöttem, és kicsit hosszabb sütési idővel. A leírásban a receptben lévő időket adtam meg. Akinek van bagett sütője, egyszerű dolga van. Nekem sajna nincs, így kenyérsütő formában sütöttem meg úgy, hogy a sütőpapírt a két bagett közé felhúztam. A költséget pontosan nem tudom, csak saccoltam, mert minden volt itthon. A család étvágyától függően 2-4 adag.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...