Crêpes Suzette, azaz Zsuzsi palacsintája
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
- 3% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
790
kcal
- 3% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
4741
kcal
- 3% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 13.7 g
Zsír
-
Összesen 38.8 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 210 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 611.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 163 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 164 mg
-
Nátrium 215 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 92.7 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 264.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 355 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 84 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 82 micro
-
Kolin: 122 mg
-
Retinol - A vitamin: 331 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 170 micro
-
β-crypt 224 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 394 micro
Összesen
790
kcal
- 3% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 82.4 g
Zsír
-
Összesen 233 g
-
Telített zsírsav 136 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 66 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 1258 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3670 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 186 mg
-
Kálcium 977 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 216 mg
-
Foszfor 982 mg
-
Nátrium 1290 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 556.3 g
-
Cukor 263 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 1588.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2132 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 502 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 491 micro
-
Kolin: 735 mg
-
Retinol - A vitamin: 1987 micro
-
α-karotin 99 micro
-
β-karotin 1021 micro
-
β-crypt 1342 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2361 micro
Összesen
4741
kcal
- 3% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 2.6 g
Zsír
-
Összesen 7.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 117.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 32 mg
-
Nátrium 41 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.8 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 51 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 68 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 64 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 43 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 76 micro
Összesen
152
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Elkészítés
- A tojásokat kikeverjük a kristálycukorral, hozzáadjuk a tejet és a lisztet, majd belecsorgatjuk az olvasztott vajat, és végül szódával vagy ásványvízzel hígítjuk. Egy közepesen híg állagú tésztát kell kapjunk.
- Az elkészült tésztát hagyjuk 1 órát pihenni szobahőmérsékleten (hogy a liszt kellően megszívja magát). Ne a hűtőbe tegyük, mert különben a vaj kidermed!
- Enyhén kivajazott palacsintasütőben süssük ki a palacsintákat, a gyorsabb haladás érdekében használhatunk két serpenyőt is. A kész palacsintákat halmozzuk egymásra, majd miután kisült mind, a szebb felével kifele hajtsuk félbe, majd megint félbe, hogy háromszögeket kapjunk.
- A narancsmártáshoz hámozóval vágjunk le a narancs héjából 5-6 csíkot, majd szeleteljük fel nagyon vékony csíkokra. A fennmaradt narancsokat pucoljuk meg teljesen, és filézzük ki. A kifilézett narancsokból a levet is nyomjuk ki.
- Egy nagy serpenyőben kezdjük el karamellizálni a cukrot, és amikor már elérte a kellő színt, öntsük fel a narancslével, hagyjuk, hogy felforrjon, majd adjuk hozzá a kockára vágott hideg vajat, és keverjük el, amíg egy selymes és fényes mártást nem kapunk.
- Tegyük bele a narancshéjat, a narancsfiléket, és a palacsintákat is fektessük bele. Locsoljuk meg az egészet a narancslikőrrel, és pároljuk 1-2 percig. Ne hagyjuk, hogy a palacsinták nagyon szétázzanak!
- Frissen, melegen tálaljuk.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 18
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 381
- Feltöltés dátuma: 2024. május 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Gerzsenyi Flóra
415 recept
Zsuzsi palacsintája egy könnyű és légies, narancsos mártással bevont hajtogatott palacsinta: egy szórakoztatóan elkészíthető "részeges" desszert felnőtteknek. Brunchokhoz tökéletes, illetve vacsorapartikra is erősen ajánlott.