Csanaki csülök
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Marcsisef
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 15% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
609
kcal
- 15% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
2434
kcal
- 15% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
126
kcal
- 15% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 54 g
Zsír
-
Összesen 32.4 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 181 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1008.9 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 54 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 63 mg
-
Foszfor 576 mg
-
Nátrium 260 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 273.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 54 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1 micro
-
Kolin: 190 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
609
kcal
- 15% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 215.9 g
Zsír
-
Összesen 129.6 g
-
Telített zsírsav 43 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 55 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 724 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4035.8 g
-
Cink 22 mg
-
Szelén 216 mg
-
Kálcium 191 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 253 mg
-
Foszfor 2303 mg
-
Nátrium 1039 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.6 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 1093.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 65 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 216 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 63 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 759 mg
-
Retinol - A vitamin: 65 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 13 micro
Összesen
2434
kcal
- 15% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.2 g
Zsír
-
Összesen 6.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 210 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 120 mg
-
Nátrium 54 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.8 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 56.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
126
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Előző nap ahúst előkészítjük: 2-3 ujjnyi szeletekre vágjuk, megsózzuk, őrölt feketeborssal és majoránnával megszórjuk.
- Egy tálba a mustárt, az összenyomott fokhagymát és a paprikakrémet összekeverjük, ezzel kenjük meg a húsdarabokat. A csülök másik oldalát is hasonlóképpen fűszerezzük.
- Fóliával lefedjük, és a hűtőbe tesszük.
- Másnap: A húst elterítjük egy tepsibe, ésannyi száraz fehérbort öntünkalá, hogy félig ellepje.
- Fóliával letakarva rakjuk a sütőbe, és lassú tűzön, kb. 3 óra eltetéigsütjük.
- Amikor megpuhult, a fóliát leszedjük, és szép pirosra sütjük mindkét oldalát.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x20x6
- Sütés ideje: 210 perc
- Elkészítettem: 7 alkalommal
- Receptkönyvben: 208
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 15
- Össznézettség: 31640
- Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 28.
Ajánló
Hagymás főtt burgonyával és kovászos uborkával kínálhatjuk. Jó étvágyat kívánok.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Marcsisef
217 recept
A csülök és a bor két jó barát. Most sem vesztek össze, sőt újabb barátokat szereztek a vendégek közül.